Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenzie (104)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Rusi opäť raz prišli s niečím zaujímavým a s iným pohľadom na problematiku pandémie. Celkom dobre dokázali zvládnuť a predostrieť pred diváka psychológiu chovania sa ľudí v čase všeobecného chaosu. Áno, takto by to mohlo vyzerať naozaj - skrátka ľudia sú ako divé svine keď ide o život. A posledný diel celkom slušne navnadil na ďalšiu sériu. Zatiaľ slušný nadpriemer. 80/100 ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Epidemické řekněme prepostapo natočené přesně podle žánrových pravidel. Skupina lidí se snaží dostat do bezpečí a během strastiplné cesty se nemusí prát jen s nástrahami způsobenými nákazou, ale i s prostými mezilidskými vztahy, přičemž derou na povrch pravé povahové rysy. A ten důraz kladený na vzájemné animozity se mi líbil asi nejvíc, přičemž prim hrála nevraživost mezi bývalou a současnou partnerkou hlavního hrdiny. Samotná nákaza se vlastně projevovala zběláním očí a upřímně řečeno to tady stačilo. Atmosféra ledu a mrazu měla také něco do sebe a líbil se mi začátek chaosu, kdy jako první začaly rabovat některé ozbrojené složky a různí podnikavci se snažili na nákaze především vydělat. Samozřejmě najdou se tu kiksy, ale v celkovém kontextu se ztrácí a není důvod o nich přemýšlet. Závěr dával tušit druhou řadu, na kterou se s chutí podívám. Děkuji EvilPhoEniXovi za typ. 80% ()

Reklama

katmandzoo 

všetky recenzie používateľa

Priemerný seriál, ktorý sa snaží pôsobiť postapokalyptisticky, no miestami dosť prehráva. Dej sa odohráva v zasneženom ruskom prostredí a má aj svetlé momenty, no hlavná myšlienka mu akosi uniká, o nevysvetlenom závere nehovoriac. Celých 8 epizód vlastne sledujeme príbeh úzkej skupiny ľudí, ktorej protagonisti sú tak otravní a nesympatickí, že ich osudy sú vám vlastne ľahostajné. Tvorcom sa taktiež nepodarilo vysvetliť pôvod vírusu, pred ktorým unikali, čo je veľká škoda. Aby som však nebol len kritický, potešila ma hudba, kamera a úvodné dve epizódy predznamenávajúce kvalitný snímok, ktorý sa napokon nedostavil. 3/5 ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Drsný survival, nebo do nebe volající kravina? Vongozero je tak trochu obojí. Scénář staví na krkolomných zvratech, nervozitě a neustálém napětí. O podstatě hrozby i stavu okolního světa se dozvíme jenom málo, a sled událostí pravidelně nedává smysl. Postavy se rvou se životem i mezi sebou, a rychle ze sebe sloupávají tenký nátěr civilizace. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo kdyby jich do cíle dojela stěží polovina. Jestli je to scenáristické selhání, nebo známka kvality, to si musí odpovědět každý sám. Herci jsou ovšem extratřída. Nebudu tady pět chválky na Viktoriji Aglakovovou - i když by si to zasloužila, takže jen poznamenám, že zbytek s ní v pohodě držel krok. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Ruský Walking Dead bez zombíkov. Narazil som nato náhodou ale som milo prekvapený ako to nakoniec Rusáci pojali. Postavy sú bombové, súťaž miss sympatia asi nevyhrajú ale dokáže im fandiť. No a tie vzťahy medzi nimi tak tie sú na nezaplatenie. Ruský venkov je tak isto topka, a časť kde tetky z dediny ( presne také isté ako stretávame aj my doma) sa ozbroja zbraňami z WW 2 a vystrieľajú profesionálnych vojakov. 65 ročná nadržaná žena a nestabilná posteľ je príbeh zas o inom. No a keď vám umiera žena, čo je najlepšie spraviť keď ste rus... no predsa ožrať sa a vyspať sa s exmanželkou. Toto je len pár highlightov z tohto neskutočné seriálu. Ale teraz vážne, natočené je to skvelo, má to dravosť a ja som sa skvelo bavil. U mňa silné 4* a teším sa na pokračovanie. Kde dúfam ale pridajú viacej o nákaze, pretože tá figuruje veľmi málo. PS: Ukradnutie soundtracku Inception a Sunshine je tiež super. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (19)

  • Důvod, proč finské jednotky mají naprosto odlišné uniformy a zbraně oproti realitě, je ten, že Finsko zakázalo export armádního vybavení do Ruska. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené