Reklama

Reklama

Hated: GG Allin & the Murder Junkies

  • USA Hated: G.G. Allin and the Murder Junkies
Trailer 2

Obsahy(1)

Dokumentární film o G.G. Allinovi frontmanovi underground-punkové formace Murder Junkies. Dokument byl natočen těsně před umrtím hlavního protagonisty a přibližuje nám počátky formování osobnosti G.G-ho přes jeho buřičská léta, až do jeho posledních chvil. Dokument také obsahuje: rozhovory s kapelou, fanoušky, zaběry z TV show kde se G.G. objevil, soukromá videa a koncertní show a dodatečně i pohřeb. (Pishin)

(viac)

Diskusia

whack

whack (hodnotenie, recenzie)

GG Allin sa preslávil svojimi živými vystúpeniami, ktoré sprevádzali divoké transgresívne akty, ako vyprázdňovanie sa a močenie na javisku, váľanie sa vo fekáliach, konzumovanie exkrementov, samozraňovanie, obnažovanie, napodobňovanie orálneho sexu s divákmi a bitkami s obecenstvom. Ešte viac je však známy svojou hodobnou rozmanitosťou, hral punk, hardcore, hovorené slovo, country, western, rock typu Rolling Stones, bol talentovaný hudobník. Hoci bol verným prívržencom kultu, dosahoval negatívne ohlasy zo strany kritikov, aj kvôli jeho textom (song "Zavraždíme prezidenta USA" alebo "Legalizujte vraždy" a pod); Väčšina jeho koncertov skončila predčasne - vypnutím prúdu, zdemolovaním objektu, prevozom do väzenia, alebo do nemocnice na výplach žalúdka, alebo na opravu zlomených končatín. Rock and roll považoval za stelesnenie nebezpečenstva, anti-autoritárstva, buričstva, niečo čo zničí korporácie a obchodné koncerny - on sám sa považoval za "rock and roll". Mal na svedomí niekoľko lúpeží a prepadnutí, bol tiež fascinovaný sériovými vrahmi, navštívil vo väzení Johna Gacyho, ktorý bol potom popravený.

V roku 1989 bol obvinený zo znásilnenia a mučenia ženy, s ktorou sa poznal; rezal ju, pálil ju a pil jej krv. To isté však robila aj ona jemu, takže dostal len 3 mesiace za bordel. Psychiater vyhlásil, že jeho správanie vykazuje známky masochizmu, narcizmu, poruchy osobnosti a mániodepresívnej poruchy, avšak nie známky psychotickej poruchy. Jeho posledný koncert netrval ani 10 minút a majitelia klubu vypli prúd. Allin potom zdemoloval celé jeho zariadenie a pokračoval na ulici, nahý a pokrytý krvou a fekáliami. Zomrel v ten deň na predávkovanie heroínom. Na pohrebe natiahli na jeho napuchnuté bezfarebné telo (hrobári mali zakázané jeho telo umyť od výkalov a krvy) jeho sidovku, na penis suspenzor a vedľa neho položili Jim Beam. Pohreb sa zmenil na divokú párty, kde sa jeho priatelia fotili s jeho mŕtvolou a napchali mu do úst drogy a alkohol. Na konci párty mu brat vložil do uší slúchadlá a pustil mu na rozlúčku jeho album Samovražedná sekcia. GG Allin za sebou zanechal množstvo nahrávok, viac ako 30 albumov a singlov.

Reklama

Reklama