Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historicky první snímek oceněný Oscarem za nejlepší film vypráví příběh milostného trojúhelníku, když se dva mladí chlapci Jack Powell (Charles "Buddy" Rogers) a David Armstrong (Richard Arlen) zamilují do jedné dívky, Mary Preston (Clara Bow). Z obou rivalů v lásce se stanou přátelé, když po vstupu Spojených států do první světové války společně bojují proti Němcům jako bojoví stíhači. Za letecké bojové scény získal snímek druhého Oscara v kategorii nejlepší technické efekty. (contrastic)

(viac)

Videá (15)

Trailer

Recenzie (42)

Fingon 

všetky recenzie používateľa

Momentálně asi jediný film s Clarou Bow sehnatelný online. V podstatě jde o válečný film z první světové války, ovšem mimo oblaka se dostaneme i do zákopů i do zázemí. Škoda jen, že Clara Bow nedostala více prostoru, scény s ní jsou skvělé - ať už komediální začátek, její řidičské dovednosti za volantem náklaďáku, nebo scény v Paříži, kde se můžeme pokochat jejími odhalenými ňadry. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Wings mohli byť s plnou vážnosťou jedným z precendensov obsahovej výstavby nasledujúcich niekoľko desaťročí, na ktorých sa zakladali ozvučené diela. Či lietajúco-vybalansovanou kamerou ako aj akčnými sekvenciami, z ktorých pochytil čo to i Howard Hughes. Skĺbené v rozprávačský talent a citlivo zaaranžované v metodických postupoch. Je krásou, sledovať tak plnohodnotný a vážny film, ktorý možno nie je autorstvom, ale epickým storytelling(om) prvého rázu. Takisto kvitujem výborný doplňujúci orchester, ktorý uzrel svoj význam v nadmorskom šialenstve i v citlivej romantickej dráme ústrednej dvojici. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Prvý film, čo kedy dostal oscara za najlepší film. A Clara Bow bola pri tom. Rozkošná od prvého momentu. Ja vojnu až tak moc nemusím, pričom akčných scén je z dve a pol hodinovej stopáže čistého času snaď tretina; perfektne natočených, to muselo stáť strašné peniaze. A tak som si užil hlavne Claru. Pri scéne s bublinkami som sa smial nahlas dobrých 10 minút. A ten záver, to je tá najčistejšia a najkrajšia esencia hollywoodskeho veľkofilmu. Wings by mal vidieť každý, kto má rád filmy. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Spektakulárny a romanticky dojímavý. Asi vám to znie povedome. Podobne sú strihnuté napr. moderné blockbustery ako TITANIC, ARMAGEDDON či PEARL HARBOR. Už v tej dobe tvorcovia vedeli ako prilákať masy. Snímok zaujme príbehom ( nieje vôbec taký gýčovitý ako by sa na prvý pohľad zdalo ) a technickou stránkou ( môžem ju kľudne označiť za DOKONALÚ ). Skvelý filmový zážitok. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Historicky prvy drzitel Oscara za najlepsi film dostal paradny remaster (vratane novej hudby a sound designu od samotneho Bena Burtta). Doleziejsie vsak je, ze samotny kusok je uplna bomba v najlepsich tradiciach old school hollywoodu. Vacsinu stopaze tvoria epicke akcne sceny, postavy su sympaticke, pribeh dostatocne osudovy. Pri zaverecnej hodine som uplne zabudol, ze kukam na nemy film. Korunu potom nasadzuje strhujuca a maximalne dojimava dvadsatminutovka. Ked je totiz silny pribeh poucky o zube casu neplatia. 10/10 ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (14)

  • Vo filme sa objavili aj Margery Chapin Wellman a Gloria Wellman, manželka a dcéra režiséra Williama A. Wellmana, ktoré hrali francúzsku sedliačku a dieťa. (Michal74)
  • Ve snaze napodobit mimořádný úspěch dramat věnovaných první světové válce konkurenčních společností MGM a Fox se třetí největší hollywoodské studio Paramount rozhodlo realizovat snímek tematicky i žánrově obdobný. Žádanou odlišnost mu měly zajistit letecké bitvy a jejich hrdinní protagonisté – dosud totiž hrály prim pěchota, zákopy či námořnictvo. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • V historii kinematografie je tento snímek nesmazatelně zapsán jako film, kterému byl udělen první Oscar v kategorii Nejlepší film. (contrastic)

Reklama

Reklama