Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Zoe Hullová využívá svůj důvtip, schopnosti přežít a soucit, aby bojovala o život svůj i svých spolužáků proti skupině střelců, kteří v přímém přenosu stříleli ve škole. (Canal+ Action)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (57)

choze 

všetky recenzie používateľa

Rozkročené mezi teenage verzí Smrtonosné pasti (vedle základního schématu nechybí ani prolézání ventilací nebo komunikace s padouchem přes ukořistěný mobil) a dramatem o střílení na školách a nefungující na žádný způsob. Na akčňák je to utahané a málo akční a zábavné, na drama je to mělké. Bavil mě teatrální padouch, ale o co mu šlo, jsem nepochopil. Bez promluv hrdinky s mrtvou matkou bych se obešel a taky bych trochu prostříhal hrdinčino pajdání chodbami. Ale i když by zkrácení o 20 minut trochu pomohlo, pořád by to byl civilně natočený film, co nejede na efekt, ale nemá ani hloubku. Škoda, potenciál tu byl. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Prvotriedny akčný thriller bez mindrákov - vie odkiaľ pochádza a nepozná dôvod, prečo to maskovať či tajiť... a už vôbec nepremýšľa, kam vlastnou cestou, neprešľapuje ani jedinú sekundu, naopak, šliape si to po svojom s obrovskou istotou... aj v tom má totiž sakramentsky jasno. Fakt neviem, čo kto čakal, mňa to svojou sviežosťou a nekompromisnosťou posadilo. Plných päť je možno veľa, ale 56% ešte väčšia hanba! Zalezte, nehodní, prd tomu rozumiete! ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica je super. Parta magorov prepadne školu a začne zabíjať deti. Má to hutnú atmosféru, funguje aj dramatická stránka a kladné postavy sú dostatočne sympatické, aby som im fandil a bál sa o ich životy. Isabel May je nová Jennifer Lawrence. Minimálne v akčnej polohe v ktorej je dokonale uveriteľná. Celkovo je aj technická stránka dobre natočená. Pôsobí to všetko oldschoolovo s minimom hnusného CGI. A ak všetky tie výstrely a výbuchy neboli praktické efekty, tak pochvala za zvládnuté CGI. Bohužiaľ akonáhle sa v druhej polovici začne viac riešiť motivácia zloduchov, tak až príliš očividne začína vyliezať na povrch, že to je agitka konzervatívnych zástancov zbraní v USA. Ich konanie je neraz nezmyselné a na druhej ich predvídateľnosť všetkých opatrení od bezbrannej polície a slniečkárskych úradov tak dokonalá, že v tom nonstop cítiť neprirodzené vedenie od scenáristu a neustále našepkávanie divákovi, že so zbraňou v ruke a neľútostným odhodlaním by s tými zloduchmi zatočil každý ehm, študent. Druhá polovica to proste kazí, ale našťastie nie natoľko, aby som bol z toho znechutený. Chcel som napísať, že je veľká škoda, že nevymysleli nejakých normálnejších zloduchov, ktorí sa rozhodnú prepadnúť školu a vraždiť študentov, ale žiadni normálni záporáci, ktorí by to urobili ma nenapadajú.Možno by aspoň pomohlo, keby ich lídra hral nejaký charizmatickejší herec, ktorý by tú nezmyselnú postavu uhral, namiesto tej mladej kópie James Franca. Stále je to ale ako celok nadpriemerná školská variácia na Die Hard s hustou atmosférou a občasnou krvavou prestrelkou. 6/10. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

mohl to být jeden z těch nepříjemných filmů,který reflektuje současnou situaci čím dál častějších střeleb ve školách.A zhruba do poloviny se mu daří jakž takž držet slušnou atmosféru,čemuž hodně pomáhá sympatická Isabel May v hlavní roli.Bohužel v polovině přijde zlom a do té doby ne úplně marnému filmu začnou podrážet nohy do očí bijící nelogičnosti a na konci už sem se regulérně smál.A to předpokládám že nebyl tvůrčí záměr...40% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Streľba na škole a názov filmu, ktorý si treba zapamätať. Aj takéto incidenty sú, kde je pochybná motivácia, ale celkom dobrá príprava a nejaký cieľ. Čajka sa rozhodne namiesto záchrany seba zachrániť aj ostatných. Tento hero moment mohol radšej prebrať jej tatko alebo aspoň ozbrojený ochrankár. Tak či onak, je to fajn vidieť. 3 z 5 ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (20)

  • Zbabělý bezpečnostní důstojník, který utíká a pak se nedobrovolně pomočí, je poctou Scotovi Petersonovi, školnímu bezpečnostnímu důstojníkovi přítomnému střelbě na střední škole Stoneman Douglas v Parklandu na Floridě. Stoneman, který byl později obviněn ze zanedbání péče o děti a zaviněné nedbalosti, se během střelby slavně vykašlal na studenty, ačkoli jeho úkolem bylo je chránit. (Johnny.ARN)
  • Úhel díry po kulce v okně neodpovídá úhlu výstřelu, který vypálil hrdinův otec. (Johnny.ARN)
  • Hlaveň MP40 je občas skloněna pod úhlem dolů, což prozrazuje, že jde o podpěru, na rozdíl od ostrého samopalu, který je zobrazen při střelbě. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené