Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (52)

Soweek 

všetky recenzie používateľa

Dokážu pochopit, proč je z toho takový hit. Wednesday je silný dívčí charakter, který může sloužit jako vzor středoškolaček a obecně je tato variace na teenage drama z podobného prostředí jak Harry Potter celkem povedená. Nic to ale neměnní na tom, že to je vysoce předvídatelné, obecně špatně zahrané a stále se mi nechce věřit tomu, že za tímto ala Twilightem stojí skutečně Burton, který má svůj styl přeci jen trochu jiný. ()

Hanys_ 

všetky recenzie používateľa

Je to moc teen. To asi není úplně fér výtka, ale je to tak. Takže spousta školních kravin a pro děj nikam se neposunujících zápletek (rodiče, díl se Festerem - proč?). Navíc ty nekonečné zvraty v závěrečných dílech už byly fakt moc. Abych jenom nenadávál, tak vizuál top, "Věc" skvělá, Ortega asi taky (ale zůstávám tým Ricci). Děti kolem 10 roků z toho budou nadšené. 5.5/10 ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Vlastne príjemne prekvapenie. Rodinu Addamsovcov celkom poznám, videl som animáky aj filmy, ale prečo tento seriál mal byť iba o Wednesday som nepochopil. No o to viac som bol prekvapený keď som videl ako dobre to funguje. Veľkým plusom je podiel Tima Burtona, pre ktorého je tento príbeh ako stvorený. Škoda, že nerežíroval všetky diely. Od Burtona sa hudobný skladateľ Danny Elfman asi nikdy neodtrhne a tak aj hudobný motív sa podaril a dal spomenúť na Burtovky s deväťdesiatok. No najväčší ťahák filmu je jednoznačne Jena Ortega ako Wednesday, ktorá si celý seriál vystačí s jedným kamenným výrazom. Dialógy majú šťavu a detektívny príbeh vás zaujme až do konca. Spokojnosť, teším sa na ďalšiu sériu. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Wednesday je ako rollercoaster, jednotlivé epizódy sa mi striedavo páčili a nepáčili. Keď sa mi už zdalo, že je to zakaždým lepšie a lepšie, potom to u mňa kleslo, tak zase vystúpilo na krásnych 5* za predposlednú epizódu a vo finále kleslo na 1*. To sa mi snáď ešte pri nijakom seriáli/ minisérii nestalo. Na Wednesday som bola celkom zvedavá. V detstve som sledovala Addamsovcov, ale možno to je trochu problém, asi je lepšie Wednesday brať ako samostatnú kapitolu. Plusy: Obsadenie Jenny Ortega! Skvelý herecký výkon. Potešila aj Christina Ricci a moje sympatie si získala aj Emma Meyers. Ďalej hudba, kostýmy a výprava. Prostredie sa mi tak páčilo, že som si až musela vygoogliť lokalitu. Nevermore Academy je Cantazucino Castle v Rumunsku. Za zmienku stoja aj trefné a veľakrát aj vtipné hlášky, vlastne to bolo to najlepšie😉👍. A teraz mínusy. Gomez Addams!!! Bolo to utrpenie sledovať ho, veľmi nešťastná voľba. Paródia na šarmantného Gomeza. Catherine Zeta Jones tiež žiadna sláva, ale Gomez a Morticia spolu och to bola "nejhorší kombinace k vidění"! A čo mi úplne pokazilo dojem zo seriálu bolo veľmi slabé finále! Celková zápletka sa mi nakoniec vidí veľmi obyčajná, predvídateľná, nezaujímavá až nudná, ba dokonca až banálna, veľké sklamanie. Nakoniec mi celá 1. séria vyšla len priemerne, až ma to mrzí, lebo niektoré epizódy boli fakt super. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bola som na stáži u policajného fotografa. Len tak niečo ma nerozhádže.“ Keď v 90. rokoch vznikli obe Addamsove rodiny, hovorilo sa, že vyzerajú ako od Burtona. Nuž a o pár (desiatok) rokov sa na spin-offe Wednesday podieľal produkčne a režijne... Tim Burton. Scenáre nie sú strašné, ale majú ďaleko i k zázraku. V okolí nezaujímavej školy á la Harry Potter plnej nezaujímavých študentov (samozrejme s výnimkou neskonale optimistickej Enid) sa odohrá séria nezaujímavých beštiálnych vrážd. Je to rodinný seriál, takže v skutočnosti nie sú beštiálne, ale o to nejde. Ide o to, že sa odštartuje vyšetrovanie plné falošných stôp a slepých uličiek a každý je podozrivý. Taký ten typ hry, na ktorý som vo veku po štyridsiatke predsa len už trochu starý a nebaví ma. Hlavne dávno viem, že v podobných látkach zvykne bývať najmenej podozrivý vrahom a najviac podozrivý nevinný. Ale! Jenna Ortega. Kvôli tomu, čo tu predvádza, vo svete recenzií vznikla okrídlená veta „ukradla si pre seba celý seriál“. Zaznamenal som ju už v pár filmoch predtým, ale ako herečka dozrela práve tu a teším sa na to, čo predvedie v nasledujúcich desaťročiach. Najintenzívnejšia je v momentoch, v ktorých vystupuje zo svoje komfortnej zóny („triatlon“, hra na balkóne, tanec á la Tarantino). Luiz Guzmán a Catherine Zeta-Jones (!) sú neskutočne nádherný pár zlých snov, ale žiaľ nielen oni, ale aj zvyšok rodiny má alarmujúco malý priestor, čo je obrovská škoda, dokonca to čiastočne vnímam ako podraz, hoc chápem, že seriál sa volá Wednesday a nie Addamsova rodina. Jenna Ortega každopádne svojou presvedčivo temnou charizmou ťahá dopredu i priemernejšie diely. Našťastie, ani slabšie nie sú vyložené zlé, len skrátka nudné a predvídateľné. Christina Ricci ma sklamala, rovnako tak finále a málo lúskania prstami a na môj vkus značne trápne otvorené zadné vrátka pre sequel; určite by som si radšej pozrel Wednesday na prázdninách u rodičov, než ďalší školský rok, kde sa dozvieme, že všetko, čo sa stalo v prvej sérii, bolo dopredu detaile naplánované akýmsi arcilotrom zla. To ma už teraz nebaví. Logika si pre zmenu vzala dovolenku úplne. Vec bola napadnutá údajne odzadu, takže nevidela útočníka, pritom zranená je zjavne spredu A keď už som spomenul Pottera: ako v Ohnivej čaši, aj tu ma zarazila prítomnosť súťaže, pri ktorej deti môžu regulárne prísť krvavým spôsobom o život a nikomu to prekvapivo nepripadá divné. Wednesday a Vec sú každopádne jednou z najlepších buddy dvojok roka, ale tých mínusov je skrátka priveľa na to, aby som dal úprimné 4*. ()

Galéria (245)

Zaujímavosti (31)

Reklama

Reklama