Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizódy(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (137)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Skvělý, tohle je prostě skvělý, všechno se povedlo, herecký ansámbl nesmírně sympatický, zejména tedy pánové Miles Teller jako Al Ruddy a Matthew Goode v roli šéfa studia.. Příběh o natáčení filmu Kmotr je poutavý, zajímavý, místy strhující (např. obsazení Al Pacina nebo střet s mafií).. Přijala jsem tuto sérii jako poctu tvořivým a nespoutaným umělcům, kteří nechtějí a možná ani neumějí být svázaní pravidly či zažitými postupy.. Krásný zážitek, plná palba.. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„TENHLE FILM JE JAKO HYDRA! JEDNU HLAVU USEKNEŠ A DALŠÍ…“   Tak tohle je neuvěřitelný! Víte, mám rád třeba „Tenkrát v Hollywoodu“ pro tu nostalgickou atmosféru, která z filmu vyzařuje. Ovšem tady…. kurva tady z toho cáká a cáká a …Možná jsem se před tím mohl znova mrknout na „Kmotra“, abych si víc užil ty vtípky či pomrknutí, kterých je tady hafo. „The Offer“ je 10ti hodinovej film o filmu, jakej svět neviděl. Politika, vliv mafie, filmovej byznys, ženská emancipace, odkazy na další filmy (Love Story, Útěk, Nejtěžší yard…), herce a herečky… prostě seroš pro filmový fandy (kde ti, co znaj Kmotra, budou mít výhodu).   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) The Godfather.  2.) Chci svoje jméno na plakátu.  ///  Thx za titule „dusanho“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

rowdys 

všetky recenzie používateľa

The Offer je dejovo tak vyzivny, ze divaka tato kaloricka bomba okamzite vtiahne az tak hlboko, ze si po par castiach sam pripada ako studio exec. Pecka roka pre kazdeho film buffa, ktory sa vie okrem mafianskych tropes nadchnut aj pre hollywoodske intrigy a politikarcenie, nad ktorymi by pozdvihla obocie aj zelezna Nikki Finke. Vsadepritomne dobove odkazy a pozmurknutia vas nakrmia tonou trivie a casting director by mal dostat tucny vianocny bonus, lebo najst napriklad Pacina alebo Branda, ktori su takmer na nerozoznanie, muselo dat zabrat. Jediny, koho som im nezozral bol Sinatra. Bez akychkolvek pochybnosti davam plny kotol a nedockavo cakam na The Big Goodbye o vzniku Chinatown. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Once Upon a Time in Hollywood + Godfather = Offer. Skvelý retro seriál o natáčaní prvého Kmotra behom ktorého nazrieme do fungovania Paramountu na začiatku sedemdesiatych rokov a samozrejme nesmie chýbať ani ostré mafiánske korenie. Čím viac sa človek v kinematografii z tej doby orientuje, tým viac to bude pre neho opojnejšie. Ja som priemerne zorientovaný, aby som si užil kopu odkazov, ale zároveň som u niektorých vecí netušil jak dopadnú. Takže som si to užil tak akurát. Opomeniem skvelú technickú stránku, výpravu a celkovo vydarenú atmosféru. Síce to nie je samozrejmosť, ale je to základ, ktorý tu funguje bezchybne. Hlavné sú postavy a zápletka. Zápletka nie je len sledom odkazov a cameo výstupov, ale samostatne sama o sebe je skvele funkčná po každej stránke a neustále neskutočne graduje až do dojímavého finále. A postavy si ma získali už behom prvého dielu. Charizmatický hlavný hrdina, začínajúci producent, ktorý má gule ale aj rozum, jeho verná sexi sekretárka, všetci tí rôzni šéfovia štúdia, ktorí sa radi miešajú do filmu a samozrejme charizmatický mafián Ribisi, ktorý zo začiatku pôsobil ako vtipná karikatúra, ale postupne sa z neho stal človek z mäsa a kostí. Zmienku si ešte zaslúži komediálne duo Puzo - Coppola. Celý seriál ma akurát sral Colin Hanks ako typický otravný účtovník, ktorý sa snaží obmedziť všetky kreatívne trochu drahšie rozhodnutia, aby ho nakoniec v poslednej časti rehabilitovali do tej miery, že som si ho skoro obľúbil. Zo všetkých tých hercov, ktorý hrajú slávnejšie predobrazy mi nesedela len mladá verzia Ala Pacina, ktorá to s napodobnením Alovho hlasu prehnala natoľko, že komicky šušlal. Na druhej strane Brando bol dokonalý. Celkovo som sa na seriál strašne tešil, ale mal som veľké obavy o kvality a o zmysel tohto seriálu. Ale je to absolútna pecka, ktorú si užije každý, kto má rád filmy o natáčaní filmov a staré dobré gangsterky. P.S: V celom seriály sa absolútne ani raz nerieši gender alebo rasizmus. Ide to aj dnes bez toho. 9/10. ()

William_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Seriál o tom, jak se natáčel jeden z nejikoničtějších filmů. Že to zní nudně a nezajímavě? Ani náhodou! Lepší seriál jsem totiž už dlouhou dobu neměl možnost vidět. Herecké obsazení naprosto bravurní a kromě 4. epizody která mi osobně moc nesedla, jsem se ani chvilku nenudil a pokud jste aspoň několikrát legendárního kmotra viděli, budete si užívat všech těch zmínek, zajímavostí a věcí, co mohlo/nemohlo ve filmu být. Soundtrack byl (i v seriálu, i ve filmu) znamenitý a ikonický. Není nic, co bych mohl vytknout. Pro diváka, kterému nestačí laciný a tupý seriály na Netflixu apod., a rád si užívá dobovou atmosféru, kostýmy a celkový feel 70. let USA je tento počin sesláním z nebes. Bez dalších keců házím plný počet. ()

Galéria (199)

Zaujímavosti (21)

  • Když se Carlo Gambino (Anthony Skordi) snaží přesvědčit Joea Colomba (Giovanni Ribisi), aby přestal veřejně podporovat svou organizaci bojující za práva italských Američanů, použije slova „máme naši vlastní věc“. Sicilská mafie často označuje sama sebe jako Cosa Nostra, což v italštině znamená „Naše věc“. (HellFire)
  • Táto epizóda správne ukazuje, že Marlon Brando sa nezúčastnil na udeľovaní Oscarov v roku 1973, ale omylom je tu zúčastnený Anthony Ippolito ako Al Pacino - ten však bojkotoval v ten rok Oscary takisto. Brando poslal namiesto seba Sacheen Littlefeather (tu ju hrá neuvedená herečka), aby predniesla politický prejav proti hollywoodskemu zobrazovaniu domorodých Američanov a upozornila na patovú situáciu vo Wounded Knee. Pacino bojkotoval ako protest za to, že bol nominovaný na „Najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe“, aj keď mal vo filme viac času na scéne ako Brando (ktorý bol nominovaný na najlepšieho herca a aj to vyhral). (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (viac)

Reklama

Reklama