Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (6)

Vyprážané zelené paradajky

Vyprážané zelené paradajky (1991)

Milujem tento príbeh plný odvahy, lásky, obetavosti a zmesy smútku a radosti. Nikdy si nenechám ujsť zážitky Idgie a Ruth. Sledujem ako ovplyvnia život Evelyn a ako plynú ich bolesti a straty. Znovu prežívam ich prehry a víťazstvá a učím sa ako prekonať tie svoje. Najlepší príbeh môjho života - úžasne spracovaný. Tajomstvo úspechu je v omáčke :)

Prelet nad kukučím hniezdom

Prelet nad kukučím hniezdom (1975)

Knihu som nečítala, ale určite po nej siahnem. Vo filme je všetko - boj za seba, za druhých, láska v rôznych podobách, obludnosť systému, radosť zo života aj jeho márnosť. Príbeh, ktorý ma vynáša hore a hned zase zráža k zemi. A to všetko výborne predvedené. Vynechám ospevovaných a dodám - Danny DeVito sa mi nikdy nepáčil viac. Pre mňa jednotka.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Nádherne poetické spracovanie prežívania obdobia vlády „mrzké lúzy“. Úžasný humor a každodenná tragika bez pátosu. Na konci som milovala takmer všetky postavy filmu. Pretože nezáleží na politickom názore – krásu a omylnosť človeka, ktorá vyplýva z túžby po dokonalosti, cítim srdcom kardiaka – postihnutá dobou a nostalgiou.