Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (91)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Books Of Blood" je pre mňa trošku mix. Nemôžem filmu uprieť jeho kvality, no súčasne mám pocit, že nie všetko dopadlo tak, ako by som si predstavoval. Príbehy ako také sú zaujímavé, vizuálne to ponúka niekoľko skutočne strašidelných momentov a rovnako sú na tom aj zvukové časti. Všetko zvládnuté skvele. Mne však vadí len jedna vec, a tou je to, že by som chcel asi vedieť viac o príbehu Jenny. Asi by som chcel spracovať prvý príbeh ako samostatný film. Len neviem či sa dočkal uspokojivého zakončenia. Keď som videl posledné minúty filmu, tak som skutočne nevedel či im to žerem. Skôr som sa cítil, že všetko čo sa počas prvej časti budovalo bolo vlastne zbytočné. Nebudem to vysvetľovať, no koniec mi to proste celé pokazil. Čakal som niečo silnejšie. Príbeh Mary a Simona je tiež celkom zaujímavý a na konci sa dočkáme dobrého zvratu, no chvíľkami pôsobil trošku monotónne. Najlepšia časť na ňom je práve ten spomínaný záver. No a záverečná časť je skôr len bonus na to, aby sa nám príbehy prepojili a nejako sa to celé uzavrelo. Oceňujem hercov v tomto filme, vizuálne a zvukovo super, no čakal som, že ma príbeh dostane trošku viac. Každopádne ak ste fanúšikom hororov, prídete si tu podľa mňa na svoje. Hodnotenie: C+ ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Asi jedna z tých lepší antológii, ale mne až tak veľmi nesadla. Celkovo tu máme tri príbehy ktoré sa na konci pekne prepoja. Prvý je v skratke o babe ktorá ujde z domu, ide bývať k milému páru a niečo sa pokazí samozrejme. Po originalite ani stopa, ale prevedenie pekné a na konci potešia masky. Inak ale na môj kus príliš dlhé. Druhý príbeh ma bavil, chlap vie komunikovať za mŕtvych, nakoniec nejaká tá pomsta celkom slušné. No a tretí príbeh slúži čiste len nato aby sa to celé nejako spojilo a hodnotiť sa veľmi nedá. Konce u všetkých príbehoch sú však skvelé. U mňa za 3*, čakal som to lepšie bohužiaľ. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Presne takto si predstavujem debut na hororovej scéne. Nemusí to byť vyslovene niečo, z čoho padnem na zadok, no musí to spĺňať aspoň minimálne kritéria, ako kvalitu spracovania, štipku originality, atmosféru, ktorá udrží diváka pri zmysloch bez toho aby upadal do polospánku, či zopár gore scén, z ktorých sa človek vyslovene nemusí pozvracať, no mohli by aspoň sčasti pôsobiť realisticky. Brannon Braga má za sebou prvotinu, ktorá spĺňa všetko, čo sa od debutu očakáva. “Books of blood” nebude hororom roku, no ako poviedkový počin bude vo svojej kategórii spĺňať (takmer) “všetko”, čo náročnejší fanúšik hororu očakáva. Žiadne potoky krvi, žiadne mimoriadne zimomriavky na chrbte, sa nedostavia. No pomerne zaujímavé, nápadité príbehy, so správnou dávkou atmosféry, ktoré v závere pomerne originálnym, jednoduchým spôsobom splynú v jeden celok, určite áno. Veľmi spokojný! “A komu sa neľúbi, nech ide do ...” ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Tři příběhy různých lidí které do sebe nakonec perfektně zapadnou. Perfektní temná atmosféra s poselstvím, že je život na hovno a není úniku. Nachází se zde i několik celkem strašidelných scén a jelikož je příběh na horor nebývale dobrý, tak jsem s filmem velice spokojený. Přes všechnu mojí spokojenost však 5* tentokrát nedám. Něco mi zde přeci jen chybělo. 80% ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra založená spíš na rozkrývaní tajemství s příjemným mrazením v zádech nežli na prachsprostých lekačkách je sice fajn, ale každá storka by se klidně dala roztáhnout na celovečerní stopáž. Takhle mi děj příšel až moc zkratkovitý a uspěchaný, přičemž ani to finální propojení vlastně nedává moc smysl, počínaje záhadným knihkupcem v úvodu. [Disney+] ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (6)

  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)
  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama