Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny

Biografie (16)

Dan Brown (spisovateľ / herec)

03.03.2013

Syn stredoškolského učiteľa matematiky a profesionálnej hudobníčky Dan Brown sa narodil 22. júna 1964 v americkom New Hampshire. Tento spisovateľ thrillerov vyštudoval  pomerne elitnú školu Philips Exeter Academy, kde učil jeho otec a neskôr na škole sám strávil čas ako učiteľ angličtiny. Po tejto skúsenosti sa stal… (viac)

Philip K. Dick (spisovateľ / herec)

03.03.2013

Talentovaný, kontroverzný americký spisovateľ sci-fi, Philip Dick, sa narodil 16. decembra v Chicagu, napriek tomu prežil veľkú časť života v Kalifornii, v časti Orange, kam často situoval svoje príbehy. Navštevoval vysokú školu v Berkeley a promoval v roku 1947 spolu s kolegyňou K. Le Guinovou. Na dráhu spisovateľa ho dostala… (viac)

Lauren Montgomery (režisérka / producentka / scenáristka)

09.09.2012

Nadaná umelkyňa, scenáristka, animátorka a v poslednej dobe aj režisérka, Lauren Eve Montgomery, sa narodila v máji roku 1980. Už v ranej mladosti javila neodbytnú náklonnosť k umeleckej a animátorskej sfére. Kreslila, maľovala a až v roku 1998 nastúpila do americkej školy Loyola Marymount University of Film and Television, kde… (viac)

Ken Davitian (herec)

30.06.2012

Tento netradičný herec arménskeho pôvodu sa narodil 19. júna 1953 v Los Angeles, kde vyštudoval Garfield High School. Vďaka svojmu výzoru a postave dlho neunikal pohľadom hollywoodskych agentov a dostalo sa mu viacero príležitostí ako dať najavo herecké nadanie. Prvú zaujímavú rolu dostal v roku 2003, keď kiná uvádzali najnovší… (viac)

Jana Hospodárová (herečka)

30.06.2012

Známa slovenská moderátorka Jana Hospodárová zasvätila život televízii Markíza, predovšetkým rozmanitým reláciám a súťažiam. V prvotných rokoch sme ju mohli pozorovať spolu s Jánom Dubničkom v zábavno-súťažnej relácii Cestoviny, kde sa snažila náhodných okoloidúcich ľudí presvedčiť, aby si okamžite zbalili kufre a vyrazili na… (viac)

Igor Adamec (herec / scenárista)

30.05.2012

Slovenský moderátor, zabávač a divadelný herec, Igor Adamec, sa narodil 1. apríla 1964 v Ružomberku. Rozhodol sa vyštudovať Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení sídliacu v Prahe, kde svoju pozornosť venoval bábkoherectvu. Hlavne mladá generácia narodená v 90-tych rokoch mohla sledovať jeho kariérny začiatok v detskej… (viac)

Ján Gordulič (scenárista / herec / producent)

30.05.2012

Rodák z Bratislavy, Ján Gordulič, sa narodil 26. februára 1980 ako syn dabingovej režisérky Štefánie Gorduličovej. Vyštudoval Vysokú školu múzických umení. Už v mladistvom veku sa čiastočne venoval filmovému priemyslu, a to hlavne tým, že prekladal scenáre seriálu Show Billa Cosbyho. Ako tridsaťročný sa rozhodol vzdelávať v Los… (viac)

Braňo Mojsej (herec)

30.05.2012

Hudobník, spevák, mediálna a televízna osobnosť Braňo Mojsej sa narodil v Košiciach, dňa 5. mája 1968. Po ukončení základnej školy sa rozhodol študovať na Hotelovej akadémii v Kežmarku. Už tam sa prejavovalo jeho nadanie na spev a hudbu, pretože bol členom školskej kapely. Dosiahnuté vzdelanie využíval ako čašník vo viacerých… (viac)

Oliver Andrásy (režisér / scenárista / herec)

06.02.2012

Slovenský moderátor, scenárista a režisér, Oliver Andrásy, sa narodil 15. novembra 1957 v Bratislave. Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Pôsobil v rozhlase, kde moderoval svoje cyklické rozhlasové relácie (Humorikon, Päťadvadsať...). Výraznejšie sa preslávil ako zabávač a moderátor… (viac)

Kari Byron (herečka)

06.02.2012

Kari Elizabeth Byron sa narodila v Los Gatos, v štáte Kalifornia. Toto ryšavé dievča vyštudovalo strednú školu vo svojom rodnom meste a potom sa pustila do štúdia umenia a filmu na Kalifornskej štátnej univerzite. Aj v súčasnosti sa neustále venuje umeniu, a to hlavne sochárstvu a maliarstvu, bez ktorého by si nevedela… (viac)

Braňo "Bruno" Ciberej (herec)

06.02.2012

Slovenský moderátor Braňo Ciberej, ktorého diváci poznajú skôr pod prezývkou Bruno, sa narodil v Trebišove 29. augusta 1978. Kvôli svojim rodičom sa rozhodol vyštudovať Ekonomickú univerzitu v Bratislave, pretože takmer celá jeho rodina má vysokoškolský titul. V sedemnástich sa rozhodol na rok vzdialiť zo Slovenska do Ameriky,… (viac)

Jamie Hyneman (herec)

06.02.2012

Celým menom James Franklin Hyneman sa narodil 25. septembra 1956 v americkom meste Marshall, v štáte Michigan. Svoje detstvo on sám charakterizuje ako problémové, pretože v štrnástich sa rozhodol stopom precestovať veľkú časť Ameriky, čo jeho rodičom spôsobilo veľké obavy. Jamie sa môže pýšiť titulom z ruskej lingvistiky z… (viac)

Adam Savage (herec)

06.02.2012

Adam Savage Whitney sa narodil 15. júla 1967 v New Yorku. Detstvo strávil v Sleepy Hollow vo Westchester County, kde aj následne vyštudoval vysokú školu. Otec, Lee Whitney Savage bol maliar, známy filmár a animátor pre Discovery. Matka pracovala ako psychoterapeutka. Adam sa snažil ísť v otcových šľapajách, a preto päť rokov… (viac)

Mike Rowe (herec)

04.02.2012

Celým menom Michael Gregory Rowe sa narodil 18. marca 1962 v Baltimore, Maryland. Navštevoval Overlea High School, kde vynikal v odboroch divadla a spevu, a taktiež absolvoval štúdium komunikačných štúdií na Towson University. Mike Rowe je neodmysliteľnou tvárou relácie Dirty Jobs, v ktorej sa snaží nahliadnuť za oponu tých nie… (viac)

Jožo Pročko (herec)

04.02.2012

Slovenský moderátor, herec a kontroverzný zabávač Jozef Pročko sa narodil v Lučenci, 13. marca 1965 v znamení Ryby. Vyštudoval Fakultu telesnej výchovy a športu a aj Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Do povedomia slovenských divákov sa Pročko dostal hlavne vďaka zábavnej relácii Jožo Pročko pokúša, v ktorej dostával… (viac)

Andrej Bičan (herec)

04.02.2012

Slovenský herec a moderátor Andrej Bičan sa narodil 4. januára v Bratislave, na Kramároch. Vyštudoval Vysokú školu múzických umení. Po škole sa snažil uplatniť v divadelnej sfére. Postupne vystriedal Novú scénu, Malú scénu a taktiež určitý čas pôsobil v Divadle Pavla Országha Hviezdoslava. Ako moderátor sa prvýkrát objavil na… (viac)

Reklama