Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný

Recenzie (54)

plagát

Hobit: Bitka piatich armád (2014) 

Tento muž dokázal zas a znova vytvoriť dokonalý koniec príbehu zo Stredozeme. Predošlé dva filmy boli krásne, ale chýbala im hra na city. Posledná časť však bola zlatým klincom nesmiernej veľkosti. Konečne tak bola zasadená ľudská (trpasličia) nedokonalosť. Neviem či sa dokážem takto rozlúčiť zo Stredozemou. Jackson vytvoril neskutočné filmy ktoré presahujú všetky filmarské znalosti. Preto dúfam že Akadémia bude oceňovať tentoraz vážne za sympatie.

plagát

Kouř (1990) 

Úplne najlepší výber obdobia pre komédiu. Aspoň pre mňa je komunizmus (takto vzatý) veľmi vtipné obdobie. Dosť dobre zvládnuté čo sa týka réžie, len to moc muzikál nepripomína.

plagát

Strom života (2011) 

Moc nádherné v zmysle dokumentu. Zobrazený Golden Age v krásnych detailoch. Hudba ešte k tomu pridáva na atmosfére. Avšak to sú znaky dokumentárneho filmu, takže chýba tomu len hlava a päta.

plagát

Dracula (1992) 

Snáď sa to ani nedalo viac vykresliť. Drakula dostal v tomto filme takú podobu ktorá dokáže vytvoriť tu pravú atmosféru klasickej hororovej gotiky. Vizuálne prečačkané takže trošku to stráca charakter. Herci sú aj napriek tomu skvelo obsadený. Van Helsinga by asi nikto nestvárnil tak ako Hopkins.

plagát

Hry o život: Drozdajka 1 (2014) 

Pekne sa vyšvihuje tento film. Dokázal že má naviac ako len na B-čkový film komerčnej filmografie. Avšak aj napriek tomu že má v zásade dosť dobré herecké obsadenie srší neistotou. Filmy rozdelené na dve časti sa dajú nazvať mindfuckmi. Prvá časť odhalí len povrch a vnútro nechá zahalené. Musím teda povedať že moje hodnotenie nie je isté, pretože neviem či mám očakávať zvrat deja alebo klíše koniec.

plagát

Škatuliaci (2014) 

Zase úchvatný svet vytvorený Laikou. Všetko krásne, do detailov prepracované, desivo krásne. Kus umenia vložený do diala so svojím pútavým a 'špeci'fickým dejom. Hudobne suché (narozdiel od Coraline) ale preplnené úžasnou atmosférou. Ďalší úspech od tvorcov ;)

plagát

Moulin Rouge (2001) 

Niečo najviac, najkrasnejšie z romantickej tvorby je Moulin Rouge. Láska umelcov, paríž, tragický koniec, jednoducho všetko čo treba ku maximálnej filmovej extáze. Scény kedy sa mi zastavil dych tiež nechýbali. K tomu ešte charaktérny Ewan a scéna s "El Tango de Roxanne". Kúzelne grandiózny muzikál, nad všetky grandiózne muzikály.

plagát

Godzilla (2014) 

Je to tu zase. Veľké monštrá ktoré asi mimo kina nemajú nijakú moc. Neviem čo sa dá na Godzile pozerať okrem toho ako je spracovaná. Tieto invázne tituly ako aj Pacific Rim mi moc nesedia. Dá sa však povedať že narozdiel od svojej staršej verzie, ktorá skôr pripomína bábkové divadlo, je táto nová Godzila desivo úžasná.

plagát

Na vine sú hviezdy (2014) 

Ďalší film ktorý si 13ročné dievčatá zaradia medzi svoje obľúbené. Naivná americká romantika ktorá nie je ani nejako extra pútavá. Jednoduchý popletený príbeh spája mnoho situácií ktoré pri pozeraní filmu prídu zbytočne dosadené. Romantike mohla stačiť hodina a dvadsať minút. Ale treba oceniť emócie filmu (najmä ku koncu). A taktiež aj krásnu hudbu v pozadí a samozrejme aj sympatickú Shailene.

plagát

Truman Show (1998) 

Tak krásna myšlienka a tak krásne natočená. Dá sa povedať že už len príbeh filmu je maximálne pútavý. Není čo dodať, Truman Show je jednoducho film na vysokej úrovni :)