Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Krátkometrážny
  • Horor
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (67)

Lovci apokalypsy

Lovci apokalypsy (1980)

O L' Ultimo cacciatore sa pôvodne uvažovalo ako o voľnom pokračovaní Lovca jeleňov (1978), ktorý sa v Taliansku vysielal pod názvom Il Cacciatore. Plagáty k filmu s označením "Cacciatore 2" boli už vytlačené, k zmene názvu na L' Ultimo cacciatore sa však muselo pristúpiť z právneho hľadiska.

Americké vraždy

Americké vraždy (1982)

Takpovediac domáci počin Sheldona Renana a Leonarda Schradera (neuvedený v titulkoch) (koprodukcia s Japonskom) sa po kino premiére nedostáva v Amerike na VHS. V Japonsku sa tak udialo v roku 1983. Amerika si na vlastnú tvár a konfrontáciu s ňou musela počkať až do roku 2016, kedy po takmer štyroch dekádach dokument vychádza na DVD a Blu-Ray nosičoch.

Americké vraždy

Americké vraždy (1982)

Tvorcovia filmu zaplatili 20 000 dolárov Abrahamovi Zapruderovi za zapožičanie dnes už svetoznámej nahrávky zachytávajúcej vraždu Johna F. Kennedyho, aby sa tento obrazový materiál mohol zahrnúť do finálneho zostrihu.

Honeymoon Horror

Honeymoon Horror (1982)

Pôvodný zostrih filmu neobsahoval scénky s policajným šerifom (Bill Pecchi). Zábery boli neskôr pridané do finálnej verzie vďaka Malcolmovi Whitmanovi.

Honeymoon Horror

Honeymoon Horror (1982)

Všetky scény zo spálne boli natočené v jednej miestnosti a to aj napriek tomu, že miesto malo reprezentovať viacero izieb pre rôzne páry.

Honeymoon Horror

Honeymoon Horror (1982)

Aj napriek tomu, že natáčanie filmu trvalo iba dva týždne, nezaobišlo sa bez prerušení, ktoré mali na svedomí prelety lietadiel nad miestom natáčania. Austin Patio Dude Ranch sa nachádzal totiž na hlavnej trase k pristávacej dráhe letiska.

Cizí faktor

Cizí faktor (1978)

Kvôli nízkemu rozpočtu sa kancelária šerifa Cindera (Tom Griffith) postavila priamo v suteréne domu režiséra Dona Dohlera.

Saturday Night Beaver

Saturday Night Beaver (1986)

Upravená VHS verzia vydaná v roku 1993 obsahovala scénu s Tracy Wynn a P.J. Sparxx vystrihnutú z mladšieho erotického filmu Buttsizer, King of Rears (1992), čím sa zvodné krivky Tracy Wynn pre znovu vydanie tento raz mohli použiť aj ako reklamná nálepka na obale lákajúca zákazníka, aj keď sa v pôvodnom zostrihu filmu neobjavila.

Final Exam

Final Exam (1981)

Herečka Cecile Bagdadi musela na konkurze predviesť čo najrealistickejšie výkriky desu. Jej výkon bol tak presvedčivý, že nielenže získala úlohu Courtney, ale jej výkrik bol použitý aj pri ďalších ženských postavách, ktoré sa dostali do ťažkostí.

Dr. Wong's Virtual Hell

Dr. Wong's Virtual Hell (1999)

Všetky zábery Howarda Vernona použité vo filme boli vystrihnuté z béčkovej prerábky románu "La maldición de Frankenstein" anglickej spisovateľky Mary Shelleyovej, pričom jeho krátke dialógy boli pre potreby filmu digitálne upravené hlasom Jessa Franca a producenta Kevina Collinsa. V tom čase bol totiž Howard Vernon už po smrti.

Hexen bis aufs Blut gequält

Hexen bis aufs Blut gequält (1970)

Americký distribútor propagoval film ako „zaručenú zvrátenosť, z ktorej Vám bude zle" a pripojil ku vstupenke do kinosály aj vrecko na zvracanie.

Věž živoucích mrtvol

Věž živoucích mrtvol (1972)

Krátko po roku 1980, kedy sa do nemeckých kín film znova dostáva, je v období vrcholiaceho zombie šialenstva premenovaný z pôvodnej nemeckej podoby Der Turm der lebenden Leichen (Veža oživlých mŕtvol), ktorá už aj tak potencionálneho diváka zavádzala na nový mätúci zombie obsah, na Devil's Tower - Der Schreckensturm der Zombies (Diablova veža – Veža zombie teroru). Dve scény boli dokonca v momente, kedy kamera prestala snímať pery Candace Glendenning (Penny), predabované v prospech zombie tematiky. A to aj napriek tomu, že žiaden zombie sa vo filme nevyskytuje.

Věž živoucích mrtvol

Věž živoucích mrtvol (1972)

V teréne sa nakrúcalo iba jeden deň, ostatné zábery boli vyprodukované v umelých kulisách štúdia Shepperton.

Věž živoucích mrtvol

Věž živoucích mrtvol (1972)

Film bol v Amerike znovu vydaný pod názvom "Beyond the Fog" . Dôvodom bolo presvedčenie tvorcov, že sa film zvezie na vlne úspechu Carpentrovej Hmly (1980).

Reklama