Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladé dievča, ktoré sa obáva opustiť domov a s ním aj svoje detstvo, stretáva Petra Pana, chlapca, ktorý odmieta dospieť. Spolu so svojimi bratmi a malou vílou Cililing cestuje s Petrom do čarovného sveta Krajiny-Nekrajiny. Tam sa stretne s pirátskym kapitánom Hookom a vydá sa na napínavé dobrodružstvo, ktoré navždy zmení jej život. (Disney+)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Film nenasleduje tradíciu, že kapitána Hooka a Georgea Darlinga (Otec) hrá tá istá osoba. Otca hrá Alan Tudyk a kapitána Hooka hrá Jude Law. (Arsenal83)
  • David Lowery opísal film ako „najosobnejší“, „najdospelejší“ a "najlepší" film, aký kedy natočil. (Arsenal83)
  • Jude Law daroval zmrzlinu všetkým deťom, ktoré hrali vo filme v posledný deň natáčania, ako ospravedlnenie za to, že mnohé z nich vystrašil, keď stvárnil kapitána Hooka v kostýme. (Arsenal83)
  • Režisér a scenárista Lowery uviedol, že prioritou číslo jedna bolo pre neho správne zostavenie scenára. Filmár spresnil, že projekt je preňho osobný, keďže je fanúšikom originálu, pričom uznal, že každý pozmenený i malý detail bol pre neho bolestivý. Potvrdil, že v modernej adaptácii musel zmeniť prvky, aby sa vyhla rasovým stereotypom prítomným v pôvodnom filme. (Arsenal83)
  • Očakávalo sa, že produkcia filmu začne v apríli 2020 a skončí v auguste toho istého roku, ale kvôli pandémii COVID-19 sa oneskorila. Natáčanie sa nakoniec začalo v marci 2021 vo Vancouveri v Britskej Kolumbii. V auguste 2021 sa natáčalo aj na polostrove Bonavista v Newfoundlande a Labradore. (Arsenal83)

Reklama

Reklama