Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (19)

Rabaka

Rabaka (1989)

Jožo Ráž vedie svoju Škodu 110 R Coupé okolo Strečna trochu nelogicky. Cestou na Martin najskôr obchádzajú Strečno ponad dedinu až k Domašínskemu meanderu. Následne ich cesta na Martin "pokračuje" jazdou cez dedinu Strečno, ktorú pár sekúnd predtým obišli.

Rabaka

Rabaka (1989)

Skupina Rabaka sa vo filme, počas zháňania konštrukcie pódia, vydá až do Závodov ťažkého strojárstva (ZŤS) v Martine. Po ceste možno vidieť zábery hradu Strečno v rekonštrukcii, Starhradu na opačnej strane Váhu, a mesta Žilina (vjazd od Martina, vtedy ešte so socialistickým monumentom).

Nabídka - Takoví jsme

Nabídka - Takoví jsme (2022) (epizóda)

Na konci seriálu odchádza z Bettyeinej kancelárie vysoký muž s fúzom. Ruddy (Miles Teller) ho identifikuje ako "The Cigarette Ad Guy" - chlap z reklamy na cigarety. Jedná sa o Toma Sellecka, ktorý bol v tej dobe tvárou nemenovaného výrobcu cigariet.

Vianočné prázdniny

Vianočné prázdniny (1989)

Film mal pôvodne režírovať Chris Columbus. Od projektu však odstúpil kvôli nerešpektovaniu zo strany Chevyho Chasea (Clark Griswold). Columbus bol v tom čase začínajúci režisér, kdežto Chase bol hviezda. Scenárista Vianočných prázdnin, John Hughes, však v Columbusovi videl potenciál a o dva týždne mu poslal scenár k Sám doma (1990).

Krstný otec

Krstný otec (1972)

V exteriérových scénach odohrávajúcich sa v Los Angeles, ako napríklad chôdza Toma Hagena (Robert Duvall) cez filmové štúdiá, alebo keď Jack Woltz (John Marley) ukazuje Hagenovi dom a okolie, v skutočnosti nevystupovali ich filmoví predstavitelia, ale dobre zamaskovaní dvojníci. Kvôli šetreniu financií a skutočnosti, že celý štáb natáčal v New Yorku, bolo lacnejšie poveriť natáčaním losangeleských scén iný tím.

Krstný otec

Krstný otec (1972)

Keďže štáb mal na natočenie svadobných exteriérov iba niečo okolo dvoch dní, scéna, kedy Michael (Al Pacino) rozpráva Kay (Diane Keaton) historku o kapelníkovi, bola natáčaná v noci. Scéna bola nasvietená tak, aby vypadala ako cez deň.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

V scéne, keď riaditeľ banky leží na zemi s dymovnicou v ústach, je poistka dymovnice zaviazaná na lanku, ktoré vedie do autobusu. Lanko je privreté v dverách busu. To znamená, že keď Joker (Heath Ledger) odíde s autobusom preč, poistku tým vytiahne a mal by ju autobus ťahať za sebou preč. Lenže v zábere, keď poistku autobus vytiahne, ostane poistka aj s lankom viditeľne ležať na zemi.

Sám doma

Sám doma (1990)

Keď sa Kevin (Macaulay Culkin) po lane spustí do bunkru na strome, pri prvom zábere vyrazí zo steny dve spodné dosky. Po prestrihu však vidíme, že nohami prerazil tretiu a štvrtú dosku odspodu.

Sám doma

Sám doma (1990)

Keď Kevin (Macaulay Culkin) hľadá syrovú pizzu, Buzz (Devin Ratray) si natlačí jeden celý kus do úst. Keď sa však Kevin spýta, či mu niekto dá kúsok syrovej, Buzz odpovedá a drží v ruke rozjedený kus pizze.

Terminátor

Terminátor (1984)

V scéne, keď Terminátor (Arnold Schwarzenegger) prichádza zabiť nepravú Sarah Connorovú, vyťahuje pištoľ s laserom a chystá sa strieľať s predpaženou rukou. No po ani nie sekundovom prestrihu na Sarah Connorovú strieľa s rukou pri tele.

Pot a krv

Pot a krv (2013)

V 37. minúte, keď sa Victor Kershaw (Tony Shalhoub) prekecne o tom, že vie, kto ho uniesol, Daniel Lugo (Mark Wahlberg) ho chytí pod krk oboma rukami. Následne je scéna zobrazená z iného uhla, kde ho Lugo drží už iba jednou rukou. Obraz sa náhle vráti do pôvodného uhla, ale tam ho znova drží obojruč.

Tři králové

Tři králové (1998) (seriál)

Krajčírstvo, v ktorom odbojári z času na čas prebývajú, nesie názov "Pánský krejčí J.Carda, důstojnické uniformy na míru zde" (7. diel, 04:51). Zrejme sa jedná o odkaz na Josefa Cardu, predstaviteľa nemeckého agenta Holma alias Reného.

Blbý a blbší

Blbý a blbší (1994)

Keď sa Lloyd (Jim Carrey) v bare pri popíjaní piva spýta barmana na Mary (Lauren Holly), chytí ho pod krk ľavou rukou. Po zmene uhla kamery ho však púšťa z pravej ruky.

Reklama