Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Vitajte medzi bohatými bielymi (šialenými) ľuďmi, ktorých predkovia ukradli domorodcom krajinu, zabíjali ich a potom ich potomkov donútili tancovať pre svoje potešenie... Šesťdielna satirická miniséria HBO z dielne Mikea Whitea (Moje nové Ja z produkcie HBO) sa odohráva v luxusnom havajskom letovisku a sleduje viac či menej neznesiteľných hotelových hostí počas ich týždennej odpočinkovej a omladzujúcej dovolenky v raji. S každým ďalším dňom vychádza najavo, že zdanlivo dokonalí turisti, usmievaví zamestnanci hotela aj samotný idylický rezort na rozprávkovom ostrove Maui majú aj svoju temnejšiu stránku (HBO Max)

(viac)

Zaujímavosti (6)

Biely lotos (2021) (seriál)

  • Názov seriálu sa odkazuje na staroveký mýtus o blahobytných požieračoch lotosu - lotofágoch, ktorý je popísaný v Homérovej knihe "Odyssea", spev IX., verš 85: "...s koraby pristal k uzemi Lotofagu, jiz jedi pokrmy z kvetin. Z lodi jsme na sous vysli... jaky zije tam lid, jenz zemskymi plody se zivi... Kdo vsak lotosu kvet jen jedinkrat okusil sladky... lotosu plod tam jisti a navrat vypustiti z mysli." Piata epizóda seriálu je priamo nazvaná The Lotus-Eaters. (smatana.sk)

Biely lotos - Príchod (2021) (epizóda) (S01E01)

  • Natočené v hoteli Four Seasons na Maui. Herci a štáb boli prvými ľuďmi, ktorí sa v hoteli ubytovali od prvého uzavretia v marci 2020. (molcan2)

Biely lotos - Príchod (2021) (epizóda) (S01E01)

  • To nie je skutočný penis Steva Zahna, ktorý vidíme v epizóde, je to protéza, ktorú "nosí" jeho dablér. Jej aplikácia trvala 2 hodiny a Zahn ju musel najprv schváliť. Herec bol z celej procedúry veľmi rozpačitý, keďže sa pravidelne objavuje nahý (zozadu) vo filmoch ako Jazda do pekiel (2001) a televíznych seriáloch ako Treme (od r. 2010). (molcan2)

Biely lotos - Príchod (2021) (epizóda) (S01E01)

  • Mike White napísal úlohu Tanyi špeciálne s ohľadom na Jennifer Coolidge. Herečka úlohu takmer odmietla, pretože bola z pandémie v depresii a nevedela sa prinútiť pracovať. Čoskoro zmenila názor, keď si prečítala celý scenár. (molcan2)

Biely lotos - Pojedači lotosov (2021) (epizóda) (S01E05)

  • Keď Armand (Murray Bartlett) pri večeri zdieľa svoje znechutenie s hosťami a nazýva ich požieračmi lotosu, cituje Tennysonovu báseň "Požierači lotosu": "Nenávistné je tmavomodré nebo, klenuté nad tmavomodrým morom. Smrť je koniec života; ach, prečo by mal byť život samá práca?" (molcan2)

Reklama

Reklama