Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • Česko Klan Gucci (viac)
Trailer 3
USA, 2021, 164 min (Alternatívna 151 min)

Réžia:

Ridley Scott

Predloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrajú:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (viac)
(ďalšie profesie)

Klan Gucci je inšpirovaný šokujúcim skutočným príbehom impéria talianskeho módneho domu. Tri desaťročia rodinnej histórie, v ktorej nechýbajú láska, zrada, dekadencia, pomsta ani vražda, skladajú dokopy mozaiku toho, čo všetko so sebou nesie slávna značka Gucci. (Forum Film SK)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (487)

tron 

všetky recenzie používateľa

Skutočne nie som odborník na módu. Som v tejto téme natoľko mimo, že som síce možno kedysi túto informáciu zachytil, ale následne som ju úplne vymazal z hlavy, takže som vôbec netušil, ako celý „incident“ dopadol (a pre koho). O to mohutnejšie som si Scottov film užil, pretože scenár pre mňa predstavoval nezmapované, nepredvídateľné územie, na ktorom sa môže stať všeličo. A veruže sa aj počas monštruózne stopáže (ktorá mi však vonkoncom neprekážala) stane. 84-ročný pán režisér si to užíva, herci si to užívajú, kameraman si to užíva, soundtrack je skvelý, dobová atmosféra parádna. Takýmto filmom 3* nedávam. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tie dve a pol hodiny sú určite zábavné a rýchlo utečú, zároveň sú ale zábavné úplne iným spôsobom, ako by som čakal. Ale zábavné presne tak, ako Ridley zamýšľal. Postavy sú jednorozmerné karikatúry a v momentoch, kedy dej začína byť pochmúrnejší, tak fraška ide stranou a sú zase jednorozmerne zlé. To je ale súčasť hry, problém vidím v tom, že niečo nám scenár ponúkne a potom sa od toho odkloní a nič nevysvetlí. Ako zasiahli napodobeniny do biznisu? Prečo firma začala upadať práve vtedy, keď mali nového super návrhára a Maurizio bol najslávnejší? No a tie vzťahy v rodine nie sú tiež príliš osvetlené, kto ako koho podrazil síce vieme, ale pôsobí to dosť divne až prvoplánovo a postavy na to opäť reagujú ako karikatúry... ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Keby tá Patrizia nebola tak chamtivá, mohol doteraz Maurizio umývať kamióny, ona účtovať a milovať sa mohli na veky vekov .. amen. Ale ona nie. Réžia, muzika, výprava a kostýmy kvalitné. Herecké výkony zúčastnených na jednotku. Príbeh zaujímavý, plnotučný, a pritom nie úplne pravdivý. Nevadí. 164 minút v kine utieklo ako voda. 3,5* ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Povrchní jízda po laciném pozlátku módních mafiánů, která se rochní ve vlastním nabubřelém šovinismu, ale pod kůži se nezaryje ani jedenkrát. Scott je velký pán, sto padesát minut sfoukne suverénně jako Aldo svíčky narozeninového dortu, kde i tu dýchavičnost odpustíte, ale když to pak celé dojede, trochu vás zamrzí, že si to na streamu nevzal do parády odvázaný showrunner, který by se se nebál osm až deset hodin provláčet postavy něčím hlubším. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Ridley Scott v 83 letech chytá druhý dech. Na tomto filmu je poznat rukopis tohoto legendárního režiséra a Ridley dokazuje, proč je jedním z nejlepších režisérů filmové historie. Klan Gucci je naprosto skvělý životopisný film o rodině Gucci, o nichž jsem do teď nic nevěděl. Příběh mě velice zaujal, je to natočeno poutavě, diváka film zaujme a ty dvě a půl hodiny neskutečně rychle utekly, klidně to mohlo být ještě o půl hodiny delší s vysvětlením, jak dopadli Patrizii. To se málokdy stane, že u takhle dlouhého filmu jsem tak spokojen, že bych ho ještě prodloužil. Jinak ve filmu naprosto exceluje Lady Gaga, která na to, že je zpěvačka, tak je i výborná herečka, zde si celý film podmanila. Její roli jsem jí naprosto věřil. Divím se, že nebyla nominovaná na Oscara. Výborné výkony předvedli také Adam Driver a Al Pacino. Asi takto si představuji kvalitní životopisný film. ()

Galéria (288)

Zaujímavosti (41)

  • Patrizia Gucci, ktorá je dcérou Paola Gucciho (Jared Leto) a sesternicou Maurizia Gucciho (Adam Driver) povedala, že jej rodina Gucci bola filmom „naozaj sklamaná“. Podľa nej im ukradli identitu v mene získania hollywoodskeho zisku: "Naša rodina má identitu, súkromie. Môžeme sa rozprávať o všetkom, ale existujú hranice, ktoré neprekračujeme." Rodina Gucci tvrdí, že film je plný nepresností, čo je spôsobení nedostatkom kontaktu s Ridleym Scottom a obsadením významných hercov, ktorí hrajú ľudí, ktorí neboli s vraždou ani spojení. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (viac)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (viac)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (viac)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (viac)

Reklama

Reklama