Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrajú:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Česká crazy-komédia situovaná do vymysleného štátu. Autori použili ako dejové motívy najnovšie lekárske pokusy v transplantácii ľudských orgánov. Tak vznikla komická a zároveň drastická satira, ktorá rozpráva o nebezpečenstve zneužitia vedeckých poznatkov. (RTVS)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (428)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Václav Vorlíček sa u mňa spája s filmami Kdo chce zabít Jesie?, Dívka na koštěti a predovšetkým Pane, vy jste vdova, na ktorej sa dobre zabávam už 40 rokov. Jeho o triedu slabšie filmy o agentovi W4C, špenáte a vodníkoch ma už príliš neoslovili a filmy dokumentujúce úpadok jeho tvorivej invencie som už pre istotu ani nepozeral. Tento film spája moje dve záľuby (humor a sci-fi), s chuťou si v ňom zahrali výborní herci a na rozdiel od väčšiny českých komédií nestojí a nepadá na hláškach. Pri dnešnej projekcii som si už iba všimol, že pekelným strojom v Olinkinej topánke bol minibudík, ktorý som si pred mnohými rokmi doviezol z Kijeva. ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Kdyby Vorlíček v dané době (zafantazírujme si) vyplodil toto dílo v nějaké světu otevřené, normální a ne normalizované zemi, mající přístup na pozvolna globalizovaný filmový trh, dodnes by byl součástí výchovy nových generací ochotníků na všelikých cizozemských Famu, Damu i Jamu. Jedna z českých klasik, kterým nemám co vytknout. A ani nechci. Vlastně - Olinka je mohla vypustit do světa na tvrdo, ne jen pod mydlinkou.... ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Milostivá paní... tfuj, tfuj, tfuj! - Co na mě pliváš, ty prase?! Geniální sci-fi komedie slavného tvůrčího dua Vorlíček - Macourek, z dob zlaté éry českého filmu, kdy jsme ještě uměli točit zábavu a bavit diváky. A to herecké obsazení, v čele s dokonalou Ivou Janžurovou, to je hvězda vedle hvězdy! Nadčasový skvost. ()

Deschain 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert Ivy Janžurovej, ktorá mi ešte v žiadnom filme nebola tak veľmi sympatická. Presne tento typ starých českých filmov mám rad - neotrelé nápady, absurdné situácie, výborní herci, nejaký ten sci-fi light motív, vtipné hlášky (moja obľúbená, tá od Kopeckého - "Abych z vás neudělal nezaměstnaného!") 7,5/10 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nevšedne originálny scenár nevyužíva naplno svoj potenciál. No aj tak to stačí, aby boli bránice divákov v neustálom namáhaní, zámena osôb je vygradovaná v nevídaných scénkach s komicky totálne premyslenými postavami, ktoré by zatienili aj podobné známe klasiky (Eddie Murphy - jasný príklad) spoza Veľkej mláky. Navyše nápady, nad ktorými by normálne stál rozum tu nadobúdajú úplne iný, nenormálne bláznivý nádych. 85%. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (46)

  • Filmovanie prebiehalo na zámku Liblice a v Prahe, konkrétne na letisku a v Národnom divadle. (dyfur)
  • Ve scéně, kdy Bobo (Jan Libíček) usekne šavlí při nástupu ruku krále Oskara XV. (František Filipovský), je možné vidět, že je čepel zabarvena do ruda. Krev, která vytéká z paže, je ale modrá. (Chegi)

Reklama

Reklama