Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Orleanse vyčíňa psychopatický zabijak Emil Fouchon (Lance Henriksen) so svojou bandou. Za veľký balík peňazí organizujú pre zvrhlých zbohatlíkov poľovačku na človeka. Pretože starostlivo vyberané obete sú väčšinou bezdomovci, ktorí nemajú žiadnych príbuzných, beží "obchod" pomerne hladko. Komplikácia nastáva v okamihu, keď sa objaví právnička Natasha Binder (Yancy Butlerová) a hľadá otca, ktorý bol poslednou obeťou lovu. Zabijaci by si s touto komplikáciou určite hravo poradili, lenže na scénu prichádza aj námorník Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme), ktorý ako bývalý príslušník elitnej jednotky používa svoje profesionálne schopnosti bojových umení. Teraz pracuje pre Natashu a čoskoro sa dostáva na stopu gangu sadistických zabijakov. Netrvá dlho a dochádza k prvej prestrelke, pri ktorej zomiera niekoľko zabijakov a detektívka Carmine (Kasi Lemmonsová). Chance preto s Natashou utečie do blízkeho lesa, kde neľútostný súboj pokračuje. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (351)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Van Damme v najlepšej forme spojil svoje sily s najlepších akčným režisérom Johnom Woo, pre ktorého to bol americký debut a vznikol rozhodne najlepší Van Dammov akčný film a jedna z najzásadnejších akčných klasík prvej polovice deväťdesiatych rokov. Už len tá zápletka znie perfektne, organizácia, ktorá organizuje hony pre bohatých mužov na bezdomovcov s vojenskou minulosťou, až raz začne dcéra jedného z nich zisťovať pravdu a tak sa spolu so svojim novým priateľom, špičkovým bývalým vojakom stanú ich terčom a plusom je aj zasadenie deja do zaujímavého a málo využívaného New Orleans. Úvod je výborný, hlavné duo už asi ani nemohlo byť predstavené lepšie a aj keď je prvá polovica ešte taká kľudnejšia, venuje sa hlavne hľadaniu otca a prezentácii zločineckej organizácie, pozerá sa na to veľmi dobre a v druhej polovici ide zábavnosť filmu ešte o dosť vyššie. Ale aj tak si nemyslím, že potenciál tejto témy bol využitý naplno. Stále sa to dalo doladiť, keďže sa občas nájde nejaká slabšie zvládnutá situácia, napríklad prenasledovanie druhého bezdomovca, nadbytočné prvky, hlavne postava priateľa bývajúceho v lese a ani ten hlavný lov nie je úplne ideálny, keďže hlavný hrdina má prakticky stále náskok a to sa zmení až v úplnom závere. Ale aj tak si to po celý čas udržuje vysokú úroveň zábavnosti a nájde sa tu mnoho skvelých situácií a momentov, takže je to skutočne vydarená akčná zábava. Po akčnej stránke si tu teda rozhodne nemôžem sťažovať, Van Damme tu síce zo svojho bojového umenia predvedie o niečo menej, než obvykle, ale s tým nemám ani najmenší problém, keďže John Woo je mimoriadny talent a perfektne zvláda akúkoľvek akciu. A tak tu nechýbajú súboje, prestrelky, rôzne naháňačky a plno explózií, pričom akcia je vynikajúco natočená, nadmieru nápaditá a plná nezabudnuteľných momentov. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, skvelý úvodný súboj, akcia s motorkármi a samozrejme aj celé finále, ktoré síce pôsobí dosť samoúčelne a na efekt, ale John Woo pristupoval vždy k akcii trochu inak, vytvoril z nej umenie a to funguje aj v tomto prípade. Obsadeniu sa nedá nič vytknúť, Jean-Claude Van Damme je jeden z mojich najväčších akčných obľúbencov a práve v tomto filme ma bavil najviac, tie dlhé vlasy sa mu hodia a pôsobí ako väčší drsniak, k tomu sympatická Yancy Butler, ktorá na rozdiel od väčšiny podobných postáv akčných filmov vôbec neprekáža a prvotriedni záporáci, Arnold Vosloo a Lance Henriksen tu predstavujú jedných z mojich najobľúbenejších záporákov vôbec, ale aj medzi tými ostatnými sa nájde viacero známych tvárí. A režijne je to samozrejme čistá žánrová dokonalosť. Takže stačilo doladiť pár detailov a plný počet by bol istý, ale aj tak je pre mňa Živý terč skvelý akčný film, ktorý som už videl mnohokrát a vždy sa k nemu rád vraciam. 82% ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Hranice mezi zábavností na jedné straně a trapností a nevkusem na straně druhé je u podobných filmů nezřetelná, záleží na kusu i na vkusu. Za mě bohužel většinou ta druhá možnost. Jean-Claude v dlouhém "pistolnickém" kabátě představující chudého polobezdomovce, s pečlivě vystajlovaným zevnějškem a umocněný pazvuky kvaziwesternové hudby, je postava rozhodně spíš směšná než vážná. Totálně pekelný dobový účes, prkenné (ne)herectví, toporné deklamování textu scénáře a pro efekt zpomalované kopačky. Jeho filmová partnerka s hereckým talentem ochotnické pornoherečky, se do análu filmové historie zapíše především svým tupým vytřeštěným zíráním. Jestli lze o nějaké dámě s čistým svědomím prohlásit "ta čumí jak vydojená kráva bez mozku", pak je to jistě ona. Aspoň že záporáci za něco stojí. Starý dobrý Henriksen a hlavně můj búrský oblíbenec Vosloo, jsou oba stoprocentně zlí a každým coulem negativní, tak to mám rád. Škoda jen, že se jim do jejich podnikání přisírá jeden napomádovanej baleťák. Nejlepší pasáž je ta s hadem, plus celkově slušná cirkusácky akční choreografie (inu Woo). Nejhorší pasáž - všechny scény s tlustým žabožroutským strýčkem s lukem, postavička jak z Asterixe a Obelixe. A ještě jedna technická poznámka - při kopnutí do protijedoucího motocyklisty by kopající zákonitě přišel o nohu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tohle se panu JCVD opravdu mimořádně povedlo. Tématiku lovu na člověka já prostě miluju a tohle je parádní brutální akční jízda z nabušeným Žánem na vrcholu sil a naprosto fantasticky zvrácenými záporáky a to byl ještě John Woo v tomto svém velkolepém émerickém akčním entré nekompromisně střižen producenty, takže si rozhodně dejte directors cut kterej tomu teprve dodává ten správnej říz. Každopádně to nejlepší v čem se pán : "Svaly z Belgie" kdy ve své kariéře prezentoval a to už se asi nezmění.95% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký akčný film "Hard Target" natočil v roku 1993 čínsky režisér John Woo. Do hlavnej úlohy obsadil belgického majstra bojových umení Jean-Claude Van Demmeho. Stvárnil postavu nezamestnaného veterána Chance Boudreaxa, ktorý rozložil a zlikvidoval zločineckú skupinu, čo organizovala vražedný lov na ľudí pre bohatých klientov. Mal sa stať ľahkou obeťou v ich šialenej hre. Mal byť len "Živý terč". Lenže karta sa obrátila. Z koristi sa vykľul neľútostný lovec. *** ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nejspíš je toto nejlepší Van Damma film, to si každý musí rozebrat po svém, ale určitě je to film, ve kterém se Van Damme objeví s nejdelšími vlasy vůbec a že mu v akčních scénách řádně plandaly ze strany na stranu, jakoby chvíli připomínal asijské bojovníky, ale nejen vzhledem ale i patřičným umem, který on předvedl sice párkrát zato zase hutně a velice pěkně.. Ohromné ovace za úspěch může samozřejmě John Woo, režisér, který se tímto filmem dostal do podvědomí amerických diváků a dokázal, že s Van Dammem se dají točit i ty lepší a akčnější scény při kterých on vypadá skvěle. Nečekejte nic inteligentního, příběh je vcelku slabý, ale akční scény jsou na opravdu vysoké úrovni, nezmizel ani neduch z jiných Woovských filmů "proč nabíjet když se kolem tebe střílí, na to budeš mít čas až bude klid" a tak do toho mydlí hlava nehlava až do skonání. Dále z Van Dammeho protivníků, které hrál Lance Henriksen a objevený Arnold Vosloo, šel opravdu strach a to je právě další plus na tomto filmu. Sice je to velká blbost, Van Damme bije například i do hadů a kouše chřestýšům chřestidlo, ale i tak je to zábava, při které se rozhodně nudit nebudete. --- Nejsou tu aligátoři nebo jiná zvířata? - Jestli tě to uklidní tak...jsou ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (20)

  • Filmem si Van Damme vysloužil na MTV Movie Awards svou druhou nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Pistole, kterou ve filmu použil Emil Fouchon (Lance Henriksen), je Thompson Center Contender. (KucC)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (viac)

Reklama

Reklama