Reklama

Reklama

Jozef Karika

Jozef Karika

nar. 15.11.1978 (45 rokov)

Biografia (1)

Jozef Karika, autor knižných bestsellerov Trhlina, V tieni mafie II či Nepriateľ štátu, sa narodil 15.11.1978 na dolnom Liptove. Po štúdiu histórie a filozofie na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici pracoval ako kurátor v liptovskom a ružomberskom múzeu, redaktor miestnej televízie či vedúci a hovorca mestského úradu na oddelení cestovného ruchu a marketingu. Jeho spisovateľskú zbierku zdobí 13 kníh a za svoje literárne a redaktorské prínosy bol ocenený… (viac)

Zaujímavosti (4)

Trhlina (2019)

  • Autor knižky Jozef Karika (lesník Samšály) si dal pred sfilmovaním a podpisom zmluvy podmienku, že vo filme dostane nejakú dôstojnú rolu, aby bola primeraná jeho významu. Svoju cameo rolu nakrúcal ale až štyri dni a podľa jeho slov chcel tomu dať primeranú hĺbku a neexistujú malé role, takže bolo to, samozrejme, náročné naštudovať. (Raccoon.city)

Trhlina (2019)

  • Filmová Trhlina se úspěšně drží knižní předlohy, sám autor Jozef Karika se nechal slyšet, že „takhle si to přesně představoval“. (pornogrind)

Trhlina (2019)

  • Autor knihy, Jozef Karika, tvrdí, že tá je napísaná podľa skutočnej udalosti. Istý človek za ním prišiel a celé mu to vyrozprával. Tvrdí ale, že sám nevie, čo si má o tom všetkom myslieť a tak úsudok necháva na čitateľovi. (Milsa)

Galéria (3)

Reklama

Spisovateľská filmografia

Filmy
2024

Smršť - kniha

2019

Trhlina - kniha

Krátkometrážny
2018

Výlet (študentský film) - poviedka

Herec

Filmy
2019

Trhlina

Reklama

Reklama