Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aj za cenu straty života nesmie byť vyzradený jazyk, ktorý mal pre americké námorné sily neoceniteľnú hodnotu. Americkej vláde trvalo krátko, kým po útoku na prístav Pearl Harbor vyhlásila Japonsku totálnu vojnu. Do námorných síl sú najatí príslušníci kmeňa Navajo, ktorých staroveký jazyk sa stal rozhodujúcou a nerozlúštiteľnou komunikačnou šifrou. Ani japonskí experti na lúštenie kódu si nevedia dať rady s neznámym jazykom, ktorý v bitke o Tichomorie znamená rozhodujúcu výhodu. Aj hrdinský seržant Joe Enders  vie veľmi dobre, že tento kód sa v žiadnom prípade nesmie dostať do nepriateľských rúk. V krutom boji však nebude jednoduché toto exkluzívne vojenské tajomstvo udržať nechránené... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (362)

curunir 

všetky recenzie používateľa

Osobne by som tento film veľmi so Saving Private Ryan neporovnával, absolútne sa to nedá, snáď mi skôr viac pripomínal Tenkú červenú čiaru. Iste aj tým, že sa odohráva v podobnej lokalite, taktiež potom aj akýmsi príliš hlbokým posolstvom, ktoré sa do neho tvorcovia snažili dať. To druhé však vôbec nefunguje, hlavne z dôvodu, že síce to nie je úplne o ničom film, John Woo však réžiu vôbec nezvláda a je beznápadovo plochá. Samotné akčné scény sú bezducho iba pre efekt nakrútené, začo však myslím môže do istej miery aj Hornerova hudba, ktorá občasne (a veľmi to je vidno pri úvodnej strielačke) vytvará dojem ako keby sa jednalo skôr o komédiu, či inak odľahčený oddychový žáner. Tento tak plodný skladateľ v poslednej dobe akosi upadá. Dosť ma zarazil rozpočet. Čo tu mohlo stáť tých 115 miliónov $ (rozpočet Star Wars III. Tenká červená čiara 50 miliónov $, Saving Private Ryan 70 miliónov $ a oba filmy sú pritom omnoho pôsobivejšie), keď sa tu väčšinu času behá niekde po koncoch a aj pre strelbu s lodí boli použité zreštaurované archívne zábery. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Priemerný vojnový veľkofilm, ktorý by sám osebe nebol zlý, ale svojho času ma  v kine neskutočným spôsobom sklamal, nakoľko som sa naň ohromne tešil, keďže za ním stál John Woo, ktorého americké kusy ma v puberte absolútne uchvátili (Operácia Zlomený šíp, živý terč, Tvár toho druhého). Nikdy nepochopím, ako mohol s takým rozpočtom a rozviazanými rukami natočiť také veľké, sterilné klišé. Chyba nie je ani tak v prekvapivo nezaujímavých akčných scénach (jedinými dvoma výnimkami boli močaristý úvod, druhou "tá scéna" s Christianom Slaterom). Ale skôr v nedôveryhodných citoch, za čo môže zjavne totálne unudený režisér. Kasting je na prvý pohľad bombastický a herci nie sú zlí, len mi to pripadalo tak, že sa dosť nudili a nešli do toho naplno. Palec hore za indiánsku tematiku. Kino Považan NMnV 2002 ()

Reklama

Ghoulman 

všetky recenzie používateľa

Těžko zde hledat nějaké klady. Herci přehrávají, bitvy jsou přehnané a naprosto nereálně (místy to působí až směšně, jak chlapci se samopaly pobíhají po bitevním poli, křičí a okolo vybíhají z křoví Japončíci a padají jak hrušky), příběh sám o sobě taky nic moc. Až na atraktivní prostředí dost slabá věc... ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Je s tých slabších filmov Johna Woo, ale ako akčná strielačka šikmáčov sa na to dá pozrieť, ale nič viac od toho neočakávajte. Príbeh nemá čím upútať a tak nám okrem dobrých akcii, kde sa nepozerá až tak na reálnosť ostal len dvojhodinový film, kde Nic Cage ťahá na území šikmáčov, ďalšieho šikmáča len s iným pôvodom. Herecké obsadenie slušné, herecky zahraté dosť mizerne od Nicolasa lebo polku filmu hádže ksichty ako psychopat. Inak je to fajn film pokiaľ sa idete kuknúť len na akciu. Okrem akcii dokáže upútať aj slušná výprava, kamera, kostýmy a taktiež aj Hornerová hudba. 80% - 4* ()

Indiana 

všetky recenzie používateľa

Z válečných filmů týkajících se 2. světové války to řadím k tomu nejlepšímu. Bojové scény jsou perfektní, Cage sice nepředvádí nic nového, ale jako akční hrdina neurazí a Adam Beach je sympaťák. Dávka amerického patosu tam sice je a to v docela velkém množství, ale mně to nikdy nějak nevadilo. John Woo sice natočil lepší kousky, ale z jeho hollywoodské tvorby je to po Face/Off jeho 2. nejlepší kousek, o tom není pochyb. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (16)

  • V roce 1982 vyhlásil prezident Regan 14. srpen celonárodním dnem a svátkem kódovačů Navajo. (ojo323)
  • Natáčení probíhalo převážně na Havaji na ostrovech Kualoa Ranch, kde se například filmoval Jurský Park (1993). (Terva)
  • Režisér John Woo řekl (těžko říct, nakolik pravdivě): "Chtěl jsem ve tvářích herců zachytit skutečný strach, takže jsem jim občas neřekl, kde všude jsme nastražili nálože." (NIRO)

Reklama

Reklama