Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (144)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $3,5miliónaTržby Celosvetovo $1,090,000║ No otras aký by som fakt od Johna Woo nečakal, toto má tak nehorázne blbý dej až hrôza, žiadna poriadna myšlienka, postavy vyznejú maximálne tak smiešne, "bláznivej" akcie tu je dosť ale tej lepšej len minimum, najväčšie filmové zlyhanie od Johna Woo. /20%/ ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená akčná dráma od Johna Woo. Má dosť dobrý príbeh o trojici nerozlučných priateľov, ktorí sú kvôli poblému so zákonom nútení opustiť krajinu a tak sa vydajú do Vietnamu, kde ale práve prebieha vojna. Tu sa chcú zapliesť do nelegálnych obchodov, pričom sa spriatelia aj so schopným nájomným zabijakom a spoločne sa im podarí ukradnúť zlato, lenže práve kvôli nemu a vojne, ktorá je všade okolo je ich priateľstvo podrobené najťažším skúškam. Spracovanie sa mi páči, úvod slušne zoznámi so všetkými tromi priateľmi a ich problémami a po prenesení deja do Vietnamu sa to výrazne vylepší. Pribudne skvelá postava zabijaka, začne to byť dynamickejšie a navyše to aj zaujímavo graduje, takže počiatočné mesto a mafiu nahradí príroda a armáda, pričom celá táto fáza je rozhodne vrchol filmu a tu sa je skutočne stále na čo pozerať, len tá posadnutosť zlatom jedného z priateľov mi už prišla až moc prehnaná, no pre film to má svoj podstatný význam, takže to chápem. A v poslednej tretine sa to už trochu skľudní, priateľstvo dostane výhradný priestor, ale aj toto je dobre zvládnuté, rozhodne musím pochváliť zaujímavý a celkom aj dojemný nápad s lebkou, len to úplné finále mi už prišlo trochu predlžované, ale tiež dokáže zaujať. Akcie je tu dosť a je výborná. Prestrelky sú síce trochu odlišné, než v iných režisérových filmoch, keďže sú ovplyvnené vojnou a tak sa väčšinou odohrávajú v exteriéroch, protivníkmi sú často vojaci a nechýba ani nejaká tá vojenská technika a väčšie výbuchy. Síce tieto prestrelky kvôli tomu nie sú až tak nápadité, ale tradične sú perfektne natočené, s množstvom zabitých a slušným výberom zbraní a tak je na ne skutočne radosť pozerať. Okrem nich sa tu nájde aj pár súbojov, ktoré ma moc nebavili, ale to mi vôbec neprekáža, keďže prestrelky tu majú jasne prednosť. Najviac sa mi páči akcia pri krádeži zlata alebo časť v zajateckom tábore, ktorá je dokonca na pomery akčného žánru aj dosť krutá, no až na tie súboje sa všetka akcia vydarila. Herecké obsadenie je výborné, zo štvorice hlavných postáv najviac vynikajú Tony Leung Chiu Wai a Simon Yam, ale ani zvyšní dvaja nesklamú a okrem nich sa tu už jedná skôr len o epizódne postavy. Réžia a technická stránka sú skvelé, John Woo je jednoducho majster žánru, čo dokazuje aj tu, skvelá akcia, výborná atmosféra, tradičné priateľstvo, ktoré v jeho filmoch nesmie chýbať, tu sa až na pár detailov nedá nič vytknúť. Guľka v hlave síce nie je taký skvost ako Killer alebo Hard Boiled, ale aj tak sa jedná o vydarenú žánrovku, ktorá sa dá pozerať aj viackrát. 79% ()

Reklama

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Film jsem viděl až nyní a musím říct, že bohužel dopadl, tak jak jsem očekával. Při sledování jsem si říkal, jestli John Woo některé momenty myslí vážně, jelikož jistě nechtěných komických a nelogických situací se zde objevují až příliš. Střih mě místy připadal zmatený a jedině, čím se mě film trochu zamlouval, byla akce a sympatické herecké obsazení, ale nedalo se nevšimnout, že herci místy přehrávali. I k postavám jsem si nedokázal vytvořit hlubší vztah, a zpomalené či dojemné scény mě nechali chladným. Ještě musím vytknout délku filmu, jež na konci jsem usínal a napjatě jsem očekával konec, který pořád nepřicházel. U filmu jsem celkově velice trpěl, i když jsem vůči stáří filmu chtěl být méně kritický, ale nečekal jsem, že to bude mučení od začátku až do konce. Mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Tragédia troch najlepších priateľov v akčno-dramatickom háve Johna Woo. Film má veľa-veľa silných momentov (bohužiaľ nájde sa aj pár slabších), skvelo napísané postavy, výborné herecké výkony (najlepší je Tony Leung) a tradične dokonalé akčné scény, ale k plnému hodnoteniu čo-to chýba. 8/10 P.S.: Pane Woo, kde ste sakra zabudli svoje holubice - vo filme mi veľmi chýbali... :-) ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

John Woo natocil lecjaky perfektni film. Do tohoto filmu se zrejme pokusil vmestnat uplne vsechny filmove zanry (akcni, valecny, drama, romanticky, psychologicky, krimi, melodrama, atd.) coz bych rekl, ze je trosku na skodu veci. Film je zajimavej a ubiha rychle dopredu, ale...vseho moc skodi, rikam za sebe. 3+ ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)

Reklama

Reklama