Reklama

Reklama

Berserk

(seriál)
  • Japonsko ベルセルク (viac)

Série(2) / Epizódy(24)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (6)

Berserk (2016) 

Oproti sérii z 90. rokov pokles kvality v obsahu, ktorý je rozriedený zbytočnými postavami a aj vo forme, kde kreslenú animáciu nahradilo CGI. ()

Season 1 (2016) (S01) 

Ideály a intrigy sú preč, ostala len pomsta. Aj dej je jednoduchší. Gutsova povaha sa zmenila. Viac zanevrel na svet a odhodlanejšie si ide za svojimi cieľmi. CGI sa dá vydržať, v akčných scénach pôsobí dobre. Väčšinu času ide len o béčkové putovanie s úmyslom vykynožiť všetky monštrá zameriavajúce sa výhradne na akciu. Víla a jej fillery sú totálne zbytočné. Súboje ostrieľaných bojovníkov vždy stoja za to, Guts je rovnako drsný, ak nie drsnejší a krvi sa dá užiť znova do sýtosti. Psychológia postáv zo série deväťdesiatych rokov je preč, ostali len Gutsove výčitky, ktoré to spolu s jeho mečom (vinou absencie niektorých kvalít staršej série) neutiahnu tak, ako vtedy. Na pútavosti ubudlo tým, že s démonmi sa hlavný hrdina stretáva na každom kroku a tak sa nestávajú niečím výnimočným ako predtým, len bežnou rutinou. Kvalita príbehu bola výrazne orezaná, ba až o hlavu skrátená. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Keď už v seriáli, kde je hlavnou postavou Guts, tvoria podstatnú časť epizód bezvýznamné rozoberanie prežitého, výčitky, trápne fillery na úkor predošlej drsnosti, brutálnosti a hlavne správne stupňovanému rozprávaniu deja, niečo je zle. Kvalita postáv ustúpila ich kvantite. A keď si scenáristi nevedia dať rady, použijú osvedčené deus ex machina a privolajú rytiera, ktorý všetkých zachráni. ()

Honó no tabidači (2017) (S02E10) 

Veľa zbytočných postáv, pekná animácia s niektorými obrazmi dokonalými, avšak kvôli prázdnote postáv, zbytočnému zahlteniu tými nedôležitými, naťahovaniu vyžmýkaného príbehu, sústredeniu sa na zlepšovanie zbroje, nie vývoja príbehu to je nuda. ()

Ningen no toši (2017) (S02E12) 

Epizóda obsahuje gule v súbojoch aj zaujímavé temné zábery, avšak aj fillery, slabé pointy, jednoduchý dej a ploché postavy. ()

Reklama

Reklama