Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originálna snímka plná nečakaných situácií, emócií, dojemných chvíľ, ale aj zábavy odkrýva rodinné vzťahy u Skálov, kde „vládne“ známa herečka Skálová v podaní Jiřiny Bohdalovej. Jej syn stvárnený Karlom Rodenom rieši svoju prostorekosť a priateľku. U Pazderkov sa zase preberajú nepozvaní hostia a vzájomné vzťahy, ale pri sviatočnom stole sa nakoniec stretnú všetci tí, ktorí tam patria. Na horách sa sviatky rozhodne osláviť Viktorova rodina, ktorá rieši manželský ,,štvoruholník,, – on, ona, jej milenec a opatrovateľka v podaní Hynka Čermáka, Jany Plodkovej, Jana NedbalaSáry Sandeva. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (265)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Bol som ukecaný, lepšie povedané prehlasovaný, keď sa blížia najkrajšie sviatky roku aby sme si mohli pozrieť tuto vianočnú baladu o tom, že ani herecké hviezdy nezaručia filmu patričný úspech. Hneď od začiatku ma iritovala dvojica  Kaiser- Labus a aj celkove príbehy nezáživných postav išli mimo mna. Postavy nezáživne a dianie vo filme strašne pomalé a fádne. Silne herecké osadenstvo, ale aj tak som sa celu dobu tesil len na kontakt Pierre Richarda s týmto nezáživným filmom. Roden hral to, čo nikdy nerobil, totálneho debila a aj keď Bohdalová to tým svojim šarmom poháňala dopredu, nebolo to nič platné, lebo celé to bolo utopene v trápnosti a v gýči. Nevidel som nič od tejto režisérky, ale po tomto filme už po tom vážne netúžim Slabé 2*. ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Jednotlivé příběhy je třeba brát s určitou rezervou, přičemž pospojované jsou poměrně dost násilně. Herecké obsazení ovšem nemá chybu, akorát že potenciál většiny zkušených bardů českého filmu zůstal absolutně nevyužit. Některé scény pobaví, jiné balancují na hranici trapnosti. Přesto se mi to nějakým záhadným způsobem docela líbilo. Třeba ta dějová linka s Karlem Rodenem se hodně povedla a takový Hynek Čermák hrál svou roli rovněž velmi dobře. (55%) ()

Reklama

Untentrauer 

všetky recenzie používateľa

Nikdy bych neřekl, že se mi něco takového může líbit. Plejáda skvělých herců z nichž přesto přese všechno o půl hlavy vyčnívali Lábus s Kaiserem. Možná se mi tento film trefil jen do nálady. Jednoduchý děj složený z více na sobě nezávislých lidských příběhů u kterých nemusíte přemýšlet a u kterých lze krásně vypnout. Nic složitého. Vadila mi tam jen místy Bohdalová a její "románek" s Richardem - přišlo mi to tam zbytečné a rušivé. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Česká vánoční komedie jako směska různých příběhů z 24.12. přičemž některé měly i potenciál pobavit - zajímavý Roden, nebo Plodková vs. Nedbal, jiné byly nudné klišé Polívka vs. Fialová a některé vyloženě trapné jako zamilovaný kněz Plesl. Jsou Vánoce, tak tomu nadělím dvě hvězdy za silné obsazení a asi dva povedené vtipné momenty. Vidět to v létě, dám jednu hvězdu ze slušnosti. ()

kebom 

všetky recenzie používateľa

No takže. V CineMaxe prišlo dva dni pred Vianocami na film 6 ľudí, naozaj som nevynechal nulu. Ak by vo filme hrali len O. Kaiser a J. Lábus, tak by to snáď aj stačilo na nejaký ten sketch. Zmätený strih, tragická kamera, bezduché dialógy, nulový spád... Dej vyprchaný ako umiestňovaný produkt - Kofola, dokonca i Vinea a podobne (priblblá snaha otáčať etiketu nápojov na kameru je až neuveriteľná). Ďalšie som už ani radšej nevnímal. Väčšina hercov nemá čo hrať a keby podaktorí aj chceli, tak to nevedia či nechcú. Nerozumiem snahe nakrútiť "americkú" romantiku v Čechách. A áno, potlesk nakoniec bol. Chýbajú už len tanečky ako z Bollywoodu, sakra, aj tie tam boli a nie raz. Žiaľ šanca premrhaná to celé zrazila na priemerný TV film. Oceňujem len podarený odkaz režisérky na titulnú skladbu od skupiny ZOO k jej vydarenému filmu Čas sluhú (ide v taxi) a niekoľko tých parafráz na iné diela resp. vianočné klišé. Kvôli zopár vulgarizmom to asi v telke tiež nebudú dávať práve poobede na 1. sviatok Vianočný. ()

Galéria (133)

Zaujímavosti (6)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama