Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový názov)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (114)

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Nastává tady jeden a naprosto zásadní problém, kterej tenhle slibnej počin totálně zadupe do země. Všichni, co viděli Kostku (1997), popř. první Saw (2004), nemůžou být v dnešní době oslnění tímhle francouzským kouskem. Od prvního probuzení hlavní hrdinky v bludišti prostě musíte srovnávat a po čase zjistíte, že král není mrtev. Tady se to začne stávat repetitivním, navíc když "dojdou nápady na pasti, přichází zombík", ano můžeme se snažit o myšlenkovej přesah, proč tam je a kdo to vlastně je, ale obávám se, že je to zbytečný. Navíc přijde závěr, kterej byl pro mě total WTF. Ne, na závěr tohoto žánru fakt nechci sledovat takový procitnutí, prostě ne, sorry jako! Ty tři hvězdy jsou s hodně přivřenýma očima... ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

V časoch, keď som bol aktívnym jaskyniarom, často sa vyskytli zdĺhavé plazivky, takže  film mi bol dosť blízky. Najmä čo sa týka náhle sa vyskytujúcej vody, prekonávania hlbokých a úzkych chodieb rozporom, končiacich v neznámej hlbine. Alebo častými,  náhle sa zužujúcimi priestormi či bolestivo vystrčenými hrotmi kvapľov, zadierajúcich sa do kože. Orchestrálna sprievodná hudba a výber hlavnej hrdinky potešili. Toľko k pozitívam. Inak to celé pôsobilo ako počítačová hra s nástrahami, bonusmi a bubákmi, ktorá dotiahla hlavnú hráčku do finále. Či potešiteľného, alebo smutného, to nech si preberie každý sám. ()

Reklama

oLí 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu jsem nechápal ani hov*o, ale dívalo se na to fakt dobře - bavilo, nenudilo, drželo napětí i palce a pobízelo přijít tomu na kloub - kóma ? mimozemská reality show ? očistec ? pořád jsem doufal ( a díky průběžné kvalitě snímku i věřil ) že se dočkám smysluplného konce/pointy a ne něčeho "domysli si diváku sám, my vlastně ani nevíme". Naštěstí mne v tomhle Mathieu Turi nezklamal a tím pádem hodnotím nadprůměrně, protože si dal práci s něčím navíc než většina jeho kolegů s podobnými filmy a prostě se na to i dobře dívalo. Proto hvězdička navíc, solidních 7.5/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nedá sa povedať, že nápad by zrovna prekypoval originalitou, paradoxne (a našťastie) ale pri sledovaní pocit niečoho nového mať budete. Dôvodom je až extrémna klaustrofóbia prostredia, tam, kde si väzni v Kocke mohli vyskakovať, tam naša hrdinka nemôže ani pohnúť hlavou. Len sa treba vopred nastaviť do pozície, kedy si nebudete seba predstavovať na jej mieste. Slušný napinák, ktorý ponúka zaujímavú, i keď asi trochu nedotiahnutú pointu. Každopádne ma oslovila viac, ako keby to celé vyšumelo do prázdna, rozumej do očakávania ďalšieho dielu, kde by sa akože všetko (možno) vysvetlilo. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Spoileríky.⚪Pre klaustrofobikov to určite horor bude, pre ostatných skôr sci-fi thriller, ale občas pohrávajúci sa s absurdnou drámou - chlapa zožehne teplo ako z kremačnej pece, ale za chvíľku sa objaví, obhorený, ale v pohode lezúci. Hmm. Dobré sci-fi.⚪Hlavná herečka si ide vlastnú one-woman show, ale v závere vám ani nezáleží na tom, čo sa s ňou stane. Aj dizajn nástrah je celkom divný, úzky tunel, tunel s drôtom, tunel s kyselinou, ktorý sa dá ale ľahko preliezť tak, aby ste sa jej vyhli, aj to, že sa ako hráč počítačovej videohry môžete vracať na miesta alebo celú cestu ísť odznova správnymi tunelmi je zvláštny scenáristický nápad, ktorí mimozemšťania by boli takýto dobrí, neviem, čiže aj akási ,,brutalita," či naturalistický pohľad na človeka vystaveného tlaku sa nedeje.⚪Keďže je absolútne nevysvetlené, prečo sa hrdinke deje to, čo sa jej deje a kam sa teda dostala v závere, celá interpretácia zostáva na divákovi, no zdá sa, že toto nie je nejakým geniálnym nápadom scenáristu, ale len z núdze cnosť, kedy už naozaj nevedel, čo s premisou a ako ju uzavrieť, aby dávala aspoň malý zmysel. Lebo inak zmysel nedáva. A väčšina teórií je vlastne len nadinterpretácia divákov, ktorí sú ale v tomto bode vynaliezavejší a múdrejší ako samotný scenárista.⚪ ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama