Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dobrodružný

Recenzie (291)

plagát

Zkáza Dejvického divadla (2019) (seriál) 

Videl jsem s odstupem casu podruhe a porad funguje, proste tento druh humoru je mi blizky. Asi se nemusi libit kazdemu, ale je to neskutecne dobre.

plagát

Pat Garrett & Billy the Kid (1973) 

Klasika, ale musis mit rad Sama Peckinpaha a jeho krvavou poetiku. Ja osobne mam rad tyhle melancholicke filmy / westerny, kdy vsechno speje k predem danemu cili. Nikdo nema uniku.

plagát

Dymová clona (1999) 

Fantasticke, podle skutecnosti, napinavejsi nez jakykoliv akcni film.

plagát

Vrahovia mesiaca kvetov (2023) 

Je tak za 4, ale davam 5, protoze je to po delsi dobe zase poradny film. Ma 2 roviny: skutecny pribeh a pak ta zajimavejsi, obecny pribeh zla a jeho udrzitelnosti ve spolecnosti, rizene hlavne honbou za penezi. Super zazitek a ani me nevadila ta delka 3 a pul hodiny. Ale myslim, ze tento film neni pro vetsinoveho divaka. Ma docela pomale tempo vypraveni a i to nasili je jenom pro dokresleni celeho pribehu. Nutnost videt pro kazdeho milovnika filmu.

plagát

Keď Harry stretol Sally (1989) 

Vtipne, pravdive, vystizne, porad platne. a da se na to divat opakovane. Moc se mi libilo.

plagát

Tekutý písek (2019) (seriál) 

Jako serie na Netflixu to nebylo spatne, takovy prumer, ale jako moralita je to uplne ujete. Vubec nechapu, jak nekdo muze dojit k zaveru, ze byla nevinna, kdyz de fakto zabila. A je uplne irelevantni, ze byla pod vlivem nekoho jineho a ze media ovlivnovala rozhodnuti dopredu. Na tema neblaheho vlivu medii uz bylo natoceno dost jinych a lepsich filmu. Fakt divny svet radoby korektniho Netlfixu.

plagát

Oppenheimer (2023) 

Vynikajici, konecne film, ktery ma dej, je skvele zahrany a navic ma i poselstvi. A nejlepsi je, ze je podle reality.  A i vizualne herci odpovidaji svym realnym predloham. Rozhodne stoji za to videt, i kdyz je vhodne pred shlednutim neco vedet o tematu kvuli prolinajicicim se dejovym liniim a znacnemu mnozstvi postav. Rozhodne velke doporuceni, bylo by vhodne tento film promitat i jako soucast vychovy mlade generace ke kritickemu mysleni.

plagát

Vyproštění 2 (2023) 

Akce dobra a body nahoru za nataceni v Cesku, Terezin je poznatelny. Ale jinak je to blabol jak se patri. Kdyby to bylo minene ironicky,  dalo by se snest. Nicmene to plne vypovida o bide dnesni kinematografie, jednoduche pribehy, aby se u toho nemuselo premyslet.  A stava se mi malokdy, abych pral hlavnimu hrdinovi, aby umrel. A tady se Chris tvari tak tupe a pateticky, ze mu nic jineho  nepatri. Boze, chran nas pred tretim dilem.

plagát

Volha (2023) (seriál) 

Opravdu dobry, realisticky, s kazdym dilem lepsi. Zaverecny dil je spicka. Spravny mix tragedie a humoru, tak jako v zivote. A trefa do cerneho je hlavni hrdina, ktery je ztelesnenim toho nejhorsiho z ceske narodni povahy. A palec nahoru za odvahu vykreslit minulost tak, jak by se mela pamatovat. Pouze mam obavu, ze mlada generace  tohle vubec nepochopi, ci spise ani nebude chtit pochopit.

plagát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Jako celek super a trefa do cerneho. Takto ma vypadat sarkasticky a cerny humor. Takze velke doporuceni, i kdyz chapu, ze to nemusi  byt serial pro kazdeho.