Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (253)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Nemusím remaky, keď som po chvíli zistil o čo ide, do konca som vydržal už len kvôli Gyllenthalovi. Film - ma dosť nudil, nepomohol ani Gyllenthal, zbytočné dramatické vsuvky z osobného života a "udalostí okolo neho". Naviac  vyčítam zbytočne nosenie osobnej zbrane pripevnenej na opasku policistovi, čo celu noc sedí v ústredni pri tiesňovej linke, a mal ju ešte aj v závere filmu, keď grcal do záchodu ,  psychicky sa vyrovnávajúc so svojim stavom. pche !!!! ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Scenáru Nica Pizzolatta sa nedá upierať, že šikovne aktualizuje pôvodný scenár o niekoľko nových prvkov, no samo o sebe to akosi nestačí. V princípe pritom nemám vôbec nič proti remakom, v tomto prípade však nevidím mimo výnimočného hereckého výkonu Jaka Gyllenhaala (a ktorý sa tak nejak čakal) žiadnu pridanú hodnotu. Je to skrátka až príliš veľká stávka na istotu, kde by snáď i pomohlo, ak by sa dej vzdialil od hlavného hrdinu a divák si tak mohol prežiť niektoré udalosti na vlastnej koži. Iste, to by zase niektorí vyčítali nepochopenie konceptu, či rovno neúctu k originálu, no posun k tradičnejšiemu thrilleru by ďaleko viac opodstatňoval až tak skorý vznik remaku k mimoriadne komorne vystavanému filmu. A kto vie, možno by sme sa nakoniec ani nemuseli baviť o prehre so cťou, ako v tomto prípade. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Objektívne jeden z najzbytočnejších remakeov všetkých čias, čo ale znamená skôr to, že prišiel príliš skoro po origináli a neprináša nič špeciálne nové, než že by bolo všetko zle. Čo ale dobré nie je, je pocit, že v momente, kedy sa Vinník začne rozbiehať, tak zrazu skončí. Osobne by som si celkom rád užil nejaký zásah v horiacom Los Angeles a pozrel by som sa aj na súd. Ale Pizzolatto a Fuqua chceli byť tak iní a verní atmosfére originálu, až im to publikum neakceptovalo. No a tie hviezdne mená v titulkoch sú okrem Gyllenhaala čistý blud. Ak vám samozrejme nestačia ku šťastiu iba ich hlasy. 50% ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Az do prichodu na CSFD po dopozerani filmu som nevedel, ze tu je nejaky dansky povodca. Americky remake nie je zlym filmom, spociatku dobre odsypa, s pribudajucimi minutami vsak zacina nudit. Gyllenhaal ma one-man show, no v zavere silno prehrava a to do miery, ktora mi bola az nekomfortna. Ako kratka  jednohubka ok, ale popri Schumacherovej takmer dvadsatrocnej Telefonnej budke, je tento Fuqua zial, o dve ligy nizsie. 2,5/5 ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Ani výtečný herecký koncert Jakea Gyllenhaala snímek The Guilty nezachrání od škatulky zbytečného a žádnou inovaci nepřinášejícího remaku severského snímku “Den skyldige” z roku 2018. Tento počin je tedy dle mého názoru absolutní zbytečnost, pročež raději věnujte svůj čas původnímu skvělému počinu z dánské kuchyně. (Netflix) „Broken people save broken people.” ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)
  • Děj filmu se odehrává v pouhých 4 místnostech. O zbytku pouze slyšíme nebo vidíme na monitorech. (Zix.)

Súvisiace novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (viac)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (viac)

Reklama

Reklama