Reklama

Reklama

VOD (1)

Po neúspešnom a komplikovanom obchode s heroínom príde drobný drogový díler Frank o peniaze aj o tovar a ocitne sa vo veľkom dlhu u balkánskeho narkobaróna Mila. Ako čas plynie, tlak narastá, keď sa Frank snaží splatiť peniaze napriek narastajúcej Milovej frustrácii. Dealer je dánsky kriminálny triler z roku 1996, ktorý vo svojom filmovom debute napísal a režíroval Nicolas Winding Refn. Zároveň je to aj herecký debut známeho dánskeho herca Madsa Mikkelsena. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (274)

Happens 

všetky recenzie používateľa

První půlhodinu jsem bojoval s nudou a svou trpělivostí, nicméně trhané záběry s celkovým dojmem studentského filmu nakonec zabředl do zajímavé zápletky, která samozřejmě v průběhu filmu graduje. Nejvíc mě zaujal vztah dealera s jeho přítelkyní (?), která se mu hnusí tak, že se jí nemůže dotknout, ale zároveň bez ní také nemůže být. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tieto gangsterské machrovania režisérov, ktorí tak miera na prvú signálnu mladýchh divákov mi tak trochu lezú na nervy. Mám samozrejme na mysli aj Ritchieho diela, ktoré Díler pripomína. Dej sa odohráva v prostredí lúzy, s ktorou by som nikdy nechcel mať nič spoločné a na ktorej nič cool nevidím. Film prekvapí ale svojim vyznením, páčilo sa mi, kde s postavami a najmä s Frankom Refn zašiel a dáva to výborný zmysel. Tu sú však všetci nesympatickí a žiadnej postave som nič dobré neprial. Mikkelsena chvíľu nespoznáte, ale jeho chrup je nezameniteľný. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť Dánskej gangsterky ktorej hlavným hrdinom je dvojica malých rýb, snažiacich sa uživiť predajom fetu. Keď však pri jednom istom kšefte zakročí polícia, fet od veľkej ryby skončí na dne rieky a malá ryba musí zaplatiť dlh veľkej a to nie je žiadny prechádzka ružovým sadom. Prúserár si prúserom zarobí len problémy a z problémov sa vie dostať len ďalšími problémami keď začne od žubrienok vyberať ich dlhy. Jasná stručná ukážka ako to dopadá s malými rybami vo veľkom rybníku. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Frankieho pád. Špinavé, surové a minimalistické. S presne nastavenými hercami a s veľmi umne predstaveným svetom. Svet narkomanov, dealerov a iných pochybných existencií s vlastnými pravidlami a s vlastnými zákonmi. Pusher je film v ktorom sa stále niečo deje. Emócie a pocity sa u postáv menia zo sekundy na sekundu. Záleží dosť na tom, aký deal dostanú a či tým pre seba niečo získajú.  Refn ešte bez tej vizuálnej vypiplanosti, ale už s citom pre atmosféru. Veľké pozitívum, že to nezostarlo. A Kim Bodnia v hlavnej úlohe veľmi presvedčivý. Za mňa spokojnosť. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Dluhová spirála, balkánští věřitelé a igelit na podlaze, aneb náročný týden dealera se závazkem u kulinářského strejdy Mila a jeho vlídného asistenta v pršiplášti.. Refn, inspirovaný filmy Cannibal Holocaust či Bitva o Alžír, vsadil na všeobjímající autenticitu. Z blízka zabírající kamera, kdy si divák při dialozích připadá jak na tenise, zanevření na institut kladné postavy, mimoděk působící násilí. Zvědavost vás nutí si k tomu světu přičichnout, zdravý rozum držet se dál.. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (14)

  • Scény byly natáčeny chronologicky, tak jak jsou uvedeny ve filmu. (Witta)

Súvisiace novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (viac)

Reklama

Reklama