Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krimi

Obsahy (109)

Wall Rats

Wall Rats (2006)

Tori Allen (13) a Scott Cory (11) sú športoví lezci, ktorí vynikali v medzinárodných súťažiach. Avšak ani jeden z nich nemá skúsenosti s náročným viacdňovým lezením, neboli vyššie ako 100 metrov od zeme. Tentokrát ich čaká obrovská výzva: môžu sa zapísať do histórie ako najmladší lezci, ktorí zliezli preslávený "The Nose" na "El Capitan" v Yosemitskom údolí. S trochou plánovania sa púšťajú do päťdňového dobrodružstva. V dokumente sledujeme, ako budú zvládať výstup na 3000 stôp vysokú stenu.

Ways of Peru, The

Ways of Peru, The (2014)

Která země na světě je zemí horolezectví zaslíbenou? Může to být jihoamerické Peru? To se rozhodla zjistit parta kamarádů, kteří se vydali za krásami místních skal, zasněžených velehor i vysokých skalních stěn! Do batohů kromě lezeček, cepínů a lan přibalila také ukulele a obrovské odhodlání si celý trip neskutečně užít! (zdroj: hanibal.cz/novinky/429-the-ways-of-peru)

Dağ

Dağ (2012)

Tím štyroch mužov sa vydáva do ľadovej pustiny, aby opravili anténu telekomunikačného zariadenia. Všetko ide podľa plánu, kým sa situácia nevymkne kontrole a oni nepadnú do pasce teroristov. V daždi guliek prežijú dvaja: Oğuz (Ufuk Bayraktar), jeden je vzdelaný a z bohatej rodiny, druhý chlapec z ulice. Obaja sa musia naučiť vzájomne si dôverovať, uzavrieť spojenectvo a dať bokom svoje rozdiely, aby prežili v tejto nebezpečnej situácii.

Red Bull běsnění 2013

Red Bull běsnění 2013 (2014)

Dokument zachytáva najlepšie zábery z každoročnej súťaže Red Bullu vo freeride. Tentokrát sa súťaž konala na pieskovcovom hrebeni v Utahu.

Sensei – Môj japonský učiteľ

Sensei – Môj japonský učiteľ (2013)

43-ročný horolezec Yuri Hirayama je jedným z najväčších legiend moderného lezenia. Ešte pred odchodom do dôchodku chce dokončiť jeden zo svojich najnáročnejších projektov, veľkolepý vrchol Mount Kinabalu na ostrove Borneo. Najprv však musí nájsť správneho partnera. Daniel Woods je vynikajúci mladý americký boulderista, ktorému zatiaľ chýba horský zážitok. „Daniel-San" tak odcestuje do Japonska, aby sa priučil Hirayamovmu nadaniu a aby spoločne zvládli Yuriho doposiaľ nedokončený projekt.

Ostré děvče

Ostré děvče (2013)

Lezenie v Spojenom kráľovstve je známe svojou prísnou tradičnou etikou, kde sa muži predbiehajú v náročných a nebezpečných cestách. Je to posledné miesto, kde by sme mohli očakávať, že nájdeme peknú mladú blondínku, ale tou Hazel Findlay je. Ako 24-ročná Hazel ako prvá žena vyliezla v Britskej stupnici náročnosť E9. Po tom, čo zvládla domáce útesy, sa spojila s americkou lezkyňou Emily Harrington, aby pokorili masívne veľké steny Taghia Gorge v Maroku.

Petzl roctrip Argentina

Petzl roctrip Argentina (2012)

Desiaty ročník Petzl RocTrip zavítal do samotného srdca patagónskej pampy, do Piedra Parada v Argentíne, kde sa z okolitej púšte dvíha majestátny kaňon La Buitrera, ktorý bol v novembri 2012 domovom až 1500 lezkýň a lezcov z celého sveta. Zišli sa tu, aby zdieľali svoju spoločnú vášeň: lezenie.
Vďaka tvrdej práci tímu argentínskych, ale aj medzinárodných lezcov a budovateľov ciest je dnes La Buitrera Canyon jednou z najnavštevovanejších lezeckých oblastí v Argentíne.

ABYSS - North America's Highest Bouldering

ABYSS - North America's Highest Bouldering (2012)

Dokument z prostredia boulderingovej komunity poskytuje pohľad do útrob tohto športu. Sledujeme prezentáciu lezeckých schopností, ale aj spovede takých svetových lezcov ako sú Paige Claassen, Chris Schulte, Dave Wetmore, Chris Sharma, Joe Kinder , Matt Wilder, ale aj mnoho ďalších.

K2: Climbing The Savage Mountain

K2: Climbing The Savage Mountain (2008)

Skutočný príbeh zobrazuje katastrofy a utrpenia počas 12-týždňovej expedície vedenej Charlesom S. Houstonom na druhú najvyššiu horu sveta, ktorá je považovaná za najťažšiu a najnebezpečnejšiu.

Destinations d'escalade de légende...

Destinations d'escalade de légende... (2007)

Dokumentárny film z prostredia športového lezenia zobrazuje 27 lezcov v oblasti Kalymnos (Španielsko) a v okolí Monaka. Účinkujú Alex Chabot cesta L-Mens 8b+, Patxi Usobiaga, ktorý lezie v jaskyni, a ďalší.

