Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (252)

liskam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za provedení bych dával plnej počet. S chutí ano. Za nápad s pohráváním si s myslí také hodnotím vysoko. Konec je ale brutálně odfláknutej. V podstatě se vůbec nic nedozvíme. Nedozvíme se jak, proč ani jak dlouho, kdo a kdy... Takže nezbývá než čekat na další řadu a doufat, že se nám puzzle začne maličkato skládat. Pokud se udrží úroveň provedeni, nebudu s tím mít žádný problém. za mě 3* 75% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nakoniec ma tvorcovia presvedčili. Seriál rozdelený na dve diametrálne rozdielne polovice, i keď už od konca druhej epizódy vieme, že je niečo inak a že sme v skutočnosti v inom žánri. Atmosféra je veľmi hutná a depresívna, filozofuje sa jedna radosť, otázky, ako funguje ľudský mozog a na základe čoho vníma realitu sú námetom na celonočný rozhovor s partiou ľudí, ktorý 1889 tiež videli. Všetky zvraty sme tu síce už mali, ale tvorcovia idú ešte ďalej a všetko komplikujú tak, že by sa aj Nolanovci a Charlie Kaufmann zapotili, keby si to chceli dať všetko dokopy. Môže sa stať, že ak budete 1889 hodnotiť podľa zvratov, tak u vás neuspeje, ale ak to spojíte s tým, čo chcú tvorcovia povedať a ste filozofický typ, 1899 bude patriť medzi to najlepšie za posledné roky. Síce sa všetko vysvetlí, ale bol by som určite zvedavý na druhú sériu, pretože by sme chceli všetci vedieť, o čo bratovi ide. ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Souhlas s J*A*S*M - i já jsem 100% cílovka pro mysteriózní seroš o lodi duchů, ale i mě to prostě nebaví postavově, dějově ani herecky a i ta atmosféra je taková generická a vizuálně jsem se nemohl ubránit dojmu, že štáb se ke skutečnému oceánu a lodím nepřiblížil ani na sto kilometrů. Odar a Friese prostě vrší očekávatelné záhadné události, postavy, vzkazy a symboly, ale vyprávění chybí drajv. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Baran bo Odar sa pomaly a isto začína stávať mojou filmárskou motiváciou. Už "Dark" bol seriálovým skvostom na pokračovanie, pričom 1899 je taktiež počinom, ktorý mi vďaka spôsobu podania príbehu dodal to, čo iným námetom tohto druhu jednoducho chýba. Všetkým to ale rozhodne voňať nebude. Je to žalostne pomalé, vyskladané čisto na atmosfére s dokonalou výpravou či hudbou, pričom viac akcie sa divák dočká aj počas cyklistických pretekov invalidov po 80tke okolo Kežmarku. Veľmi mi to pre dôvody, kde sa samotný príbeh odohráva, pripomínalo hororovú hru: "Layers of Fear 2". Ja osobne som spokojný, no a komu sa pozdával "Dark", tomu sa zrejme bude aj tento pokus, nakoľko ide o myšlienkovo veľmi príbuzné námety. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V roku 1899 sa obrovská loď plaví do New Yorku. Počas plavby zachytí signál z neznámeho zdroja. Keďže sa štyri mesiace predtým stratila loď patriaca rovnakej spoločnosti a signál môže prichádzať práve z nej, kapitán sa rozhodne zmeniť smer plavby a nasledovať ho. To nemal nikdy robiť, pretože ešte netuší, že posiela celú posádku do takmer istej záhuby. – Na tento projekt, o ktorom sa dosť ťažko hladali informácie, som bol dosť zvedavý. Výsledok ma ale ako hororového fanúšika velmi nepotešil, pretože ide skôr o mysteriózny seriál. Prvá epizóda celkom funguje aj v rámci hororu, hlavne pri atmosférickom prieskume lode Prometheus, ale neskôr už seriál nabehne na spomínanú mysterióznu vlnu. Aj čo sa týka príbehu to funguje len v úvodných epizódach. Časom sa z toho stane chaotické pobehovanie po lodi a ani rozpletanie všetkých tajomstiev ma dostatočne nechytilo. Z postáv mi k srdcu neprirástla ani jedna, ale musím pochváliť herecký prejav dánskej herečky Marie Erwolter. Tá ma zaujala už v The Ritual, aj keď tam vela priestoru nedostala. Tu je ako religiózna fanatička taktiež skvelá. Technicky je seriál špičkovo spracovaný a nenájdu sa tu žiadne CGI efekty, ktoré by kazili dojem. Seriál napriek všetkým nedostatkom určite odporúčam, pretože mi osobne nesadol len preto, že som čisto hororový divák a toto podla mňa nie je dostatočne hororové a nadrirodzení hovniválové sú na mňa už príliš. Slabučké tri. P.S. Fanúšikovia progresívnej Netflix tvorby sa nemusia báť toho, že ide o rok 1899. Homouši majú svoje zastúpenie aj tu a ani zlý patriarchát nie je taký silný, ako by človek na tú dobu čakal. Plus to je vlastne celé nádherný multikulti príbeh, v ktorom jazykové bariéry nehrajú žiadnu úlohu. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (25)

  • Jde o první projekt, kterému Německý filmový fond udělil maximální finanční částku 10 milionů eur. (HanzoBureshi)
  • Ve scéně, kdy se kněz (José Pimentão) snaží ukopnout trubku, aby pod ní kapitán (Andreas Pietschmann) mohl provléct řetěz pout, kopne v posledním záběru tak silně, že kapitánovi pouta z ruky viditelně spadnou (v čase 10:27). Nicméně v dalším záběru je již má opět nasazená a hledá způsob, jak by se jich zbavil. (Tarmenel)

Súvisiace novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (viac)

Reklama

Reklama