Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krimi

Biografie (8)

Stipe Božić (režisér / herec)

14.03.2014

Stipe Božić sa narodil roku 1951 v Chorvátsku. Je jedným z najuniverzálnejších horských režisérov a kameramanov. Svoju kameru zobral na tri najvyššie vrcholy sveta, preskúmal podmorský svet aj hlbiny zeme. Stipe je taktiež skúsený horolezec, zúčastnil sa 11-tich expedícií ako kameraman, dvakrát vyliezol na Mt. Everest, ďalej na… (viac)

Dean Potter (herec / režisér)

13.04.2013

Dean Potter je svetovo známy americký horolezec, ktorý vyrastal v New Hampshire. Bol ženatý s horolezkyňou Steph Davis. S lezením začal už v detstve, známy je aj vďaka svojim adrenalínovým záľubám ako basejumping a slackline, prípadne ich kombináciami. V horolezeckej brandži vytvoril viacero ciest, podstúpil náročné výstupy,… (viac)

Leo Houlding (herec)

04.02.2013

Leo Houlding začal s horolezectvom vo veku 10 rokov a v súčasnosti je jedným z najlepších horolezcov na svete. Je viacnásobným britským šampiónom v boulderingu, okrem lezenia sa venuje viacerým adrenalínovým aktivitám, je to dobrodruh ale aj motivačný rečník. Leo vystupoval vo viacerých televíznych programoch, napr. v britskom… (viac)

Fred Padula (kameraman / režisér)

29.01.2013

Fred Padula, narodený v roku 1937 v Kalifornii, je filmár, fotograf, zaoberá sa hudbou, ale aj geografiou. V rámci štúdia dosiahol tituly bakalár v hudbe a magister v umení. Niekoľko rokov vyučoval film a fotografiu na univerzitách v Kalifornii, Minnesote a San Franciscu. Ako režisér získal viacero ocenení na rôznych filmových… (viac)

Josh Lowell (režisér / strihač / producent)

21.12.2012

Josh Lowell je režisér horolezeckých filmov. S bratom Brettom Lowellom je spoluzakladateľom Big Up Productions, ktorá prináša prevratné filmy z horolezeckého prostredia. Ich filmy boli ohodnotené desiatkami ocenení na rôznych medzinárodných filmových festivaloch a taktiež získali športové Emmy za vynikajúcu kameru. Z jeho… (viac)

Nick Rosen (režisér / strihač / herec)

30.11.2012

Nick Rosen je americký filmár žijúci v Colorade. Je vášnivým horolezcom a patrí medzi outdoorových nadšencov. Navštevoval univerzitu v Colorade, promoval v oblasti politických vied, neskôr chodil na Columbia University School, kde študoval medzinárodné a verejné záležitosti. Desať rokov pracoval ako novinár na voľnej nohe pre… (viac)

Peter Mortimer (režisér / herec / producent)

30.11.2012

Filmár a horolezec Peter Mortimer bol vždy posadnutý dobrodružstvom a lezením v horách. Po získaní titulu s vyznamenaním z geológie na Coloradskej univerzite sa rozhodol o zmene pôsobenia na to, čo chcel naozaj robiť, a to filmovať. Neskôr vyštudoval školu kinematografie a televízie na Univerzite v Californii. Následne začal… (viac)

Alastair Lee (režisér / kameraman / scenárista)

10.11.2012

Filmár a horolezec Alastair Lee sa už od svojich 20-tich rokov venuje sledovaniu hôr po celom svete. Jeho skutočná vášeň pre horské prostredie je najlepšie vyjadrená jeho vynikajúcimi fotografiami a inovatívnou filmovou prácou. Alastair podstúpil horské expedície na šiestich svetových kontinentoch, ale s príchodom na svet jeho… (viac)

Reklama