Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer

V Ázii začne úradovať nový vírus nazývaný Alvin. Zo začiatku sa zdá, že je vírus len politickou hrou, ale keď sa začnú ľudia meniť na krvilačné nadržané monštrá, je jasné, že ide o ozajstnú pandémiu, ktorú bude ťažké zastaviť. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ, ja tunajšiu eufóriu podaktorých nadšencov nezdieľam. Z hľadiska gore tu totiž nie je nič (takmer), čo by ste nevideli v bežnej epizóde TWD (a to nie som fanda série). Krv tu síce strieka potokom, ale to je asi tak všetko. V niektorých "kľúčových" momentoch kamera cudne uhýba pohľad (scéna so sekerou, brúskou...). No a dejovo to tiež nie je žiadne terno - popis filmu by sa dal zhrnúť do jednej vety. Sklamanie. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

N a tomto filmu obdivujem hlavne krvavosť, nemusela byt až do takej krajnosti, ale bola a preto ju obdivujem. Hneď na začiatku musim zdôrazniť, že sa nejedna o zombie nákazu a tak celkom ide o originálny námet. Troska mi to pripomenulo očistu, tam tiež ľudia nevedeli čo zo sebou a mali i podobne hnusné ksichty. Hlavne tie ksichty dosť rezonovali a práve pre ne, ma film celkom očaril. Ale nielen preto, ale i kvôli tomu, že na malom priestore vedel gore stránku vycibriť až do krajnosti, takých filmov, ktoré to dokázali veľa nepoznám i keď hororom holdujem. A aj tak som nemohol siahnuť na najvyššie hodnotenie, ale silne 4* mú bez problémov dať môžem. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Pokud patříte mezi ony covidové přizdisráče, kteří jsou už dva roky vystíhovaní z nějaké té čínské chřipky a nosí roušky pro jistotu i na procházce v parku, tak si tuhle tchajvanskou pecku radši vůbec nepouštějte, mohlo by to s vámi švihnout. Zato všichni pravověrní nadšenci do béčkových krváků by měli být nadmíru spokojení. Filmu lze sice vytknout trochu kolísavé tempo a na můj vkus možná i příliš mnoho zbytečného žvanění, ale tyhle drobné nedostatky jsou bohatě vynahrazeny vydatně krvavou akcí a spoustou bizarně deviantních výjevů. Babička v bistru, soused se zahradnickými nůžkami, masakr v metru a posléze i ve špitále... A jako příjemný bonus krásná holka v hlavní roli. Tak tomuhlé já tedy říkám parádně zmáknutý horrorový debut! ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Z-žáner ide mimo mňa už nejakú dekádu. Tento prírastok do Z-vreca avšak zainovoval a nesmrdel ako ostatné prežúvance. Neuhol Som a nezranil som Sa. Čo je fakt, čakal Som viac všade dookola spomínaných G- extrémov / áno ,prišli, chlapci sa vyblbli (FAYN) nemám za zle ( kľudne sa dalo pritvrdiť a rozhoniť) , podobne ako u hlavných infikáčov (nie Zombie, ďakujem) Mi taktiež napadlo prečo "Sadness" , priľnavejšie znelo by "Madness" . Veď všade bolo šialene a veselo (!) Nič to, Rob nech dobehne Garetha a Tima. V trojke to lepšie páli. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

The Sadness není jen výživný masomlejn, jak by se mohlo zdát. Splatterová linka je pouze jedna z vícero. Milostný příběh Kat a Jima připomene známé tragické příběhy z historie, pověstí i literatury. Zdařilé gore - šťavnaté zákusy, ukousnutý (téměř) nos, opaření a rozdrásání obličeje, práce s nožem (rozkošná rudá fontána až na strop), sekerou, hasičákem nebo deštníkem, střeva ven - doprovázené extrémním sexem (připomínka - D. Cronenberg a jeho Shivers) tvoří další linku. A pak samozřejmě kritika společnosti, co využívá posledních tří let skutečné pandemie. A Jabbaz je ve své vizi nemilosrdný tak, jako býval ve svém díle K. Čapek. Kdopak si na konci vzpomněl na Bílou nemoc? Člověk nemusí být hororový expert, aby pochopil, že gore zde není účelem, nýbrž prostředkem. Proto nevadí, že je až na hraně komična, jelikož tím naopak podtrhuje vážnost situace, v níž se lidé nachází. Popírači konečně otevírají oči, ale už jim to moc nepomůže. Každopádně film si lze užít i jako prvoplánový akční masakr, kterým ovšem není. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)
  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama