Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Mladá žena Margot (Emily Bader), ktorú matka opustila ešte ako dieťa, sa na internete snaží nájsť svojich predkov. Zistí, že je rodinne spriaznená s náboženskou komunitou Amišov a mužom menom Samuel (Henry Ayres-Brown), ktorý môže mať nejaké informácie o tom, prečo ju matka opustila. Spolu so svojimi priateľmi Chrisom (Roland Buck III) a Daleom (Dan Lippert) sa spolu s kamerami vyberajú do stredu ničoho, aby natočili dokument o tom, odkiaľ Margot vlastne pochádza. (Arsenal83)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (108)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Partia kamarátov sa vydáva medzi amišov, aby tu nahrali dokument a aby zistili, čo sa stalo so ženou, ktorá ku komunite v minulosti patrila a je matkou autorky dokumentu. Zo začiatku vyzerá všetko príjemne, ale po pár dňoch sa situácia zmení a partia bude musieť bojovať o život. - Velmi príjemné prekvapenie. Po dlhej dobe je to horor, ktorý je plný energie, čiže je vidieť, že herci si natáčanie užívajú a nie sú tam len kvôli paychecku, ako to je u väčšiny hororov z posledných rokov. Herci sú taktiež sympatickí, prostredie velmi dobre vybrané, a taktiež sa na konci dočkáme niekolkých intenzívnych scén v podzemí (tu sa tvorcovia trošku inšpirovali hororom As Above, So Below, ale vôbec im to nemám za zlé), takže nevidím dôvod, prečo tomu nedať vysoké hodnotenie. Dokonca jeden z mála hororov, kde je používanie kamery aj v tých najdesivejších momentoch opodstatnené, takže silné štyri hviezdičky. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Další démonský zářez do dojné krávy Orena Peliho, který se ale tentokrát odehrává pouze ve stejném univerzu a na hlavní linku navazuje pouze jmény démonů. Dlouho jsem neviděl zapomenutý žánr Found Footage který patřil mezi mé nejoblíbenější hororové podžánry. Nový vzhled, vylepšená kamera a lepší digitální zpracovaní tomu moc sluší. Hlavní hrdinové jsou sympaťáci což je u hororu dneška poměrně vzácný jev i když se opět samozřejmě chovají brutálně nelogicky, protože mi přijde, že dneska už filmový tvůrce neumí bez hloupého jednaní postav postavit na nečem příběh. Upřímně, já vidět babku jak se škrabkou na brambory snaží ořezat ruku, nebo viděl narození dvouhlavého berana, okamžitě bych utekl do prdele i kdybych tím lesem v zimě měl běžet třeba bosej. V každým případě děj mezi Amiši je fajn, efekty jsou boží, pár lekaček klasicky natrhne pumpu a finálový brutální masakr má pořádné koule. Po dlouhý době moc příjemný démonský kousek.70%. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Zbytečný, nezáživný a podprůměrný film v mé krajně neoblíbené FFformě. Béčková zápletka by ještě ušla, ale herci přehrávají (protože neumějí hrát), ffková kamera stojí jako už tradičně za vyližprdel (hlavně v závěru), Amišové jsou tendenčně zkarikovaní, a nakouknutí (aspoň vizuální) do amišského prostředí, kvůli kterému jsem se na film hlavně těšil, bylo povrchní a neplodné. Kvůli epileptické kameře zaokrouhluju dolů a hážu to do koše, ztráta času. Vždyť k čemu je film, na který se skoro nedá dívat? ()

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Zbytečnej film co se bezdůvodně přiživuje na značce která už je x let pasé, found footage forma nedává smysl a postavy jsou extrémně nesympatický, obzvlášť ty amišové to hráli jak ochotnický divadlo a hlavní "hrdinka" je naprostá kráva. Filmy s timhle námětem většinou toleruju ale tohle se fakt nedalo. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ešte prvé dva diely tejto serie ma celkom bavili, ale s každou ďalšou častou séria padala do šedej podpriemernosti. Tak od tejto časti som vobec nič nečakal, ale len z čírej zvedavosti som si ju pozrieť chcel. Po záverečných titulkoch som bol, ale milo prekvapený. Film nejde v šľapajach svojich starších kolegov, ako keby ním ani nebol. Ale aj tak sa nejedna o originálny námet, podobných filmov je niekoľko, ale tak dobre zvládnutých je naozaj minimum. Je tu niekoľko slušných lakačiek a s pribúdajúcimi minútami silnie aj napätie či atmosféra. Mňa dosť bavia filmy z uzatvoreného prostredia a tento nebol výnimkou. A preto mi nevadila ani častá chaotickosť i mierna absurdita. Je tu i nejaký ten zvrat, ale bol celkom očakávaný. Po hereckej stránke to bolo také mdlé, ale nemôžem asi chcieť zas všetko. Takže slabé, ale 4*. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)
  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)

Reklama

Reklama