Reklama

Reklama

Baggio: Božský copánek

  • Taliansko Il Divin Codino
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kronika dvaadvacetileté kariéry fotbalové hvězdy Roberta Baggia včetně náročného debutu a sporů s některými trenéry. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (31)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

90 minút na pozoruhodný životný príbeh talianskej legendy Roberta Baggia? Tak to je fakt málo a obrovská škoda! Pretože to malo všetky predpoklady pre to, aby bol z toho vynikajúci športový film. Štýl akým to bolo natočené sa mi veľmi pozdával, a to najmä kompozícia, ktorá sa uberala nielen tým futbalovým smerom, ale ide aj hlbšie do rodinného či psychologického zázemia. Takže z tohto pohľadu spokojnosť. Ale veľmi veľa vecí Robertovej športovej kariéry zostalo opomenutých, a skôr sa to celé sústredilo na jeho neúspešné zlomové momenty a trápenie po zraneniach ako na všetky tie obrovské úspechy, vďaka ktorým si vyslúžil veľkú slávu. Potom to vyznieva akoby celú kariéru len bojoval o priazeň a uznanie... Aj keď áno, tá penalta vo finále MS 1994 zostane navždy spätá s jeho menom (hoci penalty vtedy nedali aj Baresi a Massaro, ale to nikto nerieši). Andrea Arcangeli zahral Roberta vynikajúco! Rád by som dal viac ako 3*, ale bohužiaľ, chýbalo tomu dosť. ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Baggia ako futbalistu som nepoznal, ale ak som sa spýtal starších ročníkov hneď vedeli o koho ide. Talianska legenda, ktorá hviezdila na majstrovstvách sveta. Škoda toho smolného momentu, aj ako Roberto neskôr skončil. Ale medzi fanúšikmi bude stále obľúbený. Tak ako aj na tejto databaze. Čakal som skôr dokument, ale dostal plnohodnotnú životopisnú drámu, ak by som nemal rad futbal asi by to bolo za tri ale takto to bol fakt silný príbeh s dobrými hereckými výkonmi a hlavný predstaviteľ sa fakt aj na R. Baggia podobal. Klobúk dole netflix. Chýbal už iba dabing. Ale to až tak nevadí keď vás film bavil takmer celú stopáž. 4* ()

Reklama

RelaxMan 

všetky recenzie používateľa

Roberta Baggia považuji za jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob. Zároveň je to i můj Nej fotbalista a to asi i navždy zůstane. Proto jsem se i těšil na tento životopisný film o něm. Zároveň jsem, ale jeho promítání odkládal, protože jsem od toho nečekal extra kvalitu. Film, ale příjemně potěšil. Andrea Arcangeli hraje Baggia skvěle. Jediné, za co srážím jednu hvězdu, že film docela přeskakuje jeho úspěšnou kariéru a dokonce vynechal i zásadní moment a to ten, že Baggio od finále 1994, šel ještě jednou kopat důležitou penaltu a tu už proměnil, což byl velký risk a také neskutečná frajeřina. Za to klobouk dolů. Co říci na závěr: Viva Italia! Roberto Baggio Forever! ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Životopisný film o jednom z nejlepších italských fotbalistů historie se sportovně smrskl jen na souvislosti okolo nepovedené penalty z finále MS 94. Jinak se spíš soustředí na Baggiuv vnitřní život, takže třeba slavný gól proti Československu na Itálii 90, o kterém básnila i Madonna tam není, ale co hůř, není tam povedená penalta na MS 98. tady tvůrci berou jako satisfakci za tu zpackanou, že mu lidi tleskají na benzince. Sorry, ale dokonalé odčinění z mínusu do plusu byla pentle z Francie 98. Emocionálně toho řekla víc reklama https://www.youtube.com/watch?v=t6s95H5mErw než tento film. Plusem ale je filmařsky filmová fotbalová akce, která je ikdyž v malém množství zatím nejlepší co jsem viděl. ()

Warhorr 

všetky recenzie používateľa

Příběh o jednom z nejlepších italských fotbalistů všech dob. Jo ona hold ta cesta na vrchol není vždy jednoduchá a dokáže být setsakramentsky strnitá. A když už se na ten pomyslný vrchol dostanete, můžete zase pěkne spadnout na držku. Ne každá story má hollywoodskej happy end. Bez předešlého zkoumání infa a recenzí, jsem si myslel, že jde původně o dokument ale jedná se o klasický film což mě trošičku zarazilo, ale nevadí. Bohužel mě zklamalo, že se celý snímek zaměřuje především na fotbalistův osobní život a toho přímo fotbalového prostředí je tady sakra že málo. Trošku to zachraňuje pohled na MS 1994 ale ani to není žádná sláva. Prostě jsem čekal, že uvidím něco ve stylu Pelé: Zrození legendy, které bylo parádní. Pohledy přímo z trávníku, z tréninku, ze zápasů, více rožšířenější MS, třeba i představení či malé role spoluhráčů, tohle tady prostě chybí a všehovšudy je toho tak 15% z celého filmu. Pokud jste však zarputilí fanoušci fotbalu jako já, pak by to mohla být pro Vás povinnost. 2/5. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama