Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Zelená míľa

Zelená míľa (1999)

Tu už film presahuje všetko filmové majstrovstvo. Toto je viac než film, toto je niečo, čo ma zasiahlo niekde tam hlboko. Úprimnosť a ľudskosť filmu sa nedá opísať, ďakujem Darabontovi so slzami v očiach. Úplne najkrajší zážitok za celý môj život. Seriem na akademikov, toto je film filmov! Frank nám na podklade Kingovej novely prerozpával úžasný príbeh. Pokiaľ pri niektorých iných filmoch sa mi slzy tlačia do očí zväčša v zámernom dramatickom závere, v tomto som ich mal v očiach nahnané takmer permanentne a s otvorenými ústami som hltal každú minútu tohto srdečného zázraku. A ešte aj pri písaní tohto komentu ich ťažko zakrývam. Keď si spomeniem na myšku, na oči Michaela Clarke Duncana, na "nezhasínajte, ja sa v noci bojím". Nie je čo dodať. Strašne nedocenených 100%.

Transformers

Transformers (2007)

Z tejto akčnej nakladačky som sa dlho spamätával!!! Dostal som viac ako som čakal a snáď nikdy som z kina, alebo po filme vôbec, neodchádzal tak nabudený a spokojný ako po tejto šialenej nadupanej smršti. Ospravedlňujem sa za svoj infantilný výlev, no nemôžem si pomôcť. Tak aj trošku kritiky, aby som to ponaťahoval. Ak si vezmeme na mušku príbeh a pointu samotnú, odhliadnuc od všetkého, na čom sme celý film slintali, ide vlastne o normálny, ničím výnimočný dej, na ktorým by každý mávol rukou. Nemohli chýbať ani reči typu "... a keby sa mi náhodou niečo stalo, chcem aby si vedela...". Ide ale o to, že si to počas filmu nik neuvedomí (snáď len pár výnimiek s priklonením na opačné pohlavie). Trošku som prekvapený, že Torturro vôbec podobnú rolu vzal. Hlášky a serióznosť akcie sú v dokonalej harmónii, bál som sa, že živí herci pôjdu viac do popredia a monštrám sa nedostane miesta, no aj tu mi duo Bay-Spielberg dokázalo, že vedia, čo by to spravilo s celkovým dojmom. A môj posunul tento film do kinematografických nebies! Aj Cameron by sa červenal. Len nech sa nepopália na dvojke. 100%.

Osudový dotyk

Osudový dotyk (2004)

Tak niečo krásne jednoducho-zložité tu nebolo pekne dávno. A nepamätám, kedy som za posledných päť minút zmenil hodnotenie o celú hviezdičku. Počas celého sledovania to bolo na pekné kvalitné štyri, no záver bol tak ohromujúco dojemne neprekonateľne perfektne spracovaný a navyše ten trefne napasovaný odpaľujúci song od Oasisu ma prosto odrovnali. A chcem aby som si to pamätal ako jeden s najoriginálnejších snímkov o osudovej, nenaplnenej a tragickej láske. A Kutcherovi to snáď už pôjde len takto a lepšie. 100%.

Memento

Memento (2000)

Najprv jedno doporučenie. Film je nutné pozerať bez prerušovania a s veľkým vnímaním na detaily. Môžem si dovoliť povedať, že nie každý filmu porozumie hneď na prvýkrát. Preto som dal prvýkrát len za štyri. Nolan a Pearce v excelujúcej forme a hanba Akadémii, že aspoň jednu nomináciu nepremenili a že vôbec nominovali len strih a scenár. Keby sa udeľovala soška za celkovú pointu, tak toto by bola jedna z najbravúrnejších v kinematografii. A podľa mňa je aj zbytočné skúšať takéto niečo prekonať. Ťažko sa dakomu podarí ešte niečo podobné, kde všetko presne sedí a zapadá do seba, navyše so spomínaným najgeniálnejším záverom. Jeden z najlepších päť hviezdičiek aké som kedy dal! 100%.

