Reklama

Reklama

Po ovládnutí boxerského sveta sa Adonisovi „Donniemu“ Creedovi (Michael B. Jordan) darí v kariére aj v rodinnom živote. Keď sa jeho kamarát z detstva a bývalý boxerský talent Damian „Dame“ Anderson (Jonathan Majors) po dlhom treste vo väzení opäť objaví, túži dokázať, že si zaslúži svoje miesto ringu. Stretnutie medzi bývalými priateľmi je viac než len boj. Na vyrovnanie skóre musí Donnie ohroziť svoju budúcnosť a bojovať s Dameom – bojovníkom, ktorý nemá čo stratiť. (Continental film)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (203)

ondraondra 

všetky recenzie používateľa

Poprvé mám pocit, že tahle série nabízí něco jiného. Sice je od začátku jasné, jak to celé dopadne, ale film nesází jenom na napínavý souboj v ringu. Creed se konečně utkává s protivníkem, jehož motiv je opodstatněný a má co nabídnout i mimo tělesnou stránku. Bavil jsem se po celou dobu, a kromě uspěchané druhé poloviny si nelze na co stěžovat. Takhle má vypadat moderní sportovní biják. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Vnútorne som mal pocit, že "Creed III" sa stal filmom, ktorý som tak nejako vnútúrne potreboval vidieť. Mal som potrebu vidieť osobný príbeh, kde minulosť začne prenasledovať nášho hrdinu a bude sa jej musieť postaviť čelom. Kde sa ukáže, že dusiť v sebe minulosť a pocity krivdy alebo naopak aj pocity viny úplne nefunguje. Vždy človek narazí na prekážky, ktoré ho potom vedia stiahnuť ku dnu. V tomto smere ide pre mňa o absolútne unikátny zážitok, za ktorý musím Michaelovi B. Jordanovi pogratulovať. Primárne ako režisérovi, že sa k tomuto príbehu postavil týmto spôsobom. Pamätám si ako kritici po "Creed II" hovorili, že najlepšie by bolo asi ostať tu a nerobiť ďaľšie pokračovanie, lebo by to mohlo celú sériu pokaziť. Nuž, myslím si, že k tomu v žiadnom prípade nedošlo a to práve vďaka Jordanovi a rovnako úžasnému Jonathanovi Majorsovi, ktorý si po "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" vychytil ďalšiu vynikajúcu rolu a som úprimne zvedavý v čom ho uvidím nabudúce. Záverečný súboj medzi Creedom a Andersenom považujem za jeden z najlepších súbojov, aké som kedy mal možnosť v Creed sérii vidieť a absolútne nádherne v ňom vidno, ako veľmi osobný bol pre oboch aktérov celý tento súboj. Až všetko okolo nich zmĺklo a jediné čo existovalo boli dvaja bývalí priatelia, ktorí potrebovali uzavrieť roky trvajúci konflikt. Takže výsledok je viac než uspokojivý a ide o jeden z highlightov tohto mesiaca. Bez debaty. Hodnotenie: A ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Ktovieako sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec absolútna spokojnosť. V ringových scénach je nesmierne ťažké po desaťročiach vymyslieť niečo nové, ale tvorcom sa to napokon relatívne podarilo, či už je to finále, ktorého časť je štylizovaná/koncipovaná bez divákov, alebo finálna „likvidácia“. Michael B. Jordan odviedol ako debutant až prekvapivo hladkú prácu, ktorá pôsobí značne suverénne a pritom ľahko a svižne. Nie som si istý, či je správne, aby tu chýbal Rocky. Jasné, toto už nie je jeho séria, je to rip-offovský spin-off a do takto nastaveného príbehu by sa ani nehodil, ale aspoň cameo diváka v hľadisku (alebo doma pred telkou) mať mal. Dvojnásobne, keď to celé produkoval. Ešte viac si cameo pýtal Dolph Lundgren. Trojka obsahuje málo akcie, čo ale nevadí, skôr naopak: ako séria Rocky, tak Creed III je najsilnejší v pokojných scénach, kedy sa postavy „len“ rozprávajú a riešia vzťahy. Jordan ako herec, ale tiež tvrdo namakaný Jonathan Majors, o Tesse Thompson a Phylicie Rashad nehovoriac, do toho idú naplno. Je radosť počúvať ich. Je radosť pozerať sa na nich. V spoločných scénach Rashand a Tessy Thompson som sa cítil dojato, lebo Tessa sa tu nesmierne podobá na mladú Lisu Bonet, ktorá v Show Billa Cosbyho hrala Phyliciinu dcéru. V mnohých scénach sa vám pozastaví srdce. Na to, že je film taký dlhý, mohli tvorcovia nájsť pár minút navyše pre Adonisovu dcéru, ktorá v škole vykazuje veľmi zaujímavé aktivity. Rád by som sa dožil toho, ako o 10 - 15 rokov zájdem do kina na film, v ktorom štafetu prevezme práve táto osoba a mentorovať ju bude starý Jordan. Tým by sa kruh parádne uzavrel. Trocha ma rušili detaily (Damian šiel na tak dlho do basy vlastne prečo? Je správne odpúšťať toxickej osobe, kvôli ktorej ste si istým spôsobom zabili matku a ponúkať sa jej, že ak bude potrebovať, nech vás nájde a vy jej pomôžete?). ()

Algernons 

všetky recenzie používateľa

Teď ale vážně. Creed III je první díl stojící na vlastních nohách bez postavy Rockyho a první film režírovaný Michaelem B. Jordanem. To budilo obavy, už jen protože je velké sousto mít takový film jako první v kariéře a jelikož byl vztah Donnieho s Rockym srdcem obou předchozích filmů. Naštěstí to funguje skvěle a Creed se tak zformoval do série, která stojí na vlastních nohách a má zápletku a děj, který je čistě originální. Příběh nám říká, že minulosti neutečeme a musíme se jí stavět čelem a tohle funguje, protože srdcem snímku je tentokrát Adonisova minulost a jeho vztah se soupeřem Damienem, se kterým byli jako bratři. Opět fungují osobní i boxerské linky, které se fajnově prolínají a tvoří solidní podívanou. Jordan je přiznaně inspirován anime a je to znát, díky tomu má každý souboj svůj nápad a provedení, které je na západě nevídané a funguje je tu parádně. Přesto to tvoří určitý nesourodý styl, prozrazující, že je režisér začátečník, kterému jde nejlépe točení dialogů a příběhových chvíli. I přesto, že soubojům chybí to pravé napětí a emocionální vypětí předchozích dílů, jsou pořád skvělé a památné, jen to finále mohlo být údernější. Nejlepší Creed to sice není, ale je to důstojný člen série a fungující film s jedním z nejlepších záporáků série. Navíc malý Creed měl v pokoji plakát Naruta, takže instantních 10/10! ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Filmy o boxu jsou moje srdcovka. Zbožňuju je a moc mě baví. Na prvním Creedovi jsem byla v kině a byla jsem z toho nadšená. U druhého pokračování se tolik nepovedl ten příběh a trojka s tímhle bohužel pokračuje. Bylo to až moc předvídatelné, moc mi nešlo logicky do sebe, jak se člověk, který přišel z vězení dokázal dostat na šampiona. v boxu, prostě mi to tam úplně nesedlo. Nicméně jako režijní prvotina Jordana je to hodně povedé. Ale kapitolu Creeda bych nechala už uzavřenou, i když si říkám, že si tam trochu našlápli na případné pokračování nebo spinoff pro jeho dcerku. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (12)

Súvisiace novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (viac)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (viac)

Reklama

Reklama