Reklama

Reklama

Generálova dcéra

  • Česko Generálova dcera (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (136)

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

...alebo cestu zla a človek ani nevie že žije. Nenamietam nič voči pekelne nudnému názvu filmu. Lebo vlastne na konci to všetko pasuje. A do seba zapasuje po zvláštnej formálnej réžii Westa, ktorý si teda servítku na pôsobenie žien v armáde neberie pred ústa. Kde by si sa zaradil, aby si mohol vylízať peknú seržantku ? Desivé nitky, a tak trochu perfektné poodhalenie možných spôsobov tutlania v armáde, výborne odkrýva suverénne skvelý (i keď miestami prehrávajúci) Travolta, ktorému žiaľ za partnerku dali nevýraznú Madeleine, ktorá len čumí a čumí. Skrátka a dobre. Armáda je na kolenách, Travolta vie svoje, vrah vlastne nie je vrah, Freud mal pravdu a generál je zlosyn aj s celou na fleky zasadenou kompániou. Príjemne zhnusený pocit z filmu, ktorý sa vymyká klasickej detektívke. A navyše obsahuje aj jeden z najlepších dialógov (Travolta-Woods). (videné 17.11.2019, CT2 archív) ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Skôr ide o krimi z vojenského prostredia než o mysterióznu drámu. Tvorcovia chceli za každú cenu zaujať, preto predkladajú také vybičované veci ako surové znásilnenie, ženy v armáde, prepojenia na najvyššie vojenské miesta atď. Travolta v roli drsného i drzého vyšetrovateľa s hláškami, ktorému prakticky nerobí nikto prekážky a je preto otázkou času, kým komplikovaný prípad vyrieši a vysoké šarže obvniní. Nezaujme, ale ani neurazí. Až natoľko ma to nevtiahlo, čakal som aj viac akcie či prepracovanejší trilerový záver, ale zasa kvalita spracovania je nadštandartná, očakávané (polo)zvraty sa vydarili a dej vyslovene nenudil. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Atraktívne prostredie vojenských klamstiev a vyšetrovanie záhadnej vraždy generálovej dcéry. Avšak takých detektívnych príbehov už sme videli až to pekné nie je a tento nič originálneho neprináša. Celý film si budete priať, aby sa to vyriešilo, ale nie že by vás to zaujímalo, ale nič iné na tej snímke nie je. Navyše Travolta tu už nieje to čo býval. Napríklad v takej Pomáde alebo Pulp Fiction. ()

snake 

všetky recenzie používateľa

Ve filmu nevidím nic jiného, než obyčejný thriller s prostředí americké armády (bohůžel hvězdy a pruhy mě doopravdy neberou) . John Travolta mně přijde zcela toporný, ostatně jako v 90% jeho filmech.Režie není ničím zajímavá a k tomu mě tyto filmy připadají všechny stejné.Jo a "movie",Tomb Raider je sice sračka ale aspoň s kapkou originality a špetkou humoru.Tento film nemá ani jedno. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Ústřední dvojice byla postavena před nelehký detektivní úkol. Museli se vypořádat s nedůvěrou nadřízených, kteří chtěli celý případ zamést pod koberec. Vražda mladé ženy s temnou minulostí na vojenské základně a její následné vyšetřování je velmi zajímavé téma. Ze začátku se všechno odvyjí nezáživně a nudně, ale pokud přežijete první půlhodinku než se film rozehraje, pak se před vámi rozeběhne působivé drama z atraktivního prostředí vojenských uniforem. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (6)

  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)
  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)

Reklama

Reklama