Sedem

Sedem (1995)

S určitosťou môžem prehlásiť, že toto je tá najgeniálnejšia thrillerová, skladačkovo-hádanková pecka všetkých čias. Maxibrutálny, extraúchylný snímok, ktorý obzvlášť nie je vhodný pre slabšie povahy a nedoporučujem počas neho takisto konzumovať čokoľvek. Je to dôkaz toho, ako sa dá na jednoduchom motíve pomocou geniálne prepracovaného scenára postaviť majstrovské dielo. Navyše Pitt je skvelý asi tak ako záver filmu. S 'Memento' najlepší koniec koncov v kinematografii. 100%.

Statočné srdce

Statočné srdce (1995)

Ak existuje lepšie a dokonalejšie historické spracovanie niečoho, tak neuverím, pretože toto je filmový skvost! A nielen toho, aj osudovej lásky, nádherného a srdečného patriotizmu a mnoho iných citlivých tém. A kebyže môžem, tak drastický koniec zmením pre potešenie diváka, lebo to utrpenie som cítil akoby som tam vtedy bol namiesto Willa. Tak reálny snímok to je. Nádherné vykreslenie pomsty a túžby po spravodlivosti a slobode, so záverom, pri ktorom chtiac-nechtiac slzu vyroníte. Gibson sa kupodivu prekonal nielen ako režisér, keď som sa pri trojhodinovej neodlepil zrak z obrazovky ani na sekundu, ale hlavne ako herec. 100%.

Konaj správne

Konaj správne (1989)

Po zhliadnutí musím okamžite opraviť svoj rebríček TOP10 filmov, pretože tento film ma neskutočne prekvapil, dojal a prinútil aj rozmýšlať. Nechápem, prečo sa filmy podobných kvalít ku nám nedostanú. Neskutočne skutočná analýza rasistickej otázky, čo sa týka vzájomnej úcty a rešpektu v Amerike, no Lee tu jednoznačne pripisuje spravodlivosť a rešpekt "svojim". Film od začiatku presne a pravdivo vykresľuje jednotlivé typy postáv až skončí veľkolepým vyvrcholením. Leemu sa o sľubnejšom štarte svojej kariéry mohlo len snívať. 100%.

Večný svit nepoškvrnenej mysle

Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004)

Fuuha, tak tento film budem predýchavať ešte dlho. A nehanbím sa povedať, že som vyronil aj nejakú tú slzu. Nádhera, úprimne skvelý scenár, réžia...a herci? Jim Carrey, čo povedať, bravó. A ani si nechcem prestaviť, ako by to s ním vyzeralo teraz, keby podobnú rolu vzal pred desiatimi rokmi. Len tak ďalej. Ešte k tomuto inteligentnému a hlbokému filmu. Taký trpký a zároveň nebezpečne hrejivý, príbeh vymakaný, a perfektne premyslený, skvelé je tu všetko, čo film môže mať. Čo viac dodať, hriech nevidieť! 100%.

Kult hákového kríža

Kult hákového kríža (1998)

Ty vole! Nebezpečne silný filmový zážitok. Dychberúca, skvelo natočená, brutálna dráma so silnou a hlbokou myšlienkou. Vynikajúce herecké výkony, Norton, či dokonca Furlong by zaslúžili absolutórium. Role im boli ako ušité. Strhujúci, drsný príbeh o tom ako vás okolie dokáže zmeniť a aké je dôležité nevyberať si nesprávnu partiu. 100%.

Vrana

Vrana (1994)

Úžasné. Povinnosť pre každého fanúšika komiksov, aj keď sa priznám, že o tomto komikse som ani len netušil. Skvele spracovaný príbeh, málo vídaná inteligentná akčno-psychologická línia je sama jedinečná. Brandon Lee je famózny, veľká škoda jeho tragického osudu. A je len smutné, ako sa ostatné časti chabo pokúšajú o nejaké napodobenie. 100%.