Reklama

Reklama

Americká vražda: Rodina od vedle

  • USA American Murder: The Family Next Door
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Autentické a bezprostřední záběry dokumentují zmizení Shanann Wattsové a jejích dětí, a taky hrozivé události, které následovaly. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

HonzysKISS 

všetky recenzie používateľa

Jako dokument je to hezky natočené, nenudil jsem se ani na chvíli, jenomže nepřišlo mi to zase tak zajímavé. Celou první hodinu ta rodinka jenom ukazuje, jaký mají báječný život a ošklivé děti. Naprosto se mi hnusí tyhle mamynky, které musí cpát každou fotku svých harantů na sociální sítě za každou cenu (jako že obrazně řečeno, neprodávají tam děcka :D). Divím se, že neměli párový profil. Jediné, co je na tomhle snímku fakt super, tak (menší spoiler) je poslední půl hodina, kde už se reálně ze záznamu popisuje, co se vše událo, to bylo vážně skvělé. Jinak musím pochválit diváky na čsfd, protože (větší spoiler) když jsem se díval, co si lidi myslí o dokumentu na FB, tak tam byli všichni na straně té ženské, ale tady se naštěstí velká většina přiklání na stranu toho týpka. 40/100 ()

Sdoom 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že jsem již v minulosti viděl rozbor policejní práce právě u tohoto případu, tak tenhle dokument pro mě nepřináší vůbec žádné nové zajímavé informace, ba naopak opomíjí spoustu důležitých věcí, zejména při Chrisových výsleších a pak u soudních stání. Zbytečně dlouhé a tenhle formát není nic pro mě, já si potrpím na fakta. (Netflix HD, orig.) ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Mám rada tieto dokumenty. Tento je zvláštny, na rozdiel od ostatných, čo som v poslednej dobe videla, bola veľká časť „dokumentácie“ prípadu získaná z videí a príspevkov Shanonn na sociálnej sieti. Nebudem sa vyjadrovať k obsahu, lebo je to natočené ako prípad, ktorého dôvody budete spolu s aktérmi riešiť. Nad jedným faktom som však krútila hlavou a väčšina dospelého obyvateľstva v našich končinách bude určite súhlasiť. Sú tie Američanky normálne? Dávať na FB takéto detailné informácie? Koho to vlastne zaujíma, čo niekto dnes doma robil? A zverovať sa kamarátke o intímnych detailoch vzťahu v niekoľkých desiatkach správ? Už viem, prečo väčšina potrebuje psychiatrov. Oni si veci nedokážu vyriešiť sami, v svojej hlave. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Formát dokumentu na hodinku a pol sa mi pozdáva viac než 6-10 dielne verzie. A keďže je to „moderná“ vražda, nevyhneme sa častému čítaniu komunikácie na sociálnych sieťach, čo je už pomaly ako čítať titulky, ale na druhej strane sa tu dostávame prípadu pod kožu. Vďaka súkromným správam vieme ako sa obeť cítila, čo zažívala, čo sa v rodine dialo. Policajné zábery z vyšetrovania a výsluchu sa mi ale páčili, celkovo je to všetko skĺbené v ľahko pochopiteľnom koncepte a so záujmom sledujete, čo sa vlastne v skutočnosti stalo. Záverečná výpoveď obžalovaného bola mrazivá a je tu opäť aj malý odkaz na sociálne siete, ktoré aj v tomto hroznom prípade dokázali urobiť z obetí mrchy a z vraha chudáčika. Našťastie spravodlivosť si našla toho pravého, no na konci si mohli tvorcovia odpustiť tie štatistické narážky na mužov, že väčšinou sú oni páchateľmi týchto trestných činov. Podobnú štatistiku s černochmi by si samozrejme už nedovolili zverejniť. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Dokument je vyskladaný čisto z autentických záberov. Rodinných videí, osobných kamier policajtov, z vyšetrovania, z miestnosti na vypočúvanie a podobne. Spočiatku akoby nebudil žiadny dojem, dokonca som mal miestami pocit, že ma ho ani nebaví sledovať. V určitom bode, ma však premohol akýsi zvláštny pocit, ktorý sa postupne k záveru čoraz viac vyprofiloval k emócii absolútneho opovrhovania voči ľudskej bytosti. Nebola to šťastná voľba pred spaním .. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama