Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (88)

plagát

Dunkirk (2017) 

Nuž, napätie som necítil. Komplikovanosť deja, som nejako nezachytil, všetko to dávalo zmysel a v rámci toho, že to nemalo hlavnú postavu, to bolo rozumným riešením ako diváka udržať v napätí, strihom časovou kontinuitou. Bola to menšia skladačka ako to Nolan rád robí, ktorá nám na konci zaklapla, keď sa všetky tri časové linky prepojili. Išiel som na ten film bez žiadnych očakávaní a bez nich som aj kino opustil. Jediný a najväčší problém, ktorý z týmto filmom mám je, že keď sa ráno zobudím tak si nebudem pamätať, že som akýsi film Dunkirk videl. Zimmer stále Top, čo sa však stane keď Nolana opustí, hmm. P.S Nolan robí filmy každé tri roky. Toto nieje film, ktorý v rámci produkcie toľko času potrebuje na vytvorenie. Iba môj názor nikomu ho nevnucujem. Treba ešte raz vidieť, možno sa fatálne mýlim :D

plagát

Prvý kontakt (2016) 

Diváci sú už pomaly zničený marvelovskov šablónou, pásovou výrobou remakov a nezmyselných pokračovaní až nakoniec, keď príde film ktorý toto všetko nedodržuje ofrflú ho. Prečo? Ťažko povedať. Pričom stále chcú vidieť niečo nové, ale aj nechcú. Zleniveli sme. A radšej dáme prednosť, overeným komiksom, ktoré sa nám nikdy stopercentne nepáčili, akoby sme mali zariskovať. Čo už. Netvrdím, že Arrival je klenot, ani, že by posunul žáner sci-fi, niekde inde. Je to ťažký audiovizuálony film, ktorý si užijete pri plnej sile a otvorenej mysli.

plagát

Hry o život: Drozdajka 2 (2015) 

Technicky prakticky nemám výhrady Lawrence od Constantina ukazuje, že vie čo robí. Ale z hovna ani majster tesár nespraví dielo. Zostaňme pri troch a nechajme túto sériu odpočívať v pokoji s vedomím, že dvojka sa dala pozerať.

plagát

Osem hrozných (2015) 

Tarantinou mokrý sen. Pri sledovaní tohto filmu(divadla) som si uvedomil, že sa pozerám na 50 stránok vytrhnutých zo starej westernovej knižky. Ale kurva dobrej. Tarantino tento raz nejde mainstream, ide si to svoje. Tretinkový rozpočet, jedna chata, osem chlapov z čoho nie je ani jedna hlavná postava hektolitre krvi a agresívny humor vyhrotený samuelovov scénou do maxima( stále som sa však hurónsky smial). Jedna chybička. Ten chlap nemal dostať oskara. Nič vo zlom, stále píše ako malý boh ale tých dialogov bolo príliš, hlavne keď sa začali byť postupom času repetatívne a ťahalo to človeka preč od obrazu. Prečo to bolo točené na 70mm, keď tak či tak prevažne točil polo detailov či celkov? Viem, jedno. Že toto okrem svojho fanclubu nepredá nikomu, keďže počas projekcie odchádzali ľudia preč z kina.

plagát

Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) 

Dva dni po sledovaní a stále keď sa zamyslím nad star wars chce sa trieskať do stolu. V prvom rade, áno je to lepšie ako jednotka a dvojka, ale má to tie extra momenty, tie čo si človek bude pamätať aj keď ho zobudia o polnoci, pochybujem. Klamal by som keby som povedal, že mi herci nie sú sympatický. Sú, aj tá čierna huba, ktorá mi od prvého traileru priniesla zimnicu. V tomto je J.J stále boss. A koniec. Chápem ľudí ktorým sa to páči a chápem aj tých ktorým nie. Je to vykalkulovaný projekt z ktorého nejde ani štipka najmenšej tvorčej inovácie. Pre tú srandu skúste spočítat, koľko krát ste v prvých 20 minútach filmu počuli o blasteroch, pričom to nemalo s príbehom nič spoločné(detičky nakupujeme jééé), prečo to malo až tak strašne dievčenský nádych. Ja viem, že hlavná hrdinka je, žena a, že dievčenské romány sú in ale wtf, všetci čo dávate Hunger Games 2 hviezdičky a star wars päť sa nad sebou trošku zamyslite. Prečo je to remake štvorky :D ? A prečo sa všetci tvária, že druhá trilógia neexistuje? Wiliams už nie pls. Tie skurvené náhody v tomto filme ha. Takto to možno vyznie, že sa mi to nepáčilo, ale nie. Proste bol tam J.J a čakal som niečo nové a nie recyklát staro novej trilógie.

plagát

Sicario: Nájomný zabijak (2015) 

Bojovať zločinom so zločinom. Ukážka tenkej hranice medzi tým, čo skutočne je ešte podľa zákona a čo nie a ľudí ktorý si stále ešte nahovárajú, že to čo vykonávajú je správne. Pomyselním rovníkom medzi dvoma rovnakými stranami je tu Emily Blunt čo by ,,hlavná postava,, ktorá predstavuje zelenáča v tiahnutého do boja ktorý nemôže pochopiť. Skvelá atmosferická hudba. Just a drumm and bass, vťahuje do deja a kamera ktorá je plynulá a chladne statická, žiadny bourne, toto je ťažký hardcore. V záplave policajných a vládnych zverstiev ktoré sa na nás hrnú z internetu, by mohol človek uvažovať, že takto to v celku naozaj aj môže vyzerať.

plagát

Everest (2015) 

Nuž škoda toho, mohlo to byť novodobým titanikom tohto tisícročia, ambície rozhodne malo. Máme tu katastrofický scenár podľa skutočnej udalosti spojení s jedným z najmedializovanejších výstupov na EVEREST a to aj vďaka knihe Into thin air, ktorú publikoval práve jeden z preživších. Tri hviezdičky som dal preto, lebo niektoré pasáže sa mi zdali dosť natiahnuté a iné odbité (celková búrka). Jedna hviezdička za prvých 30 minút, zoznamovanie, čaro nepálu a jeho kultúra a tradície. Druhú za panoramatické zábery na himaláje a everest, na imaxovom formáte sa nestíhate kde skôr pozerať. Tretiu za Roba Hall ktorý to čo spravil pre Douga sa na stupnici badass od 1 po 10, prideľuje číslom 11. Neamerický, neprikrášľujúci, bez zbytočných srdcervúcich lúčení, film o jednom osudovom výstupe. P.S Jediný, skutočne pravý zážitok vám ponúkne Dolby Atmos, vy všetci ktorý navštevujete random kiná ste boli na kriváni. 70%.

plagát

Labyrint: Zhorenisko (2015) 

Podobné pocity som mal aj presne po dopozeraní Hunger Games 2. Obidva predchádzajúce filmy ma zo sérií neoslovili, ba nudili, naopak pokračovania veľmi milo prekvapili. Obidve filmové série prešli(nečítal som knihy) aj zmenami oproti ich predlohám čo má asi aj za následok ich prudký nárast kvality. Nečakal som absolútne nič a dostal som obstojné post-apo scifi, zo slušnými efektami a presnými hercami pri ktorých som sa ani na sekundu nebál, že zrazu na seba skočia a vášnivo si začnú vymienať zlosyna, if you know what I mean :D( samozrejme myslím chlapcov). Jedna vec ma ale naozaj zaujíma, ako mohol pre boha, stáť tento film 61 melónov, keď už len posraná divergencia stála 100vku. To naozaj mená robia tak veľa.P.S Maze runner nemá absolutne žiadny zapamätatelný hudobný motív, wtf.

plagát

Mad Max: Zbesilá cesta (2015) 

Blockbuster cenný medzi blockbustermi ako to materské mlieko. Netreba veľké slová. Nám stačí, že z toho razí krv, pot a veľké srdce.

plagát

Siedmy syn (2014) 

Asylum films, meets prolog k novej sérií herculesa s kevinom Sorbom meets áčkovú hereckú elitu, meets Nechápem.