Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Uff, tak toto budem ešte dlho rozdýchavať. Pochybujem že mi na to bude stačiť 24hodín. Snímke nie je absolútne čo vytknúť, a krajšiu botku za starým rokom si ani neviem predstaviť. Skvelá emily, ktorej veríte celú stopáž, lepšie obsadenie ani neexistuje. Filmový zážitok a pocity, na ktoré sa len tak ĺahko nezabúda. Fullka bez zaváhania, nazdar. ()

bari68 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert Milky Vašáryovej i jej zdatných sekundantov. Film má cit, príbeh, koncept, podobenstvo , svoju farbu a fluidum. Do tejto skládačky ani už veľa nechýba, avšak film nemá čím príliš mnoho osloviť. Čo je veľké pozitívum, tak fakt, že Eva Nová dokázala, že j slovenský žáner má ešte kinematografii dobrého a kvalitného čo ponúknuť. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Silná rodnná dráma stárnucej herečky - akoholičky je predvšetkým herecký koncert Milky Vášáryovej. Film začínajúceho režiséra na hranom filmovom poli je nemilosrdnou sondou do života ženy, ktorej sa zrútil profesný svet, ale čo je horšie aj vzťah so synom. Príbeh je rozprávaný pomalým tempom, každá scéna dokáže doznieť v divákovi, psychológia postáv je prepracovaná do najmenších detailov. Záverečná scéna je len dokonalým vyvrcholením tohto mrazivého filmu. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Tohle není ten rádoby umělecký film, tohle v sobě i cosi mělo... jenže... Začalo to skvěle, seznámení s hlavní postavou, s rodinou jejího syna, který ji nechce ani vidět. Docela jsem se do toho filmu i dostal, zajímalo mě, co se bude dít dál. Pak mě to ale přestalo zajímat, některé části jsou zbytečné a film mohl být celkově kratší. Film plyne pomalu, depresivně, až se dostaneme k samotnému konci, který byl... nějak nevím jak to popsat. Herecé výkonny jsou dost dobré, ovšem ten film se až příliš táhne a to mi vadilo. 2,5* ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Emíliá Vášáryová nie je moja najobľúbenejšia slovenská herečka, ale ako Eva Nová exceluje. Jej silný, prenikavo presvedčivý výkon (v ktorého dosiahnutí jej určite pomohol evidentne nekompromisný režisér, ktorý vedel, čo chce a nebál sa to tak urobiť bez ohľadu na to, čo si o ňom kto pomyslí) patrí k najväčším plusom nezabudnuteľnej snímky. Ďalšie pozitívum predstavujú ostatní herci hrajúci plnokrvné vedľajšie postavy s vlastným príbehom (suseda, sestra, syn, manželka) a prvú hodinu temná, bezvýchodisková, totálne drsná atmosféra, kedy sa ľudia správajú z rôznych príčin skutočne hnusne (a návštevy rôznych, hm, kultúrnych podujatí sú čistou depkou, to by som si radšej strelil do hlavy, než sa niečoho takéhoto zúčastňovať). Pozeralo sa mi to takmer ešte ťažšie, ako Cannibal Holocaust. Čo myslím ako pochvalu. Preto zamrzí posledných 40 minút, kedy scenár nudí, varí z vody, je nezáživný, motá sa od jednej nie príliš zaujímavej scény k scéne epizodickej, ktorá sa pokojne mohla dať preč. Veľmi zlý dojem/pocit som mal tiež z WTF pasáže s dôchodkyňami a z "bazénu" , to už som si vravel, že je priveľa. Za pokazený scenár (ktorý sa začína pôsobivo a relatívne tak aj pokračuje, ale rozhodne tak nekončí) dávam „len“ 3*. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Závěrečná scéna v bazénu se točila při teplotě 15°C. (klukluka)
  • Režisér filmu Marko Škop pôvodne plánoval do hlavnej úlohy obsadiť herečku Milku Zimkovú, ktorej sa ale scenár zdal príliš depresívny a podľa jej vlastných slov mu chýbal humor a nadhľad. (DK91)

Reklama

Reklama