Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná Lucy (Sandra Bullocková) pracuje na stanici metra – má byt, mačku, tajnú životnú lásku a nulovú šancu, že dotyčného niekedy osloví. Až jedného dňa muža jej snov Petra (Peter Gallagher) zrazia pri náhodnom incidente na koľajnice. Lucy nezaváha, zachráni mu život a v nemocničnom zmätku ju na základe náhodnej poznámky označia za jeho snúbenicu. „Snúbenec“ je stále v kóme a Lucy si zvyká na život v novej rodine, ktorá ju prijala ako budúcu nevestu. Sen v bdelom stave trvá len do dňa, kým sa Peter nepreberie z bezvedomia. Prebudenie sprevádzajú isté rozpaky, pretože si na „snúbenicu“ nevie spomenúť a situáciu výrazne komplikuje aj jeho brat Jack (Bill Pullman), ktorý v Lucy začína čoraz neodbytnejšie vidieť viac, ako len budúcu príbuznú. Jedno je isté – svadba bude, ale do poslednej chvíle nie je jasné, kto si koho vo finále odvedie k oltáru... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Sandra Bullock sa úlohy zhostila s tým, že sa s ňou vie stotožniť, keďže sa práve rozišla zo štvorročného vzťahu. (Arsenal83)
  • Film pôvodne nemal byť vianočným filmom. Štúdio ho chcelo vydať počas prázdnin, pretože by sa to ľahšie predával. Predpoklad bol ale nesprávny a film sa stal komerčne mimoriadne úspešný. (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej roznášač novín spadne z bicykla, nie je hraná. V skutočnosti to bola nehoda, ale rozhodli sa záber ponechať vo filme. Chlapec si reálne zlomil zápästie. (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)
  • Původní scénář byl o ženě, která je v kómatu, a muži, který se vydává za jejího snoubence. Filmovým společnostem se tento nápad ale nepozdával. Poté, co byl scénář přepsán a postavy byly prohozeny, Hollywood Pictures se snímku ujalo. (ellegrey)
  • Film se měl původně jmenovat Coma guy, v češtině Chlápek v kómatu. (kosticka7)

Reklama

Reklama