Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 2
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (11)

Služka (2021) 

Seriál, ktorý sa výborne naštartuje a tú dokonalosť so sebou nenesie celý čas, častokrát naserie, pohnútky a konanie niektorých postáv nepochopiteľné, ale stále púta. Je to výborná sonda do sociálnych vrstiev na americkom zapadákove, pretože nie, USA to nie je len Beverly Hills či New York, ale bežný človek, keď spadne do sociálnej diery, tak je v riti. Keďže je to netflixovina, tak samozrejme nápadne sú všetci alkoholici a tyrani tí neopálení, opálení sú zase výlučne pomáhači. A je tu zvláštny paradox. Hoci hlavnej postave strašne fandíte, zároveň vás totálne serie, ako nevyužije možnosti a rozhoduje sa presne opačne, ako by mala. No ale zas ešte viac serú iné postavy, takže vlastne to nejak vždy prehliadnete. ()

Za babku (2021) (E01) 

Presne tak by mala vyzerať úvodná epizóda v rámci drámy. Svižná, prinášajúca tému, rýchle zoznámenie s postavami a vytvorenie si vzťahu k nim. No a že je to Netflix, musel byť spomenutý aj "biela špina". Špina dnes inú farbu totiž nemôže mať. ()

Poníci (2021) (E02) 

Alex získava sympatie, seriál vrhá dobré svetlo na osudy takýchto matiek, ale súdny proces nemohol dopadnúť inak. ()

Mořské sklo (2021) (E03) 

Malé upokojenie, keď sa príbeh až tak nehýbe, zatiaľ čo len pozorujeme, že rodinu si z časti nevyberieš a z časti síce áno, ale keď ťaháš karty a zakaždým vytiahneš len retarda a alkoholika, tak to je sakra pech. ()

Kašmír (2021) (E04) 

Kašmír, ale Mahátma sa neobjavil. Možno aj zatiaľ celou špičkou seriálu je rozhovor dvoch žien z dvoch svetov, kde sa nakoniec ukáže, že každý má to svoje, a zlaté kľučky ti osobné šťastie neprinesú. ()

Zloděj (2021) (E05) 

Plesnivé steny nie sú to pravé orechové, hoci by ste boli aj milovníkom nivy. Kvalita tejto epizódy je najmä vo fakte, že dostáva už aj thrillerové parametre a odhaľuje, ale aj pridáva ďalšie tajomstvá. ()

M (2021) (E06) 

Sociálny systém v Amerike nebude najružovejší, to je dlhšie známe, ale hádzať si polená sám pod nohy? Prísť niekde do podnájmu, nechať tam urobiť oslavu pre dcérku a pozvať si tam najväčšie socky z okolia, veď oni to určite neposerú? Takého Seana by trebalo zavesiť za chlp na vajci. ()

Malý koník (2021) (E07) 

Jej matka ma už serie totálne a keby tam zgegla rovno, vôbec by nechýbala, len by sa uľavilo. Žiaľ stále dýcha a tak sa musia absolvovať aj takéto časti. ()

Lov na medvěda (2021) (E08) 

Azda najtypickejšie správanie sa dojebanej ženy. Vracať sa k tomu, čo ma dojebalo. ()

Nebeská modř (2021) (E09) 

Začiatok úplne na "přesdržku". To je fakt Alex taká hlupaňa? Každý jej chcel pomôcť a ona si vyberie variant, že hoďte ma pod gilotínu? Našťastie časť potom vedie trocha k nádeji, ale chyba je jednoznačne v hlavnej postave, ktorá robí rozhodnutia toho najhoršieho rázu. ()

Ovace (2021) (E10) 

Ukončenie série s možným pokračovaním, otvoreným i polouzavretým. Na rozdiel od celého seriálu je táto časť a príliš pozitívna a normálne sa človek čuduje, že Alex tentokrát niečo poriadne neposrala. Ale jej matka, to je ešte horší prípad. Mala čo podediť. ()

Reklama

Reklama