Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je chudobné dievča, ktoré býva neďaleko príbytku bohatej rodiny. Už od detstva si vysnila podobný život a aby to nestačilo, zamilovala sa do jedného z dvoch bratov z "bohatého" susedstva. Tí si ju však veľmi nevšímajú a tak, keď sa po rokoch stretnú v jednom z miestnych obchodov, nespoznajú ju. Zo Sabriny je krásna žena, ktorá okamžite obidvoch očarí. Háčik je však v tom, že ona sa zamiluje do Davida, ktorý má spôsob života ako playboy, ale do Sabriny sa zamiluje Linus... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (190)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Pre fundov genialnej Audrey Hepburnovej je tento snimok povinnou jazdou. Tentokrat Audrey je v roli chudobneho dievcata Sabriny, ktora sa zamiluje do jedneho z bratov /David/, ktory ma isty sposob zivota, priom vsak Sabrinu miluje dalsi - Linus. Audrey Hepburn bola ako vzdy skvela, a William Holden /Sunset Boulevard, The Wild Bunch/ bol proste vyborny herec. Zjavil sa tu aj Hampry Bogart /The Big Sleep, Casablanca/, ale jelikoz ho stale nemam rad, tak som jeho pritomnost uz len nejak zniesol. Billy Wilder na reziserskej stolicke bol fakt talent. 90 % ()

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Sabrina je jedním z těch filmů, které začnete sledovat a říkáte si, že vás ta naivní romantika nemůže ničím překvapit, občasné komediální prvky vás jen utvrzují v tom, že se jedná o klasický snímek, který podtrhuje černobílá barva a jímavá hudba.. a u jehož konce popotahujete a chce se vám volat- tak běž za ní, ty troubo, na co ještě jako čekáš??! :-) Možná je to pro Audrey po Prázdninách v Římě trošku slabší téma, ale mně se líbilo, mně se líbilo za 5*. (Tak joo, jsem zřejmě romanTyčka.. ;-) ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Sladkokrásny, roztomilý príbeh s nezabudnuteľnou hereckou dvojicou A. Hepburn-H. Bogart. Neviem síce ako by to v skutočnosti medzi nimi dopadlo, ale vo filme to skončilo presne tak ako malo, čoho dôsledkom bol príjemný, hrejivý pocit. Na rozkošnú a prekrásnu A. Hepburn sa veru zabudnúť nedá a tento snímoček je jej krásnou pripomienkou. 80/100 ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Kúzelná romanca, aké sa dnes ťažko rodia ( ani remaké z roku 1995 neuspokojilo ) s ešte kúzelnejšou Audrey. To žieňa malo takú neuveriteľnú auru, že aj telefónny zoznam s jej menom musel byť krajším. Dve tretiny filmu sú geniálnou ukážkou romantiky, komédie a filmového šarmu, následné intrigovanie, ako sa zbaviť šoférovej dcéry sa trochu utápa. V každom prípade ide o príjemné posedenie s nestárnucimi hviezdami filmového neba. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pri záverečných titulkoch som si mimovoľne spomenul na Čapkovu rozprávku o tom, ako pejsek a kočička piekli dortu. Tiež tam dali samé dobré veci a výsledok nebol bohvieaký. Audrey Hepburn je na vrchole môjho rebríčka najlepších herečiek, Humprey Bogart mal charizmy na pohľadanie a ani Billy Wilder nechýba v mojej Top ten najlepších režisérov. Pridajte k tomu jednoduchý a mnohokrát stvárnený dej a pozrite na výsledok. Audrey je stále očarujúca, nekonečne milá a prirodzená. Obsadenie Bogarta považujem za omyl, William Holden ma zaujal málokedy a scenár filmu nepomohol, skôr naopak. Takže som z tohto 60-ročného filmu mal pocit jednohubky. Videl som, chvíľami ma aj zaujal, dokonca aj rozosmial a po mesiaci už si nebudem vedieť bez nahliadnutia do tejto databázy vybaviť o čom vlastne bol. ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (21)

  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)
  • První ze čtyř filmů v řadě, ve které byl partnerem Audrey Hepburn muž o generaci starší. (Kulmon)
  • Když se Holden do Hepburn zamiloval, Bogart ji zamítl a místo ní požadoval svou ženu Lauren Bacall. (Kulmon)

Reklama

Reklama