Reklama

Reklama

L'ultimo treno della notte

  • Veľká Británia Late Night Trains (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a ľudia cestujú za svojou rodinou, aby spolu strávili štedrý deň. Na cestu sa vydávajú aj dve mladé kamarátky, ktoré pri ceste vlakom stretnú dvoch mladíkov (jeden z nich je narkoman) so staršou, promiskuitnou ženou so sexuálnou deviáciou. Dievčatá prestupujú na druhý prípoj, žiaľ nie samé. Myslíte, že im osud nadelí teplo rodinného vianočného krbu? (brutale)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (31)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi si netreba nahovárať, že nejde o trash s množstvom wtf scén, ale pokiaľ máte slabosť pre filmy odohrávajúce sa z polovice vo vlakoch, tak ide bezpodmienečne o nutnosť. Ani nevadí, že posolstvo/á sú nám cpané do hlavy prostredníctvom filozofických rečí pri večeri nóbl skupinky. A to najmä preto, že paralelný a zároveň asociatívny strih je perfektný a film je aj skvele vypointovaný, respektíve keď si uvedomíte, kto ostane nažive a čo z toho vyplýva. Na gore zábery zabudnite, o nich tento triler nie je. ()

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Hororový subžánr exploitation je asi vůbec ta nejkrutější a nejsurovější odnož hororu. Bezbranné oběti jsou vydány napospas sadistickým násilníkům bez jakýchkoli skrupulí. Většinou jsou to ty nejhorší odpady, ale i mezi těmito dílky se sem tam najde kvalitnější snímek jako například právě napínavý a brutální Night Train Murders, který nemilosrdně útočí na divákovy nejnižší pudy ve zručné režii Aldo Lada, s dobrými hereckými výkony a hudbou Ennia Morriconeho s ústředním motivem na foukací harmoniku. Podotýkám, že LAST HOUSE ON THE LEFT jsem neviděl, takže s ničím nesrovnávám. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ja si skrátka nemôžem pomôcť, no mne priebeh určitých pasáží v týchto starších filmoch príde strašne primitívne stvárnený. Od správania postáv cez zábery, až po spôsob komunikácie. Strašne to na mňa pôsobí umelo ba až komicky, pričom len ťažko sa dokážem vžiť do situácie postáv, ktorým sa takpovediac ubližuje. Všetky tieto filmy zo 70 rokov mi prídu neskutočne na jedno kopyto, pričom len občas natrafím na taký, ktorý si ma dokáže plnohodnotne získať (When a Stranger Calls - 1979). Tento to samozrejme taktiež nie je, pričom tú tretiu dávam len vďaka úplnému záveru v kombinácii s "milosťou" - 55% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Talianska odpoveď na americký úspech Cravenovho The Last House on the Left. A minimálne o dva svetelné roky lepšia. Majster Aldo Lado je síce rovnako sadistický a krutý, no násilie v jeho podaní a v kontexte s ostatným dejom nie je tak lacné a samoúčelné. Postavy sú prepracovanejšie, etické otázky (má rodič právo zabiť vraha svojho dieťaťa?) viacej na mieste a formálna stránka sofistikovanejšia. Počiatočné pomalé tempo začína zľahka naberať na obrátkach, prechádza nečakanými zvratmi a šokmi a vedie až k finále, pri ktorom sa tají dych. Bravo! ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Další kousek z Video Nasty.Konečně jsem se k němu dokopal.Klady:Hudba-Morricone,působivé scény teroru ve vlaku,když už se to konečně rozjede tak hodně hutná atmosféra,Parádní kamera a nesmím zapomenout na finální pomstu.Mínusy filmu-pomalejší rozjezd,hodně hluchých(nudných) pasáží,nevýrazní herci-hlavně od záporáků jsem čekal lepší výkony(jak uvádí Flipnic ve svým komentu-na Hesse to rozhodně nemá).Každopádně hodně solidní exploiťák.Slabší 4 hvězdy.Stejně jako Last House on the Left.Kde po herecké stránce je rozhodně lepší Last House on the Left(Hess) ale líp zvládnutá kamera je v tomto kousku. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Film byl pro zobrazování nahoty, brutality a násilí v UK brzy po uvedení zakázán a umístěn na tzv. "videonasties" list, tedy seznam zakázaných filmů. Ve zcela nesestříhané verzi byl vpuštěn v UK do oběhu až v roce 2008. (Flipnic)

Reklama

Reklama