Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Zoe Hullová využívá svůj důvtip, schopnosti přežít a soucit, aby bojovala o život svůj i svých spolužáků proti skupině střelců, kteří v přímém přenosu stříleli ve škole. (Canal+ Action)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (57)

theSaint 

všetky recenzie používateľa

Protiváha Hollywoodu. Ideologická nezatíženost levice. Něco takového na Netflixu/Amazonu/Apple TV neuvidíte. Já nečekal nic a dostal jsem solidní "nenáročnou" podívanou, která cílí na mladší publikum a zároveň, sem tam, vsune svůj postoj. Proč ne. Oproti gigantům ala Netflix je to zcela snesitelné. Je vlastně osvěžující vidět, že tu vzniklo něco, co jde proti ideologickému proudu 99% zábavního průmyslu. Závěr sráží celkový dojem, chtělo by to zručnější zaobalení. Nezapomínejme, že za tím nestojí žádné velké studio, ale je to první pokus od zpravodajství The Daily Wire. Isabel je výborná, rozhodně to tahá vzhůru. Zároveň mě překvapilo pár známých tváří za což respekt, protože jít proti levicové zábavní lobby chce koule. Mohla by to být tak trochu naděje pro vynikající herce typu Spacey, který nám byl ukraden v zájmu "vyššího dobra". ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Streľba na škole a názov filmu, ktorý si treba zapamätať. Aj takéto incidenty sú, kde je pochybná motivácia, ale celkom dobrá príprava a nejaký cieľ. Čajka sa rozhodne namiesto záchrany seba zachrániť aj ostatných. Tento hero moment mohol radšej prebrať jej tatko alebo aspoň ozbrojený ochrankár. Tak či onak, je to fajn vidieť. 3 z 5 ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Run Hide Fight" mal podľa mňa všetky predpoklady na to, aby sa to stalo dobrým filmom. Témou je to stále aktuálne, mohlo to priniesť nejaké zaujímavé myšlienky a občas je pravda, že niekoľko sa ich von dostane. Okrem toho film v zásade nie je zle natočený. Väčšinou. V úvode je niekoľko scénok, ktoré pôsobili celkom presvedčivo a skutočne. Najmä keď Zoe v náručí zomrie jedna z prvých obetí. Okrem toho Isabel May podľa mňa celú dobu pôsobí suverénne a dokáže film v niektorých momentoch celkom slušne pretlačiť dopredu. A svoju rolu zvláda v rámci možností dosť dobre. Takže čo sa stalo, a kde nastali problémy s filmom? Úprimne v jeho zloduchoch. Naši chlapci so zbraňami (plus jedno dievča) sú v mnohých momentoch tak neskutočne otravní, že miestami som mal problém ich počúvať. Tristan je "hlboký mysliteľ" a okrem toho veľká celebrita, ktorá na každú vetu musí mať hlbokú myšlienku s komentárom, kde sa mi z neho išla absolútne zatočiť hlava. Chris je zase absolútny magor, ktorému sa zbrane nikdy nemali dostať do ruky a pôsobí, že by viac potreboval psychiatra než čokoľvek iné. A jeho monológy typu - "I am looking for the source of sound now" a podobne sú fakt strašné. Okrem toho postava Radhy Mitchell mi tu úprimne prekáža. Nepotreboval som, aby naša hrdinka mala ešte aj pred sebou svoju mŕtvu mamu, ktorá jej radí. Neviem. Ono... myslím si, že film miestami drží nejakú tú atmosféru a je tu aj pocit nebezpečia a ohrozenia. No sledovať našich zloduchov, ako absolútne zlyhávajú a ako cieľom Tristana je len byť na kamere a urobiť zo seba celebritu a je naštvaný, keď sa svet viac zaujíma o Zoe než o neho je skutočne tragikomické. Nemyslím si, že je film stratou času, ale s určitosťou môžem povedať, že svojou témou mohol byť oveľa silnejší, oveľa viac thrillerový a naši zloduchovia mohli pôsobiť ako skutočná hrozba. No pôsobia viac ako tupí komici, ktorí sú vedení človekom, čo má len kopec rečí. Hodnotenie: C+ ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Prvotriedny akčný thriller bez mindrákov - vie odkiaľ pochádza a nepozná dôvod, prečo to maskovať či tajiť... a už vôbec nepremýšľa, kam vlastnou cestou, neprešľapuje ani jedinú sekundu, naopak, šliape si to po svojom s obrovskou istotou... aj v tom má totiž sakramentsky jasno. Fakt neviem, čo kto čakal, mňa to svojou sviežosťou a nekompromisnosťou posadilo. Plných päť je možno veľa, ale 56% ešte väčšia hanba! Zalezte, nehodní, prd tomu rozumiete! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V Amerike kde si študentíci strieľajú po škole v rámci hobby sú takéto filmy asi povinnosťou. Inak všetci zlí sú našťastie belosi z toho dva retardované ksichty, takže chvalabohu nebudú protesty. V podstate okrem prvého vtrhnutia auta do budovy a potom bezbrehého strieľania sa vo filme dokopy nič neudeje. Akurát je tu nesmierne veľa scenáristických medzier. Dievča je na hajzli 3 metre od miesta činu a nepočuje streľbu, za to vrahovia počujú, keď na poschodí spadne stolička. Alebo na začiatku paľby niektoré obete šialene utekajú nie preč od vrahov, ale priamo k nim. Potom hoci už polhodinu sa v škole strieľa, v tej istej budove naďalej prebieha vyučovanie, nikto si nič nevšimol, nikto nič nepočuje, pritom sa tam nepáli z detského koltíka a o tlmiči tiež ani nesnívali. A takýchto dier tu bolo veľa. Jediným pozitívom je hlavný záporák a potom fakt, že aj v tomto filme sme mali možnosť počuť zázračné slovíčko roka 2020 – lockdown, tentokrát sa našťastie jednalo iba o školu. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (20)

  • Úhel díry po kulce v okně neodpovídá úhlu výstřelu, který vypálil hrdinův otec. (Johnny.ARN)
  • Film se v mnohém podobá Smrtonosné pasti (1988), přičemž Zoe (Isabel May) je velmi podobná Johnu McClaneovi (Bruce Willis). Hlavní hrdinka se vyhne počátečnímu přepadení rukojmí, aby pak pobíhala po budově a dělala protivníkům neplechu. Antagonisté používají ke komunikaci vysílačky. Když Zoe spustí požární poplach, Tristan (Eli Brown) říká, že je to brzy, ale ne nečekaně, což je téměř přímá citace Hanse Grubera (Alan Rickman). (Johnny.ARN)
  • V čase 01:20:00 Zoe (Isabel May) vstoupí během obléhání do jídelny a na stěně za ní v pravém dolním rohu obrazovky je vidět stín kamery. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama