Reklama

Reklama

Dlhá vojna – Izrael, Irán a USA

(TV film)
  • Francúzsko La Longue Guerre (viac)

Obsahy(1)

Tvorcovia tohto filmu sa snažia priblížiť pozadie a priebeh dlhoročného izraelsko-iránskeho konfliktu. Cielené vraždy, bombové útoky, neidentifikované vojenské útoky, to všetko napĺňa priestor Blízkeho východu už po desaťročia. Táto tajná a miestami skrytá vojna medzi Iránom a Izraelom má neustále potenciál veľkej otvorenej regionálnej i svetovej vojny... dôjde k nej? (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Kľudne hodné aj 4/5 hviezd, pretože tie archívne zábery sú počas dvoch rýchlo odsypaných hodín kvalitou & informatívnosťou iná liga. Keďže však mi no hablo français a automaticky generované titulky na YT sú horšie jak prekladač od Google v rokoch 2011-2013, krajšie hodnotiť nemôžem, i keď chcem. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Opäť, zas a znova, tá po (ne)šťastí bažiaca Americká administratíva. Koľko zla musia ešte napáchať, aby ľudia pochopili, že tu o demokraciu a s tým spojenú slobodu rozhodne nejde .. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rôzne veci som až po tomto dokumente pochopil, Francúzi tie dokumenty vedia. Dnešná situácia sa však vymyká všetkému, čo si tvorcovia tohto dokumentu mohli predstaviť. ()

Reklama

subic 

všetky recenzie používateľa

Tohle je dokument pro všechny "odborníky" na konflikt v Izraeli. A jak říká politoložka Irena Kalhousová, je to exportovaná revoluce z Iránu. Ano ta revoluce už z roku 1978/79, která probudila Ší'ity/ší'itský islám v Libanonu, kde následně vznikl Hizbaláh. Zároveň je důležité pochopit nenávist Iránu vůči USA a Izraeli, byť to byli původně spojenci, ale právě jen do íránské revoluce. ()

Reklama

Reklama