Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (14)

plagát

Muž v tieni (2010) 

Vonku bolo 25 stupňov a mňa celú dobu mrazilo. Tá atmosféra. Thriller ako od Hitchcocka aj hudba pripomínala Herrmanna. A hoci som tušil že staré známe príslovie za všetkým hľadaj ženu platí aj pre tento prípad dávam 5* za pripomenutie starých dobrých thrillerov. PS:nemám rád keď sa dôležité, inak unikajúce informácie, za 5 minút nájdu v Googli.

plagát

Lev v zime (1968) 

Neskutočná prehliadka talentov každého druhu, od réžie, scenára, skvelej hudby Johna Barryho, ale hlavne hercov. Dokonalá historická freska a ukážka charakterov tej doby. Viem že historické fakty sú trochu iné ale takto vyzerá vojna o kráľovstvo. Toľko hádok, klamstiev, intrigovania a ja som im veril každé slovo. Oni to snáď ani nehrali. Vôbec mi tá divadelnosť neprekážala, výkony hercov to úplne vynahradili. Hoci všetci herci sú výborní a Peter O'Toole hrá síce kráľa a hrá ho kráľovsky, ale tomuto filmu kraľuje Katharine Hepburnová.

plagát

Malé klamstvá na podmienku (2010) 

Weaverová ako notorická klamárka bola skvelá, inak je to len priemer ale za ňu * naviac tak za 3,5*

plagát

Sunset Boulevard (1950) 

Päť hviezdičiek pre tento film sa mne zdá málo. Bolo by to minimálne tri* pre troch skvelých hercov, tri pre * scenáristov, jedna pre režiséra a dalo by sa to vyratúvať ďalej. Vždy keď bola na scéne Gloria Swanson ani som nemrkol a vychutnával jej herectvo. Viem že v Oskarovej porote sedia dnes iní ľudia ale keď vidím začo dnes dávajú oscarov a tu od ignorovali všetkých hercov pochybujem o ich kompetentnosti. Videl som málo noir-ových filmov ale vďaka tomu to filmu je to jeden z mojich obľúbených žánrov. Viem že píšem od veci ale som vykoľajený, zmrazený z dokonalosti tohto filmu a keď sa spamätám, možno napíšem niečo duchaprítomnejšie. Mojich súkromných 10*

plagát

Rok jedna (2009) 

Od Života Briana to má ďaleko, ale nudil som sa rovnako. No v tomto filme boli aspoň krajšie herečky a po príchode do Sodomi sa to pekne rozbehlo! Je to stále len priemer a nebyť toho chutnania hovna a šťania na hlavu mohlo to byť lepšie. Tento fekálny humor fakt nemám rád a preto **.

plagát

Oblačno, miestami fašírky (2009) 

Čo tam potom že je to infantilné a že mi to občas pripomínalo počítačovú hru, po dlhšom čase som sa smial na animáku nahlas. Veľké množstvo citácií a paródií filmov ktoré niesu určite určené deťom to ma bavilo. A smial som sa aj hovoriacej opici. No čo asi som ešte decko.

plagát

Charlie Bartlett (2007) 

Nenápadná komediálna dráma z podobného prostredia ako dnešné americké teen komédie (American Pie...), ale prostredie a postavy sú asi v každej americkej škole rovnaké (ako vidieť z filmov). Tie ich problémy sú mi našťastie cudzie a tie teen komédie vyslovene neznášam. Charlie si ma ale získal pretože jeho život by som chcel mať. Má peniaze, matku ktorá sa na neho nehnevá keď ho vylúčia z nóbl školy, a napriek tomu sa nespráva povýšene. Chce získať obdiv a priateľov a tak im pomáha čo pomáha aj jemu a napĺňa to jeho život aj keď to nerobí celkom legálnym spôsobom. Normálne by to bolo za tri, ale 1/2* je za Anthona ktorý dobrý herec a niečo z neho bude, a druhá 1/2* za Downeyho o ktorom som mal slabú mienku ale presvedčil ma že je tiež dobrý herec a nielen dobre vyzerá.

plagát

Stiahni ma do pekla (2009) 

Tento film mi pripadá ako totálna zlátanina. Humor a strach sa tu nedarí spojiť (velkopopovický kozel), vôbec som sa nebál ale ani nesmial, pripadalo mi to trápne. Mytológia okolo Lania je slabá, efekty tiež nič moc. Celkovo slabota, ale záver ma potešil aj keď som vedel ako to skončí už keď sa jej pomiešali papiere v aute.

plagát

Sebechlebskí hudci (1975) 

Skutočne zábavná komédia so slovenským humorom. A tá pekná výprava, až sa mi veriť nechce že je to zo Slovenska

plagát

Kletba kočičích lidí (1944) 

S pôvodným filmom to skutočne nemá okrem postáv veľa spoločného. Je to pekne zrežírované ale nieje to žiadny horor, skôr rodinná fantasy o dievčatku bez kamarátov. Nebyť Irininho ducha nemá to s mačacím prekliatím nič spoločné a mohol by to byť aj samostatný film a nie pokračovanie hoc aj volné.