40 Days at Base Camp

40 Days at Base Camp (2011)

5364 metrov nad morom, 40 dní v základnom tábore pod Everestom.
Dokumentarista Dianne Whelan približuje život troch horolezeckých tímov v základnom tábore pod najvyššou horou sveta Mt. Everest. Stretávame sa s kolumbijským, indickým a kanadským tímom. Film zobrazuje spoločenstvo ľudí, ktorí sa zišli v snahe pokoriť „strechu sveta", ako aj problémy, ktoré nebezpečná cesta na vrchol prináša. Žiaľ, dokument zachytáva aj krutý fakt súčasného horolezectva: komerčný úspech. Mt. Everest bol kedysi uctievaný posvätný priestor, no dnes sa z neho pomaly stáva „horský zábavný park" s veľmi drahým vstupným.

Fatal Game, The

Fatal Game, The (1996)

Austrálčan Mike Rheinberger, 52-ročný horolezec, sa pokúšal šesťkrát dosiahnuť vrchol najvyššej hory sveta, Mt. Everstu, avšak vždy zlyhal. Siedmykrát sa nechcel vzdať.
V roku 1994 sa pokúšal o výstup na Mt. Everest spolu s horolezeckým priateľom Markom Whetu. Po náročnom zdolaní vrcholu si obaja horolezci uvedomili, že je príliš neskoro na zostup do tábora ešte pred zotmením, tak sa rozhodli bivakovať na hrebeni tesne pod vrcholom. Celú noc sa chúlili v silnom mraze a hazardovali so svojimi životmi, pričom druhý deň ráno začali zostupovať do tábora. Avšak noc pod Everestom si vyžiadala svoju daň: Mark trpel silnými omrzlinami nôh a Mike mal výškovú chorobu, ktorá prerástla do edému mozgu. Postupom času a vplyvom hroziacich ďalších nocľahov pod holým nebom podstupoval Mark najväčšiu dilemu vo svojom živote: buď opustiť kamaráta a zachrániť si život, alebo s ním zostať navždy.

Day in the Life, A

Day in the Life, A (2000)

Dokument s podtitulom "Päť žien, ktoré lezú" predstavuje život pätice horolezkýň, každej v inom veku. Film opisuje ich osobnosti, životný štýl a vnútornú silu, čím vytvára príbeh plný nádeje a inšpirácie pre ostatných. Účinkujú Beth Rodden, Tiffany Campbell, Stephanie Forte, Roxanna Brock a Brandi Proffitt.

Muži a hory

Muži a hory (1959)

Stars at Noon je klasický horolezecký film v podaní najlepších francúzskych horolezcov z 50-tych rokov, medzi ktorých patria Lionel Terray, René Desmaison, Michel Vaucher a ďalší. Dokument sa odohráva v horolezeckej oblasti Chamonix a rozpráva „horolezecké príbehy". Niektoré sú v podaní nováčikov v ľahších cestách, iné so sprievodcami a ich klientmi, ďalšie predstavujú profesionálnych lezcov na nových cestách.
Film získal „Veľkú cenu" v roku 1959 ako francúzsky film roka a „Zlatú medailu" horského filmového festivalu Trento – Taliansko.

Great Climb, The

Great Climb, The (2010)

V auguste 2010 dvaja špičkoví horolezci Dave MacLeod a Tim Emmett v priamom prenose predviedli výstup na svojej novej trase zvanej "The Usual Suspects". Táto cesta sa nachádza na "Big Stone – Isle of Harris" a predstavuje 5-dĺžkovú trasu s náročnosťou E9, 7a.

First Great Climb, The

First Great Climb, The (2013)

Zlyhanie by znamenalo istú smrť, avšak úspech by ich zaradil medzi legendy.
V roku 1867 podnikli traja horolezci nebezpečnú plavbu cez more na ostrov Handa na severozápadnom pobreží Škótska, aby sa stali prvými ľuďmi v histórii, ktorí vyliezli a postavili sa na vrchol doposiaľ nezdolaného skalného pilieru nazývaného Great Stack. Dokument The First Great Climb sleduje túto dobrodružnú cestu v podaní troch súčasných horolezcov, ktorí napodobňujú tento hrdinský čin.

Rings & Slings II

Rings & Slings II (2011)

Príbeh Rings & Slings (2011) pokračuje druhým dielom dokumentu o športovom lezení, ktorý pochádza z tvorby Ignasa Tarrazonu. Film poskytuje ešte viac skúseností, odhaľuje viac krásnych miest a hlavne ukazuje viac lezeckých scén v nemeckom Sasku v podaní Julie Winter, Roberta Leistnera, Felixa Maula, Luisi Neumärker, Julie Maul a Kiliana WIntera.

Rock Queen, The

Rock Queen, The (1998)

The Rock Queen je dokument z prostredia športového lezenia, ktorý zobrazuje ženskú svetovú šampiónku Catherine Destivelles pri výstupe na 449 stôp vysokú vežu zvanú Old Man of Hoy, nachádzajúcu sa na pobreží Škótska.

Between Places

Between Places (2013)

Režisér Henrik Rostrup vyráža na 10-dňové dobrodružstvo spolu s horolezcami Edurnou Pasarban, Erwanom Le Lannom a Martialom Dumasom. Na palube plachetnice La Louise s jej kapitánom Thierrym Duboisom plávajú po grónskych fjordoch a hľadajú nové prvovýstupy pozdĺž pobrežia. Možnosti pre plachtenie a horolezectvo v tejto oblasti totiž neboli doteraz príliš preskúmané.
Dokument predstavuje a rozpráva príbehy samotných predstaviteľov. Edurne dosiahla ako prvá žena v histórii všetkých štrnásť 8000-metrových štítov na svete. Dobrodružstvá Erwana a Martiala znovu ožívajú prostredníctvom archívnych záberov ich útrap. Kapitán Thierry Dubois dokončil rad sólových závodov po celom svete, dopĺňa zoznam hlavných postáv a vyvažuje rozprávanie horolezeckého príbehu.

Reklama