Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Orleanse vyčíňa psychopatický zabijak Emil Fouchon (Lance Henriksen) so svojou bandou. Za veľký balík peňazí organizujú pre zvrhlých zbohatlíkov poľovačku na človeka. Pretože starostlivo vyberané obete sú väčšinou bezdomovci, ktorí nemajú žiadnych príbuzných, beží "obchod" pomerne hladko. Komplikácia nastáva v okamihu, keď sa objaví právnička Natasha Binder (Yancy Butlerová) a hľadá otca, ktorý bol poslednou obeťou lovu. Zabijaci by si s touto komplikáciou určite hravo poradili, lenže na scénu prichádza aj námorník Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme), ktorý ako bývalý príslušník elitnej jednotky používa svoje profesionálne schopnosti bojových umení. Teraz pracuje pre Natashu a čoskoro sa dostáva na stopu gangu sadistických zabijakov. Netrvá dlho a dochádza k prvej prestrelke, pri ktorej zomiera niekoľko zabijakov a detektívka Carmine (Kasi Lemmonsová). Chance preto s Natashou utečie do blízkeho lesa, kde neľútostný súboj pokračuje. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (351)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dalsia rozporuplna Van Dammovka. Brilantne zrezirovane akcne sceny vs. neskutocne primitivny scenar. Prva polovica v ktorej maju prevahu dialogy nad akciou je za slabe 2 hviezdicky. Najotravnejsou je cela ta patracia linia s naivnou Yancy Butler. Akonahle sa ale v druhej polovici film prepne do akcneho modu s dialogmi vo forme vtipnych hlasok, tak je to neskutocne cool natocena akcna zranica za 4*. Pritom by stacilo, keby hned od zaciatku nahanali Van Damma a vykaslali sa na tu patraciu liniu, tak z toho mohlo byt famozne natocene bezmyslienkove akcne inferno. Dalsou slabinou tohto filmu je, ze postavam chyba hlbka ako je u Wooa zvykom. Na nieco take sa vo Van Dammovkach nehra. Do urcitej miery sa to podarilo vynahradit aspon bezchybnym kastingom. Lance Henriksen s jednokomorovou pistolou a jeho poskok Arnold Vosloo su neskutocne stylovi zaporaci. Van Damme cely cas len predvadza pozy, ale Woo ich vie predat divakovi, takze vyzera sakra cool. Yancy Butler je nadherna, ale dost otravna a bez romantickej linky s erotickou scenou vlastne aj zbytocna. Zvysok uz nestoji za zmienku, kedze je tu uz len kopa kaskaderov, ktori predvadzaju famozne veci. Director's cut obsahuje este viac akcie a radikalne ine finalne zabitie Henriksena, takze snad sa raz dockame jeho vydania v dobrej kvalite. Vysledkom je akcny vyplach so spickovou akciou, ktoremu trva polovicu filmu, kym sa naplno rozbehne. 6/10. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na tento nepodarok by Woo určite najradšej zabudol, niektorí fanúšikovia možno tiež, no mne sa to celkom páčilo. Základný nápad nebol zlý, no totálne zlé spracovanie z neho spravilo len ďalšiu zabudnuteľnú akčnú minijazdu. Nechápem pointu spomalených záberoch, ktoré zmierňujú rádius akčného zážitku na minimum. Pri najnovších seagalovkách by som to chápal, ale Van Damme sa ešte vedel obracať dosť slušne! Aj keď práve zaňho by som dal aj za štyri, proste sa to nedá. 65%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Chutnalo ti jídlo? - Katastrofa. Kafe ušlo. John Woo poprvé v americké produkci a hned celkem přesný zásah do filmového terče. Nemám jeho tvorbu nakoukanou tolik, jako někteří akční šílenci či fanoušci tohoto režiséra, ale z toho, co jsem od něho zatím viděl, se mi vše celkem líbilo a i tady se potvrzuje Woova pověst tvůrce, který točí béčkové snímky v áčkovém hávu. Živý terč je kvalitní akční film, natočený v různorodých lokacích, kde JCVD v životní formě, předvádí skvělé střelecké i karatistické kousky a ještě při tom dokáže vtipně zahlásit. Musí se však mít na pozoru, protože mu v cestě stojí android z Vetřelců a jedna lstivá mumie. Takže ve zkratce - akce, vtip, nadhled, krásná žena a odporní záporáci. Van Dammeovka, která má úplně vše. ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Typicky wooské atributy silně odlišují tento film od většiny ostatních Van Dammeových propadáků. Choreograficky silným bojovým scénám zdatně sekunduje takřka taneční exhibice černých motorek, velkou devizou jsou dobře zvolená prostředí, ať už ponuré uličky a hřbitov New Orleans, bažinaté porosty, anebo především tajemné panoptikum v tovární hale. Skoro bezchybná je tu banda záporáků v čele s charismatickým Lancem Henriksenem, jehož Beethoven je proveden dokonale. Takové křídlo bych si opravdu přál! Tentokrát i dlouhovlasý Van Damme působí vcelku přijatelně i přes rozseklý kořen nosu a nádor na čele. Ovšem, že pouze dokud neotevře ústa. Dialogy obecně jsou velice špatnou stránkou filmu a spolu se scénářem, o kterém není radno příliš přemýšlet, tvoří hlavní negativum snímku. Ale jedno se nedá Van Dammeovi upřít - svou partnerku si dovede vybrat. Jak tu filmu, tak i tu životní. I když popravdě řečeno, nechápu, proč se popáté oženil se svou druhou manželku, nebo jak to vlastně je! ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký akčný film "Hard Target" natočil v roku 1993 čínsky režisér John Woo. Do hlavnej úlohy obsadil belgického majstra bojových umení Jean-Claude Van Demmeho. Stvárnil postavu nezamestnaného veterána Chance Boudreaxa, ktorý rozložil a zlikvidoval zločineckú skupinu, čo organizovala vražedný lov na ľudí pre bohatých klientov. Mal sa stať ľahkou obeťou v ich šialenej hre. Mal byť len "Živý terč". Lenže karta sa obrátila. Z koristi sa vykľul neľútostný lovec. *** ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (20)

  • Filmem si Van Damme vysloužil na MTV Movie Awards svou druhou nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Jean-Claude Van Damme (Chance Boudreaux) sa o filme po mnohých rokoch vyjadril: "Bol to zlý scenár, ale mali sme tam skvelé akčné scény a režisér John Woo ma prinútil, aby som vyzeral ako samuraj s mastnými vlasmi." (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (viac)

Reklama

Reklama