Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Vojnový
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Príliš vzdialený most

Príliš vzdialený most (1977)

Jeden z najlepších, a u mňa asi najlepší vojnový film, zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov minulého storočia. Toto dielo veľmi dobre dokumentuje celý priebeh operácie Market Garden, od jej plánovania až po uskutočnenie, na druhej strane nenecháva diváka zaspať pri detailoch. Film spestrujú zaujímavé dialógy a scénky, napríklad, keď jeden americký vojak odvezie na džípe svojho kolegu (postreleného do hlavy) do poľnej nemocnice. Podľa lekára je mŕtvy, no vojak sa snaží presvedčiť doktora, aby ho liečil. Zároveň ale film príliš nevybočuje od hlavnej dejovej línie a plne sa sústredí na zdokumentovanie operácie. Je potrebné kladne hodnotiť aj samotné prevedenie operácií, akčné scény, bitky, boje, ktoré určite nebudú nudiť žiadneho milovníka akčných scén. U mňa si "Príliž vzdialený most" zaslúžil 5 plus.

Dobrý vojak Švejk

Dobrý vojak Švejk (1956)

Neviem, čím to je, ale tento film som už sledoval nespočetne veľa ráz a stále sa dokážem na ňom schuti zasmiať. Zrejme je to vďaka hereckým výkonom Rudolfa Hrušínskeho, ktorý sa úlohy vojaka Švejka zmocnil skutočne excelentne. A tá nezabudnuteľná veta: "Poslušne hlásim." Myslím si, že ide o jedno z najlepšie sfilmovaných knižných diel.

Prednosta stanice

Prednosta stanice (1941)

Najlepší Burianov film, ktorý si zaslúži plných päť hviezdičiek. Celý film je plný vtipných scénok, kde som sa úprimne schuti zasmial. Veľmi dobrá časť je dialóg Buriana s Theodorom Pištěkom v reštaurácii, tá stojí za to, a výborná je aj scénka, keď falošnému prednostovi, ktorého hrá Burian, prišla telegrafom správa. Dobrý výkon podal aj Jaroslav Marvan v úlohe generálneho inšpektora.