Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z mnoha adaptácií gréckych mýtov, kde Herkules musí čeliť kovovým obludám zlého čarodejníka, akýmsi robotom, čo film posúva do roviny bizarnej kombinácie fantasy a sci-fi. V hlavnej úlohe svoju tvár a nafúknuté svaly predvádza Lou Ferrigno, osobný priateľ Arnolda Schwarzeneggera, ktorý hral aj v televíznych filmoch o Hulkovi, kde mal svalstvo natreté na zeleno. (POMO)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (32)

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Prekrásny brak, ktorého plagát by som mal v 10tich na dverách a v 15tich by ho vystriedali tie dračice v ženských telách. Najmä Adriana s poprsím čo dočiahne na Jupiter a Cassiopea so skromnými tangáčmi a mušličkami miesto horného dielu. No čo vám tu budem básniť, veď sa pozrite sami. Film je samozrejme sračkoidný a nenájdete v ňom dej, herca ani poriadne triky, ale má kúzlo a z mramoru vytesaného Ferrigna, ktorého nezlomilo ani to, že mu Arnold pravidelne natrhol v kulturistike zadnicu a tu bicákmi rozdeľuje kontinenty, krotí kovových transformerov a keď sa akože poriadne naštve, odhodí do vesmíru aj medveďa. A podobným spôsobom vznikali súhvezdia, fakt že áno. A to radšej pomlčím ako vznikol vesmír. Skrátka sranda, aká mi v detstve unikla a je to hrozná škoda, pretože sa mohla so Súbojmi Titanov deliť o prvú priečku. ()

Darth Revan 

všetky recenzie používateľa

Největší Arnoldův kulturistický konkurent se nakonec stejně jako rakouský kolega dostal do světa řeckých mýtů. Ovšem svět, ve kterém se tento film odehrává, se od toho typického starověkého liší. Bohové tu nežijí na Olympu, ale na Měsíci, král Mínos nevládne Krétě, ale Atlantidě a Herkules není syn Diův, je stvořen z čisté energie. Film pojednává o tom, jak Herkules bojuje s roboty, které na něj posílá zrádná Daidalosa, bytost z jiné dimenze, která chce zničit bohy. Hrdinný rek musí projít tartarským peklem, celou Afrikou či Krétským mořem, aby ji zastavil. Je velmi vtipné sledovat, jak tvůrci dokázali vyrobit filmové triky úplně z čehokoliv, například ve scéně, kdy medvěd zabije Herkulova adoptivního otce a rozzuřený syn bestii mrští na nebe (čímž stvoří souhvězdí velké medvědice), je použit plyšový medvídek. Vtipných momentů je ve filmu spousta, až si říkám, zda-li si celá italská squadra nedělala legraci zcela záměrně. 4* ()

Reklama

JFL 

všetky recenzie používateľa

Antický mýtus přepracovaný optikou Vesmírných lidí. Skvostný příklad baron-prášilovské kreativity italských brakovek osmdesátých let - zcela fantasmagorický scénář, mechanická monstra poskládaná z merkuru, kutilské speciální efekty, divadelně nasvícené studiové scény, permanentně se něco na děje, ale spád a dramatická gradace zůstávají konstantně na nule. Dřevák Lou Ferrigno evidentně zvládal dobře jen jeden výraz, a to perplex údiv, takže zřejmě proto se tvůrci rozhodli natočit "Herkula" jako psychedelickou new age báchorku, aby mohli co nejčastěji tuto kulturistovu devizu dramaticky zužitkovat. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Když jsem byl menší hrozně se mi to líbilo. Vím že děj postrádal jakoukoliv logiku a film byl celkově špatně natočený, ale bylo to zábavné a sradovní. To mi jako malému capartovy stačilo. Na svalnáče Lou Ferrigna (který je drsnější Herkules než pár let před ním Arnold) a jeho cesty vesmírem vzpomínám celkem rád i když ne tak často jak bych si přál. ()

baruss

všetky recenzie používateľa

Raspberry Award (Maliny) : 1984 : VÍŤAZ (2) : Najhoršia herečka VR - Sybil Danning (spolunominácia za viacero filmov), Najhorší nový herecký objav - Lou Ferrigno, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší film, Najhorší herec - Lou Ferrigno, Najhorší scenár - Luigi Cozzi. ()

Galéria (36)

Reklama

Reklama