Reklama

Reklama

medvěd Bart 2

medvěd Bart 2

nar. 20.01.2000
Alaska, USA

zom. 14.11.2021 (21 rokov)
Heber City, Utah, USA

Biografia

Bart the Bear 2, taktiež prezývaný Bart II alebo Malý Bart, sa narodil 20. januára v roku 2000. Patrí medzi najväčší poddruh medveďa hnedého – Kodiak, ktorý sa vyskytuje na ostrovoch súostrovia Kodiak na juhozápade Aljašky. Bart 2 má sestru Honey Bump. Oboch našli tréneri Doug Seus a Lynne Seus z Wasatch Rocky Mountain Wildlife v Heber City, Utahu krátko nato, čo ich matku našli zastrelenú a mláďatá by v divočine samé neprežili.

Bart 2 bol pomenovaný Dougom Seusom po tom, čo si všimol, že má takmer rovnakú povahu ako ich vycvičená medvedia herecká hviezda s menom Bart the Bear, ktorý zomrel krátko nato, ako boli mláďatá prijaté manželmi Seusovými. Bart 1 a Bart 2 nie sú v žiadnom príbuzenskom spojení. V roku 2001 Bart 2 debutoval spolu so sestrou Honey Bump vo filme Dr. Dolittle 2. Jeho detstvo a mladá dospelosť boli predmetom dvoch epizód zo série Growing Up..., televíznej stanice Animal Planet. V prvej, s názvom Chováme doma Grizlyho, kde sa predstavil aj Brad Pitt, sa zamerali na prvý rok mláďat. V druhej epizóde z roku 2004 hosťovala Jennifer Aniston.

Výška dospelého medveďa Barta je 2,59 m a váha je 499 kg. Slúžil ako veľvyslanec pre Vital Ground Foundation, ktorá zastrešuje ochranu divokej zveri. Širokej publicite sa mu dostalo v roku 2013, vďaka vystupovaniu v televíznom seriáli Game of Thrones z dielne HBO a za jeho výkony sa mu dostalo aj nadšeného uznania od kritikov.

Jaroslav "Budisovie" Ďuriš

Herec

Hosť

Relácie
2001

Úžasné dobrodružstvo

Reklama

Reklama