Reklama

Reklama

The Curse of Audrey Earnshaw

  • angličtina The Ballad of Audrey Earnshaw
Trailer 1

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (12)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Predmoderni bajka Thomase Roberta Leeho ukazuje Ameriku destruktivne rozdelenou na viru a gender. Je to pekny vesnicky hororovy film. Chvilemi pusobi uderne, ale celkove u me nevyvolal ucinny efekt.Je to sokujici, tisnive atmosfericke se solidnimi hereckymi vykony. Pronasledovani carodejnic je velky evropsky fenomen lidske psychy a zpusobil desitky tisic vrazd zen a divek, ktere se podle mineni vetsiny necim vymykaly.Svou roli take sehrat znamy efekt obetniho beranka. ()

Accuphose 

všetky recenzie používateľa

Mám z toho rozporuplné pocity, jednak musím hodně ocenit fakt, že daná tématika je většinou zpracována stylem filmů o Harry Potterovi (ve světě kouzelníků, kde se 99,9% času nekouzlí... teda pokud si nechcete posvítit nebo najít brejle) tak ve světě Čarodějnic v dobách dávno minulých se řeší, zda někdo čarodějnice je nebo není, případně co s ní kdo provede... Tady je to pojato jinak a ačkoliv je to malinko nuda (to je dáno dobovou věrností), tak 90% filmu se mi líbilo. Pak ten konec trošku vybočil z osy, nicméně některé scény jsou velmi povedené. A tak vlastně váhám, zda bych na to koukal někdy znova a kolik tomu dát hvězdiček.... Nakonec s ohledem na omezení v podobě 150-ti letého cestování do minulosti, dám 3 hvězdičky. Pokud nejste fanoušci žánru, klidně si jednu dvě odečtěte. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra, prostredie a postupný vývoj príbehu sú slušné, aj keď miestami pôsobia nie vždy istým dojmom. Krehkosť celého konceptu dáva na zem (pred)záver, ktorý v danej forme je chybným krokom a nie príliš vypracovaným. Z charakterov najviac straší Audrey (slušne ju stvárňuje Jessica Reynolds) a práve väčšia pozornosť na jej osobu film postráca. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Mukade 

všetky recenzie používateľa

ktovieakú hlavu a pätu to nemá - napr. Audrina matka vykreslená (+ výber herečky) ako takmer dobráčka, postupne akosi bojujúca proti vôli "satana" ktorého ale chcela porodiť, porodila a vychovala. Ostatné babizne sa proti nej nakoniec spikli, spolu so "satanom" a urobili si z nej panenského obetného baránka a ona to nejako nečakala a nepáčilo sa jej to (lol), čo celé veľmi nehrá dokopy. Buuuuulšit scenár. Proste keď bol "satan" taký silný a aj celá tá banda - ako sa ku koncu ukázalo - prečo ona bola taká posratá ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný, súčasne aj trochu zvláštny čarodejnícky kúsok o osamelej pobožnej komunite v časoch hladomoru. Len jednej jedinej farme sa darí. Prečo asi? Navyše, matka so svojou prekrásnou dcérou s nadprirodzenými schopnosťami a čiernou mágiou spôsobia chudobným rodinám poriadne peklo, hynie dobytok a pribúdajú samovraždy. Jeden z tých ťažšie stráviteľných filmov - pomalším tempom a atmosférou trochu pripomína podobne kvalitné či tématicky ladené The Wind / Hagazussa. Hoci nás nečaká horda gore či ľakačiek, neznamená to, že by nevzbudil zvedavosť a mňa pri obrazovke bez problémov udržal (možno budem jeden z mála). Len si nie som istý, ako dlho sa mi udrží v pamäti. